Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 694
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
Да, това е добър въпрос.
Споменава че само те им помагат,значи би трябвало да са добре дошли там

# 121
  • София
Защото родата на мъжа ще се размрънка.

# 122
Да си мрънкат.....аз не бих ги търпяла или аз или те

# 123
  • София
Да си мрънкат.....аз не бих ги търпяла или аз или те
След като отива в чужд дом, ще стане "аз". Никой няма да се самоизгони от дома си, за да ѝ е кеф на нея.

# 124
Играла съм го с връщането в България. Колкото и да ти се вижда трудно си намерете самостоятелно жилище защото става “временно та за постоянно”.

# 125
Аз не разбрах къде е мъжа в цялата картинка? Зад гърба на жена си ли се крие?!
Първо разговорите с родителите му, включително баба, дядо, вуйчо, чичо трябва да са само с него, а не с авторката, която му е жена.
С нея те трябва да имат минимален достъп на тема само и единствено дете - как е детето, може ли да го видят на камерата? При това, колкото и да е зле положението, ако примерно детето е болно, то на тях се казва само хубавите неща, за да не дават акъл и да си вадят заключения че авторката не става за майка, и тя трябва да бъде изместена от грижите за детето.
Трето - не ми стана ясно все пак мъжът как ги чувства? Защото ако и той усеща цялата тази токсичност на семейството си, ще решите да живеете по-далеч от тях. Но ако е само тя и той я е оставил на родителския огън сега, когато комуникацията е отдалеч, не искам да си представя какво ще бъде когато се приберат. Тя, авторката да си направи сметката.
Четвърто - има много градове с евтини наеми,  със сигурност имат и приятели, има поне три възможности да се намери евтина квартира, където детето няма да е проблем. Ако сте живели в Германия то знаете и език, така, че  може да се намерите хубава работа. Също така, първоначално ако се запишете на борсата, може да участвате в програма за намиране на детегледачка, ако детето ви не е прието в ясла на класиранията, независимо от възрастта му. Тези програми гарантират заплащане на детегледачката от държавата в размер на МРЗ с осигуряване, така, че това е една прекрасна възможност да се справите с положението на първо време.
Няма да е лесно, но ще ви е спокойно след първите 6 месеца на установяване в България със сигурност, докато на другото място при родителите му, ще е лесно, но пък няма да ви е спокойно до... кога, един господ знае....

# 126
Всички те съветват едно и също нещо, но е ясно, че ти не търсиш такова решение и няма да го направиш. Понякога се чудя защо се пускат такива теми? За да ожалим автора/ката колко несправедлив е живота към нея сигурно само.
Как изобщо можеш да се замислиш да се връщаш на село в такава обстановка? Света бих обърнала преди да се върна там, а обърнеш ли света, ще намериш и начин да не се връщаш, но трябва работа, а не само думи и оплакване.

# 127
  • Deutschland
Понеже живея в района й предложих да поразпитам за работа, но отговор няма. Ами няма проблем 🤷

# 128
Тя просто искаше да обсъдим колко са кофти роднините на мъжа и. Забелязала съм, че при такива казуси авторките се интересуват, ако има начин, да им кажем как да се справят с гадните роднни, а не как да се преместят.
Примерно - бабата на мъжа ти е ужасна, постави я на място, не им давай детето, не говори с тях, нещо такова. Което е супер трудно, щом живеете заедно.

# 129
Искат да потвърдим колко са гадни роднините и колко е бяла и добра авторката. И след това мога да и дам съвети как да пребори, но се преследват от НК.
А истината е, че сама ще си създаде проблеми, набутвайки се там. Настъпва същата мотика за втори път, но очаква различен резултат. Само и само да не сключи брак.

# 130
Понеже живея в района й предложих да поразпитам за работа, но отговор няма. Ами няма проблем 🤷

Може вече да са заминали обратно за България. Нещо такова пишеше в първия пост - след седмица май заминаваха обратно.

Боряна,
Може мъжът да не иска да сключи брак, а не авторката.

# 131
Deni, така е, но тогава да се напъне и да изкара повече пари.
Аз и друго се замислих, там авторката няма ли право на детски? С тях и някаква работа да покрият градината?

# 132
Аз и друго се замислих, там авторката няма ли право на детски? С тях и някаква работа да покрият градината?
Има. Сега са 255 евро на дете, бяха 250 евро 2024 г. Но има нещо мътно в цялата история. Чак пък толкова да са проблем едни здравни осигуровки. Яслата по принцип е по-скъпа от детската градина и с по-малко места, защото в яслата на 2 възпитателки в една група се падат по 10 деца, а в градината - 20 деца. Имам чувството, че бащата може би не работи много законно и затова са проблем всякакви здравни осигуровки, намаления на такси в детски градини и т.н.

# 133
Или просто темата е пързалка

# 134
Има. Сега са 255 евро на дете, бяха 250 евро 2024 г. Но има нещо мътно в цялата история. Чак пък толкова да са проблем едни здравни осигуровки. Яслата по принцип е по-скъпа от детската градина и с по-малко места, защото в яслата на 2 възпитателки в една група се падат по 10 деца, а в градината - 20 деца. Имам чувството, че бащата може би не работи много законно и затова са проблем всякакви здравни осигуровки, намаления на такси в детски градини и т.н.
Ами едни здравни са 250 евро. За тричленно семейство с един работещ са си много. Отделно самата тя пише, че за помощи е сложно и не знае дали ще ги одобрят. За мен е комплекс от не много добри доходи в комбинация с недобър език. Отделно на места яслата и градината са до 14-15 часа, което за работещите е също проблем.

Общи условия

Активация на акаунт