Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 466
  • 810
  •   1
Отговори
# 795
Дори и зъби да са, това са 2 седмици. Нашата лекарка, още на четвърти ден щеше да изпише антибиотик... Въпреки добрите изследвания, аз бих дала антибиотик при 2-седмична температура.

# 796
Ох и ние в кюпа.Днес до обяд беше добре после се залежа мислех,че е защото стана в 6 сутринта по едно време се унася  топла бешеизмерих температурата 38.6 сложих свещичка сега е ок,но ако частната педиатърка я няма идея нямам какво ще правя.На спешен не искам,че изобщо им нямам доверие няколко пъти съм я водила и супер неадекватно лечение или веднага в болница ни пращат.

# 797
Емилия Николова, не, не са му пускали секрети...
Не знам и аз от една страна частната педиатърка казваше, че няма да бързаме с антибиотик дъра бъра, ушния - може да се наложи, инфекционистката - нищо не спомена за антибиотик ..
А за тези вируси какво ви е мнението за резултатите .. някои са гранични. Заради тях и температурата се чудя дали не трябва антибиотик.
За зъбите нормално ли е да поддържа толкова дълго температурата от тях? Гледаха го и там, но ушния каза, че ако е от зъби ще е 2 3 дни, а не толкова дълго ..

# 798
С какъв термометър мерите, сверяван ли е с друг, калибриран ли е, детето има ли други оплаквания,кога мерите(не трябва да е след сън, плач, баня, има разлика в Т сутрин и вечер..)..

Моето с ушен все си има над 37, ако видя 36 е чудо и се случва мега рядко...
За просто ниска температура, която не е сигурно как и кога е мерена, антибиотик не се изписва...

# 799
Беше се загънала,че и било студено.Със живачен мерих майка ми има такъв от едно време.Каза че я боли челото.Сега спи ще видя тая нощ и сутрита как ще е.

# 800
  • shumen
Честита Баба Марта!Да сте бели и червени,румени и засмени.
Да се оправят болните.
Танче,радвам се,че е по добре детенце.Ако можеш след като оздравее го задръж колкото се може повече вкъщи,че пневмонията ги изтощава много.
Хоуп,при гнойна ангина се поддържа висока Т докато избият налепите.Но щом сте в болница дано овладеят положението бързо.
Krуstall,такава Т не е нормално да се поддържа.Нашата педи,ако беше щеше да е пуснала секрети и още на 4 ден с Т щеше да е изписала АБ.А урина пускана ли е?
Ооор,спешните и аз ги недолюбвам,че веднага ни изпращат в болница или изписват АБ.
So close,грип има все още,а и той прадължава до началото на Април.
Емилия,и другите болни как са децата?
Рейна,и моя като е бил болен и сме били по болници спеше върху мен и нищо не лепях,но до едно време.Имаше период той разболееше ли се и аз лепвах всичко след него.
Моя и той вчера се оплака от гърло и носа му е запушен.Втора вечер не спим,че сумти,подсмърча и се върти.Аз съм по цял ден на студа навън и продавам мартенички,а той се разболява.Как става не знам.Иде ми да се гръмна вече.Подкарах го с Ефизол и капки за нос и се моля да не вдига Т и да не започне да кашля.Туй дойдат ли много почивни дни направо косата ми се изправя чуя ли,че нещо му има и че трябва на спешен да го водя.

# 801
Ella, термометърът е инфрачервен, ето този https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030017617
Данаека, урина е пусната, да. Малко по-нагоре качих всички изследвания.

# 802
Снощи мина нашата визитация, имам чувството че и те не знаят за какво я лекуват. ЦРП 13, левкоцити 11, СУЕ в норма, имала леко завишени гранулоцити, но като чета, те се завишават и при вирус. Ако е гнойна ангина  можело да се развива все още и затова нищо да не показват изследванията. Ама все си мисля, че с Т от четвъртък трябваше поне ЦРП-то са се качи. От петък до снощи 4-ма педиатъри я гледаха и никой не направи един тест за грип, чак ме е яд, че не си го направих аз вкъщи. Ама всички като и видят гърлото и казват, че е ангина и не търсят дали няма друга причина. Иначе спа добре, изкара 8 часа без Т, пак е нещо...

# 803
Hope не могат ли да ти купят и да ти донесат в болницата.

# 804
То и аз мога да си купя, ама и да излезе положителен какво да направя вече? Не могат да и спрат антибиотика като има вече 2 вливания, а е късно за Тамифлу..

# 805
  • shumen
Хоуп,късно е вече за Тамифлу щом имате 2 вливания.А и грип да е какво може да направиш.При гнойна ангина пак казвам Т се вдига докато избият налепите.
Ооор,как е твоята?
Ние снощи от 1 до 3 не спахме.Моя се въртя,сумтя,носа му беше запушен.Сутринта и гласа му го няма.Това дойдат ли повече почивни дни косата ми побелява чуя ли,че се разболява.
П.С.Пускам новата тема,но не мога да дам линк към старата.Ако някои може да даде.

# 806
Хоуп, колко време е минало, че е късно за Тамифлу? Ние в нас го пихме от по-късно, но подейства.
Иначе при Ковид и пневмония малкият се оправи в болницата само с антибиотик и инхалации. Повръщаше и той и не можех да давам през устата.

# 807
Здравейте.
Имам следното питане .
Без да искаме тази сутрин в 8 .00 часа му дадох антибиотика вместо пробиотика.
Трябваше във 20.00 часа да го пие.
Според вас какво да правим.

# 808
  • shumen
Пуснах нова тема.Ако някои може да даде линк към старата,че аз не мога.

# 809
Не е добре писах на частната педиатърка чакам отговор.Ако отидем в спешния ще ни пратят в болница.

Общи условия

Активация на акаунт