Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 349
  • 810
  •   1
Отговори
# 435
Mim4o, с това проточено лечение и непрестанни усложнения аз бих потърсила надежден, нов лекар. Не беше от София, нали? Можеш ли да дойдеш с детето за преглед?

# 436
От Варна сме

Mim4o, с това проточено лечение и непрестанни усложнения аз бих потърсила надежден, нов лекар. Не беше от София, нали? Можеш ли да дойдеш с детето за преглед?

# 437
Сингулер и Ефира са едно и също нещо с различни имена. Не знам кои лекари посещавате, освен Христов, но е абсурдно детето да е с хрипове толкова време. Щом има хрипове детето може да има нужда от Вентолин за да се овладее състоянието му. Отделно от това изследванията в норма ли са, детето в какво състояние е, защото аз нямаше да се навия да тъпча дете с втори антибиотик, ако изследванията са нормални и общото състояние е добро.

# 438
Аз затова се научих да си смятам дозите на АБ сама. Случвало се е да изпишат безумно ниска доза.

# 439
И на нас в неделя в токуда ни дадоха ниска доза. Веднага си я сметнах като си прибрах.
Flower, нашите деца ли?

# 440
  • shumen
Мимчо,ние този филм го играхме миналата година.От Декември до Март постоянни кашлици,хрипове,АБ.Накрая педи ни изпрати във Варна при д-р Неделчева и тя му откри астмата.Пи Ефира,лятото я спряхме и тази зима не сме я почвали,но и до АБ не сме стигали.Пак казвам израстна ли го,от ходенето в Трявна ли,но тази година е по добре.

# 441
Прочетох и разбрах че са едно и също, такова нещо никога до сега не ни се беше случвало. Мисля си че просто не е била излекувана предния път и след едни сополи пак се почна. А и доста лекари които обиколихме не чуваха нищо. Тая Ефира кога се започва? Трябва ли детето да е здраво? Алерголожката ни каза за вентолина че едно дете е починало и на моя мъж толкова му трябваше, а и видях че от него малката не се чувства ок.

# 442
Ефирата може да се започне и на фона на разболяване. Моята дъщеря е пила година и половина, не знам дали имаше ефект честно казано.

# 443
Не е приятен вентолина, но понякога не може да се мине без него. И инхалаторно изобщо не е толкова зле, аз предпочитам вентолин пред антибиотик. Вече ако е на сироп си е гадно. Големият ми син го диагностицираха с астма с алергичен компонент когато беше на 17м. Приемаше половин година Сингулар, той е много по-зле от вентолина. Започна да го приема след като ни изписаха от болницата с диагноза бронхит с обструкция и неуточнена астма, не бих казала че беше здрав, защото след болницата беше на вентолин и пулмикорт, като пулмикорта го правихме повече от месец. После решиха, че прави алергична реакция при контакт с вируси (свръх реакция на имунната система). От него стана много активен, действаше му зле на съня, а се дава вечер. Започна да изпада в нервни кризи и истерии. И когато го спряхме за лятна пауза, не го започнахме повече. Вместо това лекарят му ми направи схема при боледуване. Щом започне хрема Веднага започвам антихистамин+ пулмикорт, ако въпреки това започне кашлица и нещата не вървят на подобрение, започвам калциев глюконат+ сироп джуниър ангин. Ако няма подобрение опираме до вентолина и след това вече антибиотик и/или урбазон. От тогава сме овладявали доста тежки ситуации без болница. Вече е на 12г и миналата учебна година боледува само 2 пъти, реших че има светлина в тунела. Но тази година пак имаше 1 леко и 2 тежки боледувания, едното с хоспитализация заради обезводняване. Но само при едното от тях се стигна отново до вентолин и до антибиотик. Не беше пил антибиотик от 2020г. А на вентолин последно е бил през 2022г. За мен, ако има склонност към белодробни усложнения няма как да се мине без вентолин.

# 444
Не, К5.S.
Извинявам се, не съм цитирала правилно.
И на нас в неделя в токуда ни дадоха ниска доза. Веднага си я сметнах като си прибрах.
Flower, нашите деца ли?

# 445
Добро утро, момичета. На каката в класа най-добрата приятелка е с грип А. И съответно тази сутрин се събудихме с температура , нищо че малката още не е оздравя от ангината....не трябва да си почиваме от болести.

И сега с риск да ме нахокате, на каката е абсурд да дам тамифлу, тя повръща само като си помисли за повръщане, само миналата година имаме два престоя в болницата за обезводняване и 5 пъти вируси с повръщане. Въпросът ми е, при някого грипа без тамифлу, само с изопринозин мина ли? Ще пиша на педиатърката след малко...
Имаме и суха кашлица за разкош.

# 446
Пробвай само с изопринозин, по-добре е от нищо.

# 447
И аз съм на мнението на Ваня, по-добре изопринозин отколкото нищо. Има тамифлу на хапчета, ще може ли да ги пие? Кой клас е тя? Плюс витамин Ц, цинк, вит д - обичайниге.

На мен една позната ми препоръча Муракол протект кидс. Съдържа биволска коластра, вит Ц, вит Д и 10 щама пробиотици и пребиотик (около 5 млрд бактерии са май в дневната доза). Нейни познати били много доволни…. Поръчах го, прахообраЗно с вкус на бисквитки, разтваря се във вода. Пие го два дена вече, но да видим ще му мине ли мерака бързо. 😅 да не бързам да се радвам с една дума 😆😆
Хербамедиката аз ще я изпия. Вече нищо не хвърлям, а доизпивам аз.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 07:10 от toni1189

# 448
  • shumen
Нехе,и аз мисля,че по добре Изопринозин отколкото нищо.
Тони,и аз не хвърлям нищо отдавна.Доизпивам ги аз,ако не ги иска.

# 449
Първи клас е, само бусколизин е пила, големи ли са тия хапчета? Сега гледам, че и Авирон Рапид сашета имам. Те сигурно съвсем не стават.

Общи условия

Активация на акаунт