Сърцебиене и болки между гърдите и в гърба, моля за съвет

• 795
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,първо ще започна с това,че постът ще е доста дълъг. Съжалявам,ако ще отегча някого,но искам да излея душата си и да ми олекне. Ще се радвам за съвети. Момиче съм на 21 год.Така ще започна от самото начало
 Края на октомври месец миналата година се случи нещо ужасно стресово за мен,преживявах го много зле- не можех да спя,не ядях нормално,не исках да контактувам с хора и бях много подтисната и тъжна. Около месец след това вече си мислех,че малко се съвземам,бях на работа,когато започнаха много силни болки между гърдите и в гърба. Продължиха около половин час,след което малко ме поодпуснаха,но вечерта отново ме болеше. Аз попринцип доста се филмирам за неща свързани със здравето ми,но не обичам да ходя по лекари и тн. Чукнах в интнернет и се поошашавих набързо. Продължаваше да ме боли всеки ден,но на моменти, не през цялото време и явно от стреса,че ми има нещо започна едно сърцебиене преди да заспя вечер- буквално си усещах пулса в ушите и стоях до 6-7 часа сутринта будна,просто от страх не заспивах,на няколко пъти се онасях,но св будех с чувство че не мога да дишам. На втората сутрин след която не можах да спя отидох при личната като бях сигурна,че е нещо белодробно или със сърцето. Тя ми прислуша дробовете, като каза че нямало проблем там,измери ми кръвното беше окей и реши да ми направи кардиограма,която също беше окей. Заключи че било от стрес и ми изписа леки успокоителни. Само че тези болки в гърдите не спираха и реших да отида все пак на кардиолог. Пак с ужасно сърцебиене всеки ден. Той ми каза че нямам проблем със сърцето и че болките в гърдите били на нервна почва. Изписа ми леки хапчета за сърцебиене,които дадоха резултат. Обачее тези болки отново не спираха и за да ви ги опиша по-добре - над гърдите,под гърдите,между гърдите и в гърба. Опасващи,понякога парещи,остри,тъпи. Зависи. Реших да си пусна пълни кръвни изследвания. Всичко излезе ок,освен единия хормон,който е за щитовидната жлеза Tsh, както и витамин Д,но той не беше драма. Та заради хормона отидох на ендокринолог като му обясних и оплакванията си. Прегледа ме с ехограф обстойно и заключи,че не вижда никакви изменения по щитовидната жлеза. Тоест проблем нямало. Каза след около месец да си повторя в др лаборатория хормона както и още няколко. Да но през това време не спираха оплакванията и от толкова стрес какво ми е направих 2 доста тежки паник атаки. Забравих да кажа че пиех капки Неуропан и бипрола,който беше за сърцебиене. В спешното ми казаха,че болката била интеркостална невралгия. Минавала бавно и тн. Започнах да ходя на лечебни масажи при кинезотерапевт. Имаше ефект като по описанието ми той също заключи,че е това. Болката намаля,но все още я има. Аз през това време все си казвах,дали не е нещо сериозно и всички не ме вземат на сериозно. Все едно съмнение.. леко започнаха да ме болят костите все едно на ръцете и краката,но най-вече на дясната ръка. Може би от студа,но реших да отида на невролог. Той ми направи неговите си тестове като ми казваше какво да правя и тества реакциите. Прати ме за всеки случай на Емг на долни и горни крайници при много добра специалистка във Варна. Още на другия ден се вредих,като по чудо. Заключението- нищо ти няма,нямаш увредени нерви и тн на крайниците. Ще отшуми. Можело да е от стрес. Изписаха ми само миогамма Н и аулин прахчета,но аз пиех само миогаммата,а преди нея магнезии. Това става преди 2 седмици. Към днешна дата съм малко по-спокойна,спрях хапчетата за сърцебиене. Имам леко,но е доста по-добре от преди. Ходя всяка седмица на масаж,но болката макар и по -слаба все още си я има на моменти от деня. Преди няколко дни си изследвах хормоните на щитовидната жлеза и този път всичко е нормално.Явно от стреса се е бил повишил хормона.Имам чувството че развих хипохондрия. Постоянно като ме заболи нещо вече се плаша много,че ми има нещо сериозно. Хората около мен,включително и приятеля ми вече усещам че се изнервят. Повтарят ми,че си въобразявам,че нищо ми нямало,да съм спряла с тези мисли и тн. Понякога се чувствам ужасно  и освен подтисната съм и притеснена да не ми има нещо. Имало е вечери,в които от страх какво ще ми се случи ако заспя,съм заспивала трудно. Чувствам се така,всякаш никой не ме разбира. И си е така де. Поръчах си една книга на добър психолог,но няма особен ефект. За всички лекари съм си плащала,понеже не съм здравно осигорена,вече и от 2 месеца не работя. Ще ви оставя снимки на кръвните излседвания. Знам,че може би ако беше нещо по-сериозно щеше да излезе все нещо. Съжалявам ако съм отегчила някого.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:06 от Не се сърди, човече

# 1
Описаното звучи като тревожно разтройство. Възможно е да е в резултат на ужасно стресовото нещо, което Ви се е случило, особено ако е било травмиращо. Не четете за болести в интернет, защото ще си влошите хипохондрията и съвсем ще се побъркате. Изследванията са Ви добре, значи сте здрава. Опитайте на психолог, ако правите паник атаки и на психиатър. Йога, плуване, разходки, вит. Д, магнезий, маточина, мелатонин за сън, неща, които Ви карат да се чувствате добре и Ви успокояват може да помогнат.

# 2
Изследвания ясно показват проблема и обясняват симптомите.

Съчувствам, минах по същия път. Имах чувството, че сърцето ми ще изскочи. Нощем, дори само да се завъртя от едната на другата страна, пулсът ми скачаше до небесата. Болките постепеннно обхванаха и кръста, и коленете. С времето се появи шум в ушите и т.н. И на кардиолог ходих, и при няколко ендокринолога, все повтаряха, че нищо ми няма. При мен си се оказа точно от ТСХ-то. Също се колебаеше, движеше се от 2.8 до 5.7.
10 г. ми отне, докато попаднах на ендокринолог, който каза, че не е нормално и ми назначи лечение. Още с първото хапче буквално се родих. За съжаление прекалено дългото отлагане на лечението доведе до още куп други проблеми.

ТСХ трябва да е под 2.5, даже най-добре около 2. Щом скача до такива стойности и пада, но пак е над 2.5, значи има проблем.
Също като теб подценявах витамин Д и Б12 (трябва да е над 450). Но след като ми ги назначиха осезаемо усетих разликата.

П.П. При мен нямаше никакъв стрес. И по принцип съм много спокоен човек, дори за миг не съм си помисляла, че може да е паник атака. Бях убедена, че имам друг проблем, само трябва да го открия. Насочиха ме момичетата от темата за Хашимото. Прегледай я и ако искаш попитай за мнение за хормона.

# 3
Това което описваш са класически симптоми на паник атаки, които няма да се оправят без психиатър.Спокойно няма да влизаш в психологията,а просто да ти изпишат хапчета.За твоя информация,аз когато получих паник атаките за пръв път беше на улицата и един случаен минувач се наложи да извика линейка.Ти си представи колко коварно е това състояние.Пробвай когато получиш пристъп просто почвай да дишаш и издишаш дълбоко и за около 20 мин отшумява това състояние.Също така забелязах че се изостряха всеки път,точно една седмица преди цикъл......Не е страшно да идеш на психиатър.

# 4
  • Sofia
Подкрепям мнението на НСЧ :
ТСХ е високо, вит Д и Б12 - ниски.
Посетете друг ендокринолог.

Вижте как ще се чувствате като ги вкарате в някакви по-нормални граници и действайте според ситуацията. Може изобщо да не са паник атаки или тревожност. Когато ТСХ и ФТ4  не са в норма, че и подсилено с дефицит на вит Д и ниско Б12, могат да имат точно такива ефекти.

# 5
Подкрепям мнението на НСЧ :
ТСХ е високо, вит Д и Б12 - ниски.
Посетете друг ендокринолог.

Вижте как ще се чувствате като ги вкарате в някакви по-нормални граници и действайте според ситуацията. Може изобщо да не са паник атаки или тревожност. Когато ТСХ и ФТ4  не са в норма, че и подсилено с дефицит на вит Д и ниско Б12, могат да имат точно такива ефекти.
А видяхте ли вторите ми изследвания в друга лаборатория? там Тсх е в норма,уж

# 6
И във вторите ви изследвания пак е висок.
И моят беше "в норма", но се оказа, че не е достатъчно да е в норма, а да е под определена стойност и да няма големи колебания.

# 7
  • София
Имала съм интеркостална невралгия. Много е неприятно. Болката се усилва след по-голяма двигателна активност, явно се раздразват нервите допълнително. Честно казано не знам как масаж помага за възпален нерв.
Мажех се с дийп рилийф и определено върши работа. Минавало ми е за няколко дни. При вас, обаче, се наслагват и други фактори. И аз мисля, че е добре да направите консултация с психолог.

Общи условия

Активация на акаунт