Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 318
  • 810
  •   1
Отговори
# 315
Моят бандит по време на грип Б пи тамифлу, витамин ц, твмпературата падна на 2рия ден от приема на тамифлу.
 Ама след 1 седмица секретът от носа не спираше и си имаше бактерия в носа. Приключихме лечението със сироп против кашлица, противпалергично и капки с АБ.

# 316
Здравейте,  има ли ползващи Bioherb,продукти и по- специално в случая съм поръчала коластра..

# 317
  • shumen
Да се оправят болните.
За грип АБ не съм давала аз.Но моето дете от грип прави усложнение бронхит или пневмония и обикновенно стигаме до болница.
Инфлуцид,Коризалия,Цинабсин съм давала,но ефект от нищо не съм видяла.
So close,давам Ефизол и капя Виброцил,но днес е вече 3 ден и го дразни гърлото и подсмърча.При педи не ми се ще да ходим,че ще е пълно с болни,но ако продължава ще трябва.

# 318

А какъв вкус има? Че при нас това е драмата….

Нямам идея, не съм ги пробвала. Нацупи се само първия път като и го дадох, после си го пиеше. Дават се по 10 капки, даже няма и една глътка..

# 319
Аз тествахме каката днес ,че и е 3 ти ден и хубаво си светна за грип Б. Малкото и тя е с 39, аз също се тръшнах. Много хубава тройка се завъртяхме..

# 320
  • shumen
Камъче,оправяйте се скоро.Дано се разминете без усложнения.

# 321
И какво точно да направя за имунитета? Автоимунно? Играта с имунитета е опасна.
С хипофункция на щитовидната съм, астма и хроничен синузит. Какво точно бих могла да направя? Наистина питам. Кое е онова, което да направя за себе си, ако знам ще го направя и за малкия. За него последната педиатърка каза, че аз хубаво инхалирам пулмикорт, но пък отслабвам имунитета така, защото е кортикостероид. Свга съм спряла пулмикорта, давам витамини и оназ имунотрофина, дето е пак някакъв бълвоч витамини, колкото да се залъгвам, че правя нещо. Та, наистина питам, какво точно да направя?

# 322
Аз дори не мога да си представя какво количество е 40-50 антибиотика. Звучи ми направо нереално, без да искам да засегна някой. Много ме съмнява човек да изкара 50 бактериални инфекции за 10 години, ама кой знае...
То в такъв случай няма как да се говори за какъвто и да е имунитет, защото в тялото няма да е останала нито една лоша, ама и нито една добра бактерия, по мое непрофесионално мнение. Нали казват, че имунитета е в червата.

# 323
И какво точно да направя за имунитета? Автоимунно? Играта с имунитета е опасна.
С хипофункция на щитовидната съм, астма и хроничен синузит. Какво точно бих могла да направя? Наистина питам. Кое е онова, което да направя за себе си, ако знам ще го направя и за малкия. За него последната педиатърка каза, че аз хубаво инхалирам пулмикорт, но пък отслабвам имунитета така, защото е кортикостероид. Свга съм спряла пулмикорта, давам витамини и оназ имунотрофина, дето е пак някакъв бълвоч витамини, колкото да се залъгвам, че правя нещо. Та, наистина питам, какво точно да направя?
Най-кратко казано изграждане на чревната флора, запълване на липси в организма и промяна в храненето. И аз съм с автоимунно.

# 324
Момичета, според вас и вашето наблюдение, кървави нишки от носа, дали е знак, че има бактерия. На малката вчера и свърши антибиотика заради бактерия в носа и гърлото. Помня, че преди да пуснем изследването, пак така имаше и малко кръв в сополките. Дали има някаква връзка, или аз се филмиран излишно?

# 325
Кървави нишки в сополките бих го изтълкувала като вече много пресушена и/или издразнена лигавица на носа. Не го свързвам като симптом на бактериална инфекция. Също от много силно духане на носа и слаба влажност на въздуха се получават такива неща.

# 326
Да се оправят всички болни.

За грип силно препоръчвам противогрипната инжекционна ваксина.

Относно моят прием на АБ. Пих 2 един след друг, защото бях със 38,8 несваляема Т и денонощна неспираща кашлица. Не можех да говоря от нея. Първо ми изписаха 5 дни Панцеф - нищо. После пих Амоксиклав - след 3-тия прием кашлицата се намали наполовина и повече Т не вдигнах. Нишо друго не съм приемала. После пих 2 силни АБ един след друг заради абцес на зъб. После пак пих заради кашлица и Т. Ходех на работа в тези състояния, защото пък и детето много боледува и болничните не ми стигат и ходя и на детска ЛКК.

Моето дете с грип и вирус, ако не започне АБ прави бронхити, отити и хрипове. Понякога минава с Авирон или Изопринозин. Според състоянието му.

# 327
За имунитета на моето дете започнах пак да давам коластра на А. Като цяло преди празниците давах редовно и сякаш нв боледуваше така, а може и съвпадение да е. 50 антибиотика и на мен ми звучи ужасно много. Аз също май имам синузит, не е установен от лекар, но се обостря след боледуване около детето. Болки над очите, подут нос със секрети, ужасен дискомфорт. Смуках често цинабсин, уж попремина.

# 328
  • shumen
За имунитет не давам нищо.За 12 години от нищо ефект не видях.Единствено от ходенето на физиотерапия в Трявна има някакъв ефект или го израстна,но тази зима да не казвам голяма дума е една идея по добре.
Емилия,аз в такова състояние на работа не бих ходила.То няма да ми е комфортно на мен,а и ще се притеснявам да не заразя колегите.

# 329
Моето дете тази зима боледува много повече от предните две зими - трета група е… Идея нямам на какво се дължи.
Вчера му взех един сироп на Хербамедика - Вирал протект и аз не знам защо, при положение че дори витамин ц в него е едва 7,5мг 😂
Иначе той си е с яко зелена хрема от вчера, и така.

Общи условия

Активация на акаунт