Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 149
  • 810
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
След изкарания грип А (който успяхме да овладеем за една седмица), после малката ходи на ясла три седмици без прекъсване. Днес (събота), се разсополиви и разкашля. По принцип започвам с инхалации с физиологичен разтвор, но още снощи пътувахме и сме на гости.. и “нацели” момента със сополите и кашлицата.
Засега само морска вода и Назик, защото е със запушен нос, но още не знам с какво да овладея кашлицата.

# 151
  • shumen
К5.S.то винаги по Закона на Мърфи е така.Дойде ли уикенд или ще се ходи ли някъде тогава се разболяват.
Кашлицата каква е?За кашлицата инхалации с физиологичен разтвор,но ако нямаш инхалатор под ръка е лошо.Аз затова нашия го мъкна навсякъде.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 09:18 от danaeka

# 152
Калциев глюконат антихистамин ли се води че не трябва да давам до 12 ти, че сме на преглед за алергии?

# 153
  • shumen
Калциев глюконат е точно за алергии.Аз преди тест не бих го давала.

# 154
Не е антихистамин.

# 155
Да се оправят бързо всички дечица. 💗

Емилия, а ти нещо прави ли точно тогава (последните дни), че да я спреш? Явно просто при някои спира по-бавничко.

Първият път беше положителен за RSV. Тестът го отчете 2-рата седмица. Изпи 2 АБ, след това 1 седмица на Изопринозин. Инхалации с Пулмикорт - 15 дни и П+В 5 дни. Сложиха му и орбазон, че беше много зле.

Вторият път започна да кашля на един рожден ден. Вдигна Т на следващия ден и направи спазми, вярно - по-леки бяха от първият път. Педиатърката изписа един АБ и инхалации. Това 1 седмица. 3-те теста бяха отрицателни. Следващата заминахме за Велинград. Бях му пуснала изследвания - СУЕ, ПКК, ЦРП, гърлен и носен секрет - всичко топ след АБ. 1 седмица беше на Изопринозин. Във Велинград кашлицата продължи, но беше само от 9:00 до 11:00 неспираща и после нищо. На връщане ит Велинград минахме през Пловдив при неговият УНГ - чист, алергична кашлица, изписа противоалергично. В следващите 3 дни след УНГ пак кашляше от 9 до 11, но по-малко. На 4тия ден го заведохме и на Пулмолог - каза чувам лек хрип. Пулмикорт 5 дни по схема и противоалергично и на 5-тия ден спря да кашля.

П.с Като ходихме на педиатърката ни онзи ден се заговорихме с една майка, която ми каза, че заради бактерия загнездила се в 3-тата сливица (преди да я отстранят) на дъщеря и за един месец е приемала 8 АБ перорално и локално. След това е ходила 2 години с тръбички в ушите за да изтече гнойта, защото всичко било възпалено и пълно с гной вътре от загнездилата се бактерия в третата сливица. Бях в шок.

# 156
Аз също включих трио вижън през носа от онзи ден и сенсиала капем, и започнаха да излизат” зеленикакви’ сополи и прикашлвнето поспря. Почнаха фа е разбиват и излизат, явно наистина все едно е имала бактерия, която е чакала момент да излезе Simple Smile.

# 157
Момичета, споделете как процедира те с учениците. Моя момък е 3 клас и от Януари е ходил точно 3 дена. Класната започва да мърмори, че много отстъсгвал. Личния е на мнение, че вече са големи, няма проблем да ходи. Частния педиатър иска да го задържа още една седмица у дома.

# 158
  • shumen
HrisAni,аз оздравее ли го пускам веднага на училище.Ако е бил много зле съм го задържала още седмица след това,но не повече.В училище си ходят кашлящи и подсмърчащи постоянно и колкото и да го държиш вкъщи,пуснеш ли го пак има вероятност да лепне нещо.А доколкото знам има някакво ограничение и за извинените отсъствия и ако са над тази бройка можеше да го накажат или изключат,но не помня точно какво беше,че моя не ги е стигал.
Емилия,аз не бих чакала да се стигне до пиене на 8 АБ.

# 159
Момичета, споделете как процедира те с учениците. Моя момък е 3 клас и от Януари е ходил точно 3 дена. Класната започва да мърмори, че много отстъсгвал. Личния е на мнение, че вече са големи, няма проблем да ходи. Частния педиатър иска да го задържа още една седмица у дома.

Мога споделя какви са ми наблюденията тук, в малкото градче. Не отсъстват децата повече от седмица от училище, ако проблемът не е наистина сериозен. Изпращат ги кашлящи и кихащи на училище със сиропите и хапчетата. Усповието е да нямат температура.

# 160
Моята дъщеря е предучилищна в училище, но обстановката си е същата като в 1-ви клас. От началото на учебната година е отсъствала 15 дни общо, което е абсолютен рекорд, сравнявайки с детската градина, където за 3г. не знам дали имаше и 3 месеца сумарно посещения. Не съм я пращала със сиропи и хапчета, но с остатъчна хрема и кашлица е ходила. Задържам вкъщи, ако е с температура или състоянието и е видимо недобро, докато спадне температурата или детето се почувства добре, но в общи линии до момента това е било за седмица и половина максимум. Не знам от какво е било болно детето и какво налага толкова дълъг престой у дома, но според мен, ако не става дума за болнично лечение, пневмония, бронхит или нещо различно от тривиалните сополи и кашлици /без усложнения/ няма нужда от един, два месеца отсъствия от училище.

# 161
Много време е за отсъствие от училище това. Детето как се чувства, няма сили да ходи ли?

# 162
  • shumen
Моя и с пневмония е бил и след 7 дни в болницата и една седмица вкъщи съм го пускала на училище.С АБ и сиропи не съм го пращала.Да си стои вкъщи,ако нищо му няма не съм си и помисляла,докато в градината съм го задържала и по-дълго.

# 163
  • София
И моето момиче е в първи клас и няма общо с градината. Боледува , но по-кратко и по-леко.
И си ходи редовно. Сега Януари месец аз я задържах малко повече след едни сополи да не донесе и друго. Изпуска се от уроците.

HrisAni от какво боледува детето та толкова дълго отсъства?

# 164
Няма как да се задържа ученик толкова много. Има правилник на училището, според който ако направи някакво количества отсъствия , преместват детето самостоятелна форма на обучение без да питат искаш или не. Щом е добри, пускам на училище, но като цяло не спирам вече за сополи, нито за гърло. Тази година е отсъствала само няколко дни заради чревен, което рекорд...първи клас го изкара почти половината вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт