Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 787
  • 810
  •   1
Отговори
# 135
Бързо оздравяване на всички!
Ние сме с остатъчна хрема и лека кашлица.
Направо само духа сополи това дете, а те ги няма, някъде отзад са в носоглътката.
Но е добре, няма температура, има апетит за сега….
Само не знам като тръгне на училише да не го лепне пак нещо.
Някъде четох, че имало временен имунитет срещу грипа.
Ама знам ли вече?

# 136
Flower90, доказано ли сте карали RSV? Сигурно няма да заразите детето, ама пресечете го с нещо. Пийте Авирон и витамин Ц и се подсилете. Бързо да ви минава.

Мария Г, голям хаос. Много неща са предписани, а накрая се чудите кое да вземете.Заедно с резултата ви е излязла и антибиограма. Там пише кое ще убие бактерията. Какво пишеше на нея?

Krasivost, временен имунитет има срещу щама, който е карал човек. Ако кара грип Б, няма скоро да го кара пак, но може да лепне А. Имам 2 случая на мои близки - децата карат първо грип А, след 2 седмици грип б Sad

# 137
Пробвала съм  и давам калциев глюконат, но незнам дали се води антихистамин. За Булзина, не смея тъй като на моменти кашли влажно а той е за суха кашлица.

# 138
А да биограма си имаме ,но лекарката каза че няма да даде още антибиотик по нея ,да чакам ако не мине с Ефизол и сиропа за кашлица пак да ида ,или ако почне да кашля повече или температура ако се появи тогава чак.Че неможело все антибиотик да пие,а и тя заради рефлукса на пикочния мехур пи доста антибиотици за 4 години.Иначе последно до 20 ноември пи Аугоментик пък за възпалени уши и стрептококи плевмони тогава беше.

# 139
So close, да, при малката е доказано. Ние пием уж ама при мъжа ми има силна хрема, аз уж съм добре ама от време на време покашлям от заден секрет.
Малката има още един ден антибиотик и два дена инхалации. Надявам се лекарствата да я опазят.
Досега , почти всичко което донесе от яслата го караме и тримата, ама този вирус води класацията за сега

# 140
Flower, няма да заразите малката отново. Ако евентуално започне отново да се разболява, по-скоро няма да е излекувана според мен, отколкото да е повторно заразяване от вас.
Мария Г., много кофти ситуация, но възможно ли е да е само остатъчна кашлица, която да мине от самосебеси? Друго, но много неприятно като вариант е евентуално да направите нов носен и гърлен секрет, или да смените специалиста. Много е изнервящо, и аз така съм се лутала между резултати и лечение, но и това ще мине. Иначе Ефизол за мен лично е слабо. На вас за какво е изписан, заради бактерията в гърлото ли?

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 22:09 от Dageya

# 141
Пробвала съм  и давам калциев глюконат, но незнам дали се води антихистамин. За Булзина, не смея тъй като на моменти кашли влажно а той е за суха кашлица.
По една ампула дневно, нали? Да, дава се точно при алергични прояви. Булзин не бих дала след като кашлицата е смесена, а тя вероятно е смесена, защото има храчка в гърлото.

# 142
Да уж за гърлото го изписа ,и аз мисля в понеделник да пусна пак гърлен секрет и ако пак има ще ходя другаде ,щото то без антибиотик не вярвам да стане работата ,пък и времето си минава ,и немога да я държа безкрай в къщи ,а не искам и да я пускам с антибиотик на градина ако накрая се окаже че трябва да пие .Пък от 17 си е в къщи.

# 143
Каква всъщност е разликата между грип А и Б.
Оставям с впечатление, че А е по-слаб ли какво?

# 144
Мария Г., аз имам чувството, че лечението на личната ви лекарка е по-адекватно от това на пулмолога. Този Булзин е за суха, а при вас е по-скоро от задна хрема, щом от гърлото кашля по-влажно. При моите деца помагат в такива случаи Тусавит, Мукоплант лека нощ и други подобни, но разбира се консултирано с лекар. Но, ако има наистина бактерия в гърлото, не знам дали ще мине без АБ.
Красивост - има разлика заради патогена, в смисъл кой вид грипен вирус го причинява. Те като симптоми и лечение мисля се препокриват. А иначе за нас пациентите, май е до организъм, имунитет и адекватно лечение кой как ще изкара единия или другия вид.

# 145
Ако детето кашля наистна по 3 пъти на ден, аз така разбрах, то защо тогава АБ?

# 146
Каква всъщност е разликата между грип А и Б.
Оставям с впечатление, че А е по-слаб ли какво?

Грип А ни повали двете - сополи, Кашлица, температура до 40.5 градуса 5 дни. Кашлицата продължи още 2 седмици
Грип Б повали само нея - 7 дни температура до 39.5,нищо друго.
2 дни след Т започна да подкашля, но вече пети ден е само няколко пъти на ден и звучи като стичащ се секрет. След мазане с Бактробан намаля, така че подозирам някоя заселила се бактерия, която само е чакала пробив в системата.🙂
Поне при нас така се развиха нещата, но естествено е индивидуално.

Аз продължавам да твърдя, че моето дете се разболява само от градината, но също много треперя и се притеснявам от други места. В началото на януари (мисля че беше 2.01,четвъртък) ходихме в мол, детски център, 2 огромни магазина и нищо нямаше. После ходихме на театър, пълен с деца, ресторант с детски кът, който съвпадна с 2 рождени дни и куп деца, няколко пъти сме ходили в хипермаркети, квартални магазини и нищо. Отиде после за 5 дни на градина и веднага цъфна. И това е всеки път,откакто е тръгнала на ясла. Обикаляли сме по хотели, спа центрове, кино, театри, къде ли не - никога нищо, ни зиме, ни лете. Обаче ходи ли на градина няма опазване. Подозирам, че правят каквото могат да им свалят имунитета - многократно сме били и свидетели родителите, и сме слушали от децата как ги карат да се завиват до ушите, а после отварят прозорците докато "спят", после ги карат да ходят по гащи и потници да пишкат в банята, където е отворен винаги прозореца, на двора ако ги изкарат масово са без шапки и връхни дрехи и ако питаш госпожата "ооо то току-що се съблече и аз досега се карам да се облече" (дори при температури от 0 до 15 градуса, вятър и тн). Те не настиват от тези неща, просто спада леко имунитета и при вече настанил се вирус е готово детето. А едно 3-4-5-годишно как се очаква да се сеща винаги за шапката или да се облече, когато му казват да иде по гащи в студената тоалетна... Просто толкова ми е писнало, че нямам търпение да приключи тази мизерия!

# 147
Да и аз това се чудя цял ден с тоя антибиотик ,хем ме е страх тая бактерия ако седи и не се изчисти с тея хапчета ,може ли да стане бронхит примерно ,хем осъзнавам че температура няма ,сополи няма вече ,и кашля 3 ,4 пъти на ден и логично че ако сега ми даде антибиотик ако стане по зле какво ще ми даде.Просто ще изчакам явно ,и дано с това се размине.Извинявайте сигурно досадих вече ,ама съм голяма паника с тея лечения ,все ме е страх да не изпусна нещо и вече съм на косъм да се предам и да се доверявам на сляпо ,квото ми изпишат и това е ,то аман от изследвания вече.Тя ми обясни че така или иначе в устата е бъкано от бактерии ,но досега не са излизали на гърлен секрет,дали може просто организма сам да си се справи с тях без антибиотик? В носа все ни дават капки ама нали са си антибиотик самите капки,който да ги изчисти.Просто явно ще проявя търпение и ще видя и събота и неделя как ще се развият нещата,пък дано се размине с това лечение и аз само си остана с мойте вечни притеснения дали правя всичко както трябва.

# 148
Ако детето не е добре, няма да се замисляш въобще с лечението, инстинктивно ще запонеш АБ. Аз пак да кажа какво ми каза веднъж един УНГ, имаме в носоглътката повече бактерии отколкото в ануса.

# 149
  • shumen
Мария,аз бих пуснала пак гърлен секрет и ако не се е изчистила и пречи чак тогава дала АБ.
Flower90,няма да я заразите отново.
Мимчо,аз също съм за калциев глюконат.Този Булзин е за суха кашлица,а вашата е влажна и да не направи някоя беля.
Моя така миналата зима кашля със месеци.Водих го къде ли не,давах какво ли не и накрая сама спря.Така и не разбрахме от какво беше,но аз си мисля,че беше алергия.

Общи условия

Активация на акаунт