Края на октомври месец миналата година се случи нещо ужасно стресово за мен,преживявах го много зле- не можех да спя,не ядях нормално,не исках да контактувам с хора и бях много подтисната и тъжна. Около месец след това вече си мислех,че малко се съвземам,бях на работа,когато започнаха много силни болки между гърдите и в гърба. Продължиха около половин час,след което малко ме поодпуснаха,но вечерта отново ме болеше. Аз попринцип доста се филмирам за неща свързани със здравето ми,но не обичам да ходя по лекари и тн. Чукнах в интнернет и се поошашавих набързо. Продължаваше да ме боли всеки ден,но на моменти, не през цялото време и явно от стреса,че ми има нещо започна едно сърцебиене преди да заспя вечер- буквално си усещах пулса в ушите и стоях до 6-7 часа сутринта будна,просто от страх не заспивах,на няколко пъти се онасях,но св будех с чувство че не мога да дишам. На втората сутрин след която не можах да спя отидох при личната като бях сигурна,че е нещо белодробно или със сърцето. Тя ми прислуша дробовете, като каза че нямало проблем там,измери ми кръвното беше окей и реши да ми направи кардиограма,която също беше окей. Заключи че било от стрес и ми изписа леки успокоителни. Само че тези болки в гърдите не спираха и реших да отида все пак на кардиолог. Пак с ужасно сърцебиене всеки ден. Той ми каза че нямам проблем със сърцето и че болките в гърдите били на нервна почва. Изписа ми леки хапчета за сърцебиене,които дадоха резултат. Обачее тези болки отново не спираха и за да ви ги опиша по-добре - над гърдите,под гърдите,между гърдите и в гърба. Опасващи,понякога парещи,остри,тъпи. Зависи. Реших да си пусна пълни кръвни изследвания. Всичко излезе ок,освен единия хормон,който е за щитовидната жлеза Tsh, както и витамин Д,но той не беше драма. Та заради хормона отидох на ендокринолог като му обясних и оплакванията си. Прегледа ме с ехограф обстойно и заключи,че не вижда никакви изменения по щитовидната жлеза. Тоест проблем нямало. Каза след около месец да си повторя в др лаборатория хормона както и още няколко. Да но през това време не спираха оплакванията и от толкова стрес какво ми е направих 2 доста тежки паник атаки. Забравих да кажа че пиех капки Неуропан и бипрола,който беше за сърцебиене. В спешното ми казаха,че болката била интеркостална невралгия. Минавала бавно и тн. Започнах да ходя на лечебни масажи при кинезотерапевт. Имаше ефект като по описанието ми той също заключи,че е това. Болката намаля,но все още я има. Аз през това време все си казвах,дали не е нещо сериозно и всички не ме вземат на сериозно. Все едно съмнение.. леко започнаха да ме болят костите все едно на ръцете и краката,но най-вече на дясната ръка. Може би от студа,но реших да отида на невролог. Той ми направи неговите си тестове като ми казваше какво да правя и тества реакциите. Прати ме за всеки случай на Емг на долни и горни крайници при много добра специалистка във Варна. Още на другия ден се вредих,като по чудо. Заключението- нищо ти няма,нямаш увредени нерви и тн на крайниците. Ще отшуми. Можело да е от стрес. Изписаха ми само миогамма Н и аулин прахчета,но аз пиех само миогаммата,а преди нея магнезии. Това става преди 2 седмици. Към днешна дата съм малко по-спокойна,спрях хапчетата за сърцебиене. Имам леко,но е доста по-добре от преди. Ходя всяка седмица на масаж,но болката макар и по -слаба все още си я има на моменти от деня. Преди няколко дни си изследвах хормоните на щитовидната жлеза и този път всичко е нормално.Явно от стреса се е бил повишил хормона.Имам чувството че развих хипохондрия. Постоянно като ме заболи нещо вече се плаша много,че ми има нещо сериозно. Хората около мен,включително и приятеля ми вече усещам че се изнервят. Повтарят ми,че си въобразявам,че нищо ми нямало,да съм спряла с тези мисли и тн. Понякога се чувствам ужасно и освен подтисната съм и притеснена да не ми има нещо. Имало е вечери,в които от страх какво ще ми се случи ако заспя,съм заспивала трудно. Чувствам се така,всякаш никой не ме разбира. И си е така де. Поръчах си една книга на добър психолог,но няма особен ефект. За всички лекари съм си плащала,понеже не съм здравно осигорена,вече и от 2 месеца не работя. Ще ви оставя снимки на кръвните излседвания. Знам,че може би ако беше нещо по-сериозно щеше да излезе все нещо. Съжалявам ако съм отегчила някого.