Боледуване на децата ни - тема 86

• 18 669
  • 810
  •   1
Отговори
Отварям новата тема с надежда да не стигнем до 50 страница толкова бързо - по-малко болести и по-малко тревоги да има.

Линк към предната тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1731756.735

# 1
Дано, дано отминава вече тази грипна вълна. Не знам, но тази година нещо ми се струва по-тежка от други - нетипични симптоми на грип и масово усложнения.
При нас ситуацията е както си го и мислех - пкк, дкк, суе и црп в норма и при двамата. При баткото може и да беше рано, че той снощи късно вдигна Т, но малката е от събота с Т. И при двамата първоначалната 38.5-38.6, спада след Нурофен, днес и на двамата не съм давала, държат я и в момента 37.5-37.8. Малката на АБ - азитромицин, изписан заради червеното гърло, баткото само на вирупринол, че не бил с толкова червено гърло. Не съм им правила тест. И двамата миналата седмица бяха само с хрема и гърло, баткото покашляше и беше на пулмикорт. 2 дни след като лекар потвърди че са ок, почнаха с тази Т, без да сме ходили никъде. Възможно ли е да са с грип? То вече и аз не знам…

# 2
Дано, дано отминава вече тази грипна вълна. Не знам, но тази година нещо ми се струва по-тежка от други - нетипични симптоми на грип и масово усложнения.
При нас ситуацията е както си го и мислех - пкк, дкк, суе и црп в норма и при двамата. При баткото може и да беше рано, че той снощи късно вдигна Т, но малката е от събота с Т. И при двамата първоначалната 38.5-38.6, спада след Нурофен, днес и на двамата не съм давала, държат я и в момента 37.5-37.8. Малката на АБ - азитромицин, изписан заради червеното гърло, баткото само на вирупринол, че не бил с толкова червено гърло. Не съм им правила тест. И двамата миналата седмица бяха само с хрема и гърло, баткото покашляше и беше на пулмикорт. 2 дни след като лекар потвърди че са ок, почнаха с тази Т, без да сме ходили никъде. Възможно ли е да са с грип? То вече и аз не знам…
Е, то и при нас така.чот понеделник-вторник
След отрицателни тестове..
Само с хрема и леко червено гърло.
В събота теста показа грип.
Но реално симптомите са от пон-вр и вече нямало значение днес каза дали ше пие или не тамифлу, щото грипа си е поработила чак пт пон.
И аз четох, че при първи симптоми и тук писахме че действа все едно разпространението, после според картинката лекарства.
Но още в пон нямаше температура.
Чак в събото 37 и малко, така, че това е положението, как да разбереш като и теста не показа.
Нз дано няма последици и да се възстановяват бързо децата…

# 3
Мда, аз затова и не съм им направила още теста - защото е късно за Тамифлу. Но пък ей така от любопитство ще взема да направя на малката да видя какво е положението…
Но пък ние имахме цяла седмица с леки симптоми, които се овладяха много бързо със спрейчетата за хрема и гърло и пулмикорт за баткото. После 3 дни напълно здрави, и тогава Т. А при вас сякаш по бързо и като нов симптом към хремата. Аз затова толкова го мислих как и от къде се появи при нас - чак на 10-11 ден от първия сопол ни дойде тази Т. И сега е само Т, няма хрема.

# 4
Мда, аз затова и не съм им направила още теста - защото е късно за Тамифлу. Но пък ей така от любопитство ще взема да направя на малката да видя какво е положението…
Но пък ние имахме цяла седмица с леки симптоми, които се овладяха много бързо със спрейчетата за хрема и гърло и пулмикорт за баткото. После 3 дни напълно здрави, и тогава Т. А при вас сякаш по бързо и като нов симптом към хремата. Аз затова толкова го мислих как и от къде се появи при нас - чак на 10-11 ден от първия сопол ни дойде тази Т. И сега е само Т, няма хрема.
Ами при нас показа теста, но не съм правила от събота, да не ровичкаме носа.
Сряда - отрицателен домашен и лабораторен без тем с хрема
Събота - положителен домашен с темп. 37 и малко инхрема

# 5
Момичета, при мен каката е със стрептококова ангина. На малката за сега нищо и няма. Тези с две деца има ли шанс да и се размине? Бях готова и тя да пие 10 дни аб, но докторката каза, че в момента нищо не се налага. За първи път  сме болни от това, да очаквам ли обрив като при скарлатина?

# 6
Може на мялката да и се размине,но не мисля че ще има обрив като при скарлатината.

# 7
  • София
Мисля че е 30% шансът за предаване. Големият кара два пъти скарлатина миналата година, малкият не се зарази.

# 8
В групата в градината днес бяха 13 от 31, грип А е позитивирал при едно дете, за другите не знам да са тествали.

# 9
Мерси за новата тема. Да питам миналите грип А, колко време след това продължава тая кашлица? Малкия изкара грип А преди близо 10 дена и още от време на време през деня излайва една ужасна ларингитна кашлица, колкото да настръхна. Ходи си на градина, видимо е здрав, но за деня го чувам едно 3 4 5 пъти да се прокашля  лаещо. Давам му само дежурните омнибиотик имунД или Имунотрофина.

# 10
Днес малката е по-зле, отидохме пак на преглед, нищо че вчера бяхме .
С хрипове е. Най-накрая направиха тест и излезе РСВ.
На всеки преглед повтарях, че имат дете с рсв в групата, все се отхвърляше, че не кашляла като за рсв.
Ето, вече кашля.
Много съм изплашена, много ...

# 11
Flower, реално всички вируси са опасни сами по себе си и всеки един може да доведе до усложнения. Важното е да вярваш на лекаря и той съответно да назначи адекватно лечение. Моите деца боледуват често, а колко пъти от “нищо” са стигали до хрипове, и температура, бронхит и още какво ли не. Не съм тествала всеки път, но със сигурност и RSV сме минавали. Носен и гърлен много пъти, за да не пият АБ наизуст. Мисълта ми е - правилно лечение и ще минете и през този вирус. Може и друг път да го е хващала, но да се е преборвал организма по-лесно и да не си разбирала дори.

# 12
Момичета, при мен каката е със стрептококова ангина. На малката за сега нищо и няма. Тези с две деца има ли шанс да и се размине? Бях готова и тя да пие 10 дни аб, но докторката каза, че в момента нищо не се налага. За първи път  сме болни от това, да очаквам ли обрив като при скарлатина?
При нас с навременно лечение с АБ миналата година всичко приключи за 3 дни.
Даже бузите не станаха червени.
Имаше дете в групата един ден преди нас с позитивен тест и когато вдигна темп. На вечерта вече бяхме сигурни, прави се бърз тест и ако е скарлатина няма голям избор на АБ.
Голямото ми  дете не се зарази тогава.
Стрептококите с АБ иначе няма оправия.

# 13
Аз съм много объркана какво се случва вкъщи.
От петък до петък температура (грип Б), в четвъртък бистър сопол до обяд, дадох Ериус и спря.
Събота и неделя нищо! Нито Т, нито кашлица, нито сопол. Почна да се храни по-добре, вчера дори не спа следобяд. Не сме ходили никъде.
Днес изведнъж, 10 дена след началото на грипа, пак почна бистър сопол и кашлица (влажна, рядко кашля, но гърлено и гадно).

Вариантите са 3:
-някак е хванала нещо ново, което не ми се вярва
-имала е бактерия и сега след спада в имунитета се е развил и кашля от задна хрема
-нещо след грипа се е случило (в първите 9 дни не е кашляла изобщо обаче)

Явно остава и тази седмица вкъщи да следим положението, но се притеснявам като чета за усложнения. Може ли толкова време след началото да започне нещо? Кой вариант ви се струва най-възможен? Тъкмо мислех, че сме приключили и айде наново 😢

# 14
  • shumen
Танче,децата с варицела са си вкъщи.Няма как да са на градина.
Flower90,дано се разминете с усложненията.
Елла,ако е отпаднало детето и не ми харесва кашлицата аз бих завела на лекар отново.Според мен или 2 или 3 вариант е най-възможен.
Ваня,как са твоите?
Моя днес каза,че са били 16 деца от 24 в класа.

Общи условия

Активация на акаунт