Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 467
  • 810
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте, имам въпрос относно Клацид 250/5мл. изписан е 2х5 мл на 12 часа и се чудя, не е ли голяма дозата за дете 15 кг?

# 766
Здравейте, имам въпрос относно Клацид 250/5мл. изписан е 2х5 мл на 12 часа и се чудя, не е ли голяма дозата за дете 15 кг?
Ако детето е 15 кг,дозата трябва да е 2х2.5мл!Да не е станала грешка при изписването?Консултирай се отново с лекаря, който го е изписал.
2х5мл е максимална допустима доза за теглото на детето!Няма страшно и да си я дала ,ако е по -сериозно състоянието на детето може и затова така да е изписан!

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 00:06 от vlasi

# 767
  • shumen
Да се оправят болните.
Танче,на пневмония на слушалка и аз не вярвам много.Я е има,я не.Също и пневмония вкъщи с висока Т не бих лекувала.Спешните не ги харесвам,защото повечето лекари там се презастраховат и изписват АБ за щяло и нещяло.
За снимка щом е правена Октомври,а и по скоро да е няма проблем.Щом трябва се прави нова.
Барбалена,в магазини,аптеки и автобуси влизам с маска.Хората ме гледат като изтребители и се чудят,но не ми пука.
Sweet memory,да минава леко.
Хоуп,как е твоята.Аз още като каза,че и е зле гърлото и че я боли и не яде си помислих за гнойна ангина.Дано мине бързо.
Aliance,питай лекаря отново.Да не е станала грешка?

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 00:18 от danaeka

# 768
Аз с 300 зора пресякох кашицата следобед и легна да спи сокойно. Да, обаче аз съм неспокойна да не се разкашля отново като се насъбере секрет през ноща. И понеже голямото имаше два дни температура се надявам да не се появи и при малкото.

# 769
Рейна, как успя да пресечеш кашлицата?

Танче, съжалявам за пневмонията. Показа ли на лекаря резултатите от лабораторията (бактериите)?

# 770
Втора вечер не спим, няма смъкване тая температура. Вчера сутринта дадох една доза АБ и повърна след 40 минути, снощи успях да дам. Обаче държи 39 градуса, дадох Хексалгин 13 капки и не смъкна изобщо. След  около 3 часа дадох и Нурофен и пак повърна. И корем я боли. Мисля като стане по-приличен час да я водя в една паста детска клиника да пуснат пак едни изследвания и ако трябва венозен АБ. Просто не мога да и дам нищо за температурата вече...

# 771

Танче, съжалявам за пневмонията. Показа ли на лекаря резултатите от лабораторията (бактериите)?
Добро утро момичета.
Да показах ги на лекаря.
Има подобрение.
Не е кашлял цяла вечер.
Не е вдигал температура.
Даже снощи прояви желание да се храни.

# 772
Моето снощи вдигна Т отново. Кашлицата продължава, въпреки Пулмикорта. В чудене съм днес дали да не го заведем да го преслушат.
Ядосвам се на себе си, че започнах късно (вчера) АБ, трябваше още в сряда, като го изписа педиатърката. 5 ден е с Т.

# 773
Моето снощи вдигна Т отново. Кашлицата продължава, въпреки Пулмикорта. В чудене съм днес дали да не го заведем да го преслушат.
Ядосвам се на себе си, че започнах късно (вчера) АБ, трябваше още в сряда, като го изписа педиатърката. 5 ден е с Т.
Бързо възстановяване.
Дай боже всичко да е наред.
Честита баба Марта.

# 774
Три вида спрейове/капки за нос, сок от лук и мед, витамини, манука, пробиотик, хомеопатично за кашлица. Всичко повтарях през 20-30 минути. Половината неща си ги давам винаги. Хомеопатичното се дава обаче 1-2 пъти на ден. Въобще от сутринта като започнах, кашлицата от неспирна през секунди, изчезна в късният следобед към 18ч. Спа спокойно, нито веднъж не кашля. Днес продължавам със същата програма.
Hope90 каква ви е диагнозата? Ангина? Ако да, с нея се вдига винаги висока. При скарлатина има и повръщане.

# 775
Днес казаха гнойна ангина. Иначе и аз се усъмних за скарлатина, имам опит с нея. Както и да е, тя продължава да повръща и няма как да изпие антибиотика, а което и от двете да е си трябва АБ. Ще ни приемат в болница, за да може да и го пуснат венозно.

# 776
  Танче супер,че детето е по-добре. Hope 90 понякога няма как да се избегне болница.Бързо оздравяване на всички.

# 777
Честита Баба Марта, пожелавам повече здраве на всички дечица и бързо оздравяване на всички болни!

Хоуп само антибиотика ли повръща или без значение с какво се храни?
Танче, дано овладеете положителението само в къщи. Някакми инхалации правите ли? Аз снощи писах на док и подакарах кашляшите с флудитек сироп и макситрол. Три седмици сме в къщи. Накрая ще съм джобс.бг.

# 778
Днес казаха гнойна ангина. Иначе и аз се усъмних за скарлатина, имам опит с нея. Както и да е, тя продължава да повръща и няма как да изпие антибиотика, а което и от двете да е си трябва АБ. Ще ни приемат в болница, за да може да и го пуснат венозно.

Ох.. 😔
Бързо да се оправя детенцето!

Как се успявате да се опазите от вирусите, които носят децата ви? Особено по-малките, които все още биват обслужвани.
Моето е на 3г и още няма навика като кашля всеки път да слага ръка, налага се ние да му чистим нослето и пр. Абсолютно всеки вирус до момента карам с него. 🥲

# 779

Ох.. 😔
Бързо да се оправя детенцето!

Как се успявате да се опазите от вирусите, които носят децата ви? Особено по-малките, които все още биват обслужвани.
Моето е на 3г и още няма навика като кашля всеки път да слага ръка, налага се ние да му чистим нослето и пр. Абсолютно всеки вирус до момента карам с него. 🥲
При мен нищо ,че е на 4 годинки напомням да си слага ръчичка като кашля.
Иначе мисля, че е имало момент който не е сложил ръчичка и сега и мен ме хвана хрема.
Ами ако се случи от него да се заразя започвам чай си правя и пия.
Отделно Нурофен Стопколд  пия.
Вкъщи имам прахчета правя си от тях и пия.
А ако нещо усетя по сериозно отивам при личната да ме прегледа и евентуално изследвания и лечение.Хапвам мед и лимон.
Но за сега малкия се чувства добре.
От време на време кашля.Няма температура.
Даже в момента хапва .
Около 13.00 часа обикновено когато си е вкъщи се приготвяме да спинкаме.Сполоен е .
Даже му сложих мартеничка на ръчичката .

Общи условия

Активация на акаунт