Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 331
  • 810
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте мами, отдавна не чета темата, защото детето ми вече не е в яслена/градинска възраст, но преди време тук съм намирала много полезни съвети и утеха. Моля, този пост да не се приема като опит за създаване на конфликти.
Напоследък има много голяма вълна от завръщащи се в България емигранти от Западна Европа. В много от тези страни ваксините не са задължителни и съответно много от българските майки не ваксинират децата си, но връщайки се в родината, търсят начини да запишат децата си на ясла/градина. В момента по групите се търсят педиатри, които срещу заплащане вписват в картоните ненаправени имунизации. Противно на мнението, че всеки сам си преценЯ, смятам тази практика за опасна и дълбоко нечестна спрямо останалите деца.

# 466
И ние какво да направим, Миси?

# 467
Здравейте, включвам се отново. Детето ходи на градина 3 дена и вечерта при лягане си личеше запушения нос. Изглеждаше като задна хрема, на сутринта малко кихане, иначе нищо, при обедния сън - пак запушен нос, нищо не тече отпред. Казах си хванала е пак някоя бактерия. Имаме злощастен опит с бактериите и особено през януари, когато само с промивки нищо не постигнахме, а се стигна до хрипове и перорален АБ. Затова веднага на преглед, споделих опасенията си, изписа АБ капки за носа. Преди да ги почнем, пуснах носен секрет, за да знам поне с какво си имаме работа. Не го дочаках де, не исках да губя време този път. Само че той взе, че излезе днес отрицателен за бактерии в носа. Капките са почнати вече, Моксифлоксан. Знам, че не трябва да се спират по принцип, но четох, че за локалните аб не е толкова фатално. А и каква резистентност може да се получи за бактерии, които ги няма там? Чудя се какво да правя сега. Явно е настинка някаква. 🤧

# 468
Ми, можете да правите каквото си пожелаете, аз просто споделям какво виждам по групите напоследък. Ако смятате, че тази информация е безполезна, няма да се засегна, а ще се радвам за вас.

# 469
  • Пловдив
Идвам и аз да доложа: няма да влизаме в болница за пневмонията. Овладяваме положението с Клацид, аб капки за нос, сироп за кашлица, противоалергично.
Евала на частната! Бяхме на косъм.. но и аз вече ще си знам: право при нея при първия сопол вече..

# 470
KS.S. браво че се е разминала болницата,то и аз моята я водя само на частно за да си спестя вече безумното тъпчене на лекарства и лежане в болница.

# 471
  • shumen
КS.5.браво,че се е разминала болницата.Аз не водя на частно,но имам доверие на педи.За 12 години съм сменила 3 и от сегашната съм най-доволна.Познава детето и знае как боледува.
Нехе,как са децата?
Мимчо,дано разберете най-после откъде е това често боледуване.

# 472
Има ли в момента вирус само с температура, но продължителна? От вторник вдига до 38.3-38.5 и покашля. Бяхме на лекар, но тогава детето изглеждаше много добре и никакви лекарства не ни изписаха, само виброцил и витамини. Но ме притеснява тази температура и че подължава да вдига сутрин и вечер. Вече и гласът прегракна и се чудя дали не е време за по-сериозно лечение. Тъпо е, че пак през почивните дни ще трябва да ходим по лекари.

# 473
  • shumen
Мона,да не е ларингит вече.

# 474
Ами не знам, не са имали досега. Освен дрезгав глас има малко хрема и кашля он нея.

# 475
И сега с риск да ме нахокате, на каката е абсурд да дам тамифлу, тя повръща само като си помисли за повръщане, само миналата година имаме два престоя в болницата за обезводняване и 5 пъти вируси с повръщане. Въпросът ми е, при някого грипа без тамифлу, само с изопринозин мина ли?
Извинявам се много, предварително пиша, че не искам да засегна нито теб, нито пишещите в темата..но ми се струва, че тук се самонавивате взаимно и това си е направо опасно. Що за масово явление е това Тамифлу? Мода ли е? Ама как няма да минава грип без Тамифлу! Истинският грип е опасен вярно, но тук въобще не се изписва на деца, от темата знам за него. Пък оздравяват децата. А и често без АБ. Наистина не проумявам от лекарите ли идва това масово пласиране на този препарат, че щом вече хората се чудят дали ще се излекуват без него. Четеш тук в темата масово как се дава и ти е гузно. Недей така, може и без Тамифлу.

# 476
Рейна, то и без панадол и нурофен може...да мокрим парцали и да сваляме така температура. Винаги има алтернативи. Въпросът е, че Тамифлу действа добре, намалява времето на боледуването, както и дните, в които имаш температура. Аз още след третия прие  спрях да вдигам температура, преди това бях като парцал. Тази година е доста коварен този грип, та не съжалявам, че го дадох на детето и аз също го пих.

# 477
Моята почна Тамифлу навреме и за първи път не направи усложнения от грипа. А аз не съм от хората, които дават много лекарства. Дори температурата не свалям докато не мине 39.
Все ще се намери някой да пита за моди и тн. Ако един месец си се борил с усложненията от грип (както аз миналата година), ще даваш Тамифлу дори и при съмнение само.

# 478
Ами не всички имат усложнения, както и при много хора има въпреки тамифлуто. Не е панацея.
Ние изкарахме 2 грипа без, буквално 3 дни разлика между дете на Тами и моето. И двете само с Т. Вчера разбрах, че и друго дете от групата е било болно по същото време, 1 седмица с кашлица и сополи, също на Тами.
Гаранция няма. Но нито е задължително, нито нищо.

# 479
Ми, можете да правите каквото си пожелаете, аз просто споделям какво виждам по групите напоследък. Ако смятате, че тази информация е безполезна, няма да се засегна, а ще се радвам за вас.
Аман от тролове.

Мисля в понеделник да засиля малкия към градината. Какво ли ме чака в края
..

Общи условия

Активация на акаунт