Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 684
  • 146
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Искаш да се върнеш от Германия на село при свекърите?
Само ми се струва странно, че форумът не те подкрепя, а ти вика стой си у Райха.

# 136
Искаш да се върнеш от Германия на село при свекърите?
Само ми се струва странно, че форумът не те подкрепя, а ти вика стой си у Райха.
А трябва да я подкрепим, защото....

# 137
  • София
Защото е на почит идеята да живееш със свекърите и да си придатък към мъжа си:)
С такова впечатление съм останала, четейки

# 138
Защо, не ти импонира на твоето мнение ли???
По-хубаво е понякога да си замълчи човек, а не да сравняваме двата случая.

# 139
  • София
По принцип, Боряна, от години в свекървенската тема се обяснява как свекървата ще ти е наблизо, как не бива да гориш мостове, как баба ти все сама в мезонет е живяла и всичко прилежащо, когато някоя дръзне да се оплаче.
Говори в първия пост също, че искала да вземе да гледа детето Ѝ.

Аз самата съм се връщала в родната ни страна като по- млада с някакви илюзии да се развивам и допринасям за родината, но при наличие на вече дете, семейство е изключително лоша идея да се връщат. Германия е много по- социална държава и много по- добро бъдеще може да даде на децата им.

За мен е безотговорно към децата им това иди ми, дойди ми, съжалявам. Разбира се, че не ми импонира на мнението, нали затова пиша в темата...

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:55 от The Catcher in the Rye

# 140
А според теб, аз какво по-различно написах?!? Даже попитах няма ли право на детски в Германия. И с тях да си покрие здравните. А може да има и други начини, да се закрепят там. Но щом според теб това е съвет да се прибере при свекървата, Ок.

# 141
  • София
Хайде да не узурпираме темата на жената.

Може да взима и за разлика от тук, ако не работи, понякога е по- изгодно в зависимост от данъчното стъпало. Но предполагам Фрау и другите живущи там вече са ѝ го писали. Не съм чела абсолютно всички мнения.

# 142
Ама тя жената не и пука за темата, не се весва тук и не иска идеи как да остане в Германия.
Тя иска идеш как да се пребори със свекървата и бабата на мъжа си. Както написах и по-нагоре има различни методи, но всички са обект на наказателния кодекс.

# 143
  • София
Да, дочетох. Мързи ги да работят и идват на "удобно" при свекървата. Ама ако може да я дресират да не се меси.

# 144
Надявам се да не ме изтрият, но се сещам за една тема преди време във форума на потребителка, която търсеше "идеи" как да изгони свекървите от собственото им жилище, за да се шири тя там.
Та темата на нещо подобно ми прилича.
Явно авторката е искала "подобни" съвети.

# 145
  • София
Те всички с подобни теми това искат.

# 146
Германия има една от най-добрите социални системи, а те имат  дете.
Има социални работници, които помагат с преводи, с документи и т.н.
А циганите как успяват?

Чудно ми е, че се връщат.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 21:19 от bgladybg

Общи условия

Активация на акаунт