Отговори
# 360
Landman Е6  - още по-приятен. Имаше забавни моменти, просълзяващи диалози, (не)очаквани срещи, прекрасни пейзажи... Нямаше напрежение, но аз съм вече в празничен мод и епизода беше точно, каквото ми се гледаше. Дори глупостта на Ейнсли дразни все по-малко.

# 361
  • SA
Аз малко изостанах и с двата сериала, повреден ми бе лаптопа няколко дни. Но днес гледам ударно - последния епизод на It: Welcome to Derry, Кметът на Кингстаун и след малко продължавам с Landman.
Кметът на Кингстаун еп.8
Абсолютно брутален епизод - съгласна съм. Смъртта на Трейси не бе съвсем неочаквана, макар че аз по-скоро очаквах, че Синди ще пострада. Не е късно и тя да стане жертва на борбите, които се водят вътре и извън стените на затвора. За мен си остава загадка защо млада и крехка самотна майка на три деца би решила да работи на това място. Не мога да си спомня и защо Мърл толкова много мрази Майк и иска да го съсипе (вероятно съм забравила някои подробности от първите сезони). Много злокобен образ е този Мърл. Да се кажа честно, очаквах, че ще убие и бебето.
Дяволо, прав си, че след смъртта и на Трейси, човек се чуди с каква цел Майк продължава да живее в този град и да изпълнява тази роля на посредник между полиция, банди и престъпници. Почти цялото му семейство, а и приятели загинаха, сега и къщата му изгориха... Ако на земята съществува ад - трудно ми е да си представя място, което по-точно да отговаря на това понятие от Кингстаун. Кайл хубаво бе заминал надалеч, за какво ли му трябваше да се връща?
Нищо не се спомена в този епизод за Робърт. В края на миналия епизод си помислих, че е възможно да не е загинал, а да се е измъкнал по някакъв начин от тоя гараж. Но щом нищо не се спомена за него, явно е умрял. Иначе без съмнение щеше да се появи.
Сега започвам Landman, а ако ми остане време може да изгледам и следващия епизод на Кметът, който виждам че е излязъл днес.
Само да допиша, че началото на новия епизод на Landman много ме развесели - нова семейна вечеря в чест на бащата на Томи, хахаха. Надявам се да е на нивото на предишните подобни събирания Joy
Изгледах епизода и семейната вечеря дори надмина очакванията ми, наистина култова. На мен жената и дъщерята на Томи са ми много забавни още от първите серии и все повече ми харесват. Внасят такъв колорит в тази толкова сурова действителност. Навсякъде, където се появят просто е забавно и весело. 
Линията Купър - Ариана хич не ми се коментира - Купър бавно и постепенно се превръща в мъж под чехъл, както се казва.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 21:18 от Kameloth

# 362
  • София
Кметът на Кингстаун
епизод 9

Остана само още един епизод и край на сезона. Засега все още официално не е подновен, така че както се казва винаги има опасност това да беше всичко...
Но само за един оставащ епизод не виждам как Шеридан ще успее да затвори всички отворени сюжетни линии.
Дори и да е 1 час, което ме съмнява. Този сериал си е основно 45/50 минути.

Официално и Робърт и Трейси са мъртви. Това поне вече е потвърдено, не че не го очаквахме, но все пак...
Майк измъкна Кайл, Моузес ще си получи заслуженото със сигурност. То вече започна...
Но как само свърши епизода, лудница. Очаквам на старта на последния епизод голяма касапница.

Ландмен
епизод 6

Още един хубав и спокоен епизод от дълбокия американски запад.
На моменти се чудя дали не гледаме документален филм за петролния бизнес. Толкова умело и подробно се опсисва всичко. Чак се чудя кой е основния антагонист? Защото по всичко изглежда, че ще са повече общи неща от живота и към този момент не виждам как ще имаме класическия злодей... Героят на Анди Гарсия дори искрено се опитва да помогне или дава съвети на Томи без да му се налага или да му е длъжен. А пък вдовицата напоследък ми издиша. Много си вирна носа, а бързо забрави, че не разбираше основни неща и беше като пате в кълчища.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 10:39 от Diavolo

# 363
  • SA
Кметът на Кингстаун
Последният епизод на този сезон излиза утре, нямам търпение да се появи из тракерите!
Надявам се на силен финал, каквито бяха завършеците и на предишните сезони.
Макар да признавам, че по принцип темите за затвори, нарко-мафии и тем подобни никога не са ми били сред любимите, Кметът на Кингстаун е втория подобен сериал, който се нарежда сред любимите ми (заедно с Breaking Bad).
Епизод 9 - за мен главната загадка е кой е наредил стрелбата по Майк в последната сцена - Франк, Мърл, или някой друг? Майк изманипулира доста хора, безцеремонно пожертва Ламар, за да постигне целта си. Май само Бъни е извън подозрение.
Не зная дали сериалът ще има още един сезон, но според мен той ще приключи със смъртта на Майк - в този или в следващ сезон. Видя се, че Майк няма да напусне Кингстаун и няма да спре да върши това, което прави - никак не го виждам да се оттегли някъде и да си живее спокойно до старини.
Да видим какво ще се случи в последната серия, озаглавена - Belly of the Beast (в леговището на звяра).

# 364
  • София
Или са хората на Франк Моузес или колумбийците.
Няма как да са хората на Бъни, а други сериозни играчи няма. Хм, права си, може и да е Мърл Калахан, но те арийците нали уж бяха приключили курса, кога пак станаха толкова силни.
Честно да ти кажа и да го убият няма да съжалявам. Не че не го харесвам, напротив, но според мен Шеридан поизгуби мярка и каквото и да се случи с героите на този сериал някак си губи смисъл. След толкова много смърт и изгубени животи.

# 365
  • SA
Честно казано, бях убедена, че този сериал ще приключи след 3 сезон, особено след смъртта на Айрис. Струваше ми се, че това би било някакъв естествен завършек.
Не съжалявам обаче, че имаше и 4-ти сезон, изгледах го с интерес. Предстои да видим как ще завърши, но мисля, че ако Майк остане жив, ще има още 1 сезон.
Много харесвам образа на Майк - с всички негови недостатъци, но един истински мъж, който с цената на всичко се бори за оцеляване в една сурова действителност.
Мисля, че е обречен и това е причината да не съжалявам, ако го убият. Съгласна съм също, че след толкова много смърт като че ли е по-добре всичко да приключи.

# 366
Landman С2 Е7  -  по-слаб епизод, а поне аз след лежерния уютен и "семеен" Е6, очаквах нагнетяване на напрежението вече. Не че изобщо нямаше такова, но беше между Ребека и Нейл (ядоса ме и затова ще е Нейл!). На Ейнсли буквално и съвсем заслужено ѝ издърпаха ухото. Деми Мур и Анди Гарсия не се появиха и определено липсваха. Интересни искри прехвърчат между героите им, отделно Анди Гарсия е със страхотно присъствие на екран. Остават 3 епизода до края на сезона и трябва вече да почнат да се развързват поне някои от сюжетните линии. Някои, защото се надявам на трети сезон.

# 367
  • SA
Ландман еп.6 и 7 - много приятни за гледане наистина, както беше отбелязал по-напред Дяволо, за момента като че ли няма "злодей". Предполагам героят на Анди Гарсия би трябвало да е в тази роля, но всъщност ми е направо симпатичен. Освен ако не крои някакъв подъл и унищожителен план за Ками и компания.
Ками започна да ме дразни с леко надменното си отношение към Томи. Ребека пък ми все повече ми харесва. Нейл - Sweat Smile все нещо не може да се спогоди с жената на Томи и затова Нейл ще си и остане.
В последните два епизода любимец ми е бащата на Томи - с мъдрия си поглед върху живота и ценните съвети към сина си.
Томи и Анджела - толкова да са един за друг! Между всички караници, сръдни и спорове, любовта между тях е истинска. Умирам от смях като чуя с каква мелодия звучи телефона на Томи, когато се обажда жена му.
Блу, мисля, че поне още 1 сезон ще има този сериал. Предполагам ще има драми около начинанието на Купър - иначе линията с неговото участие би била направо безсмислена.

Кметът на Кингстаун - финален епизод на сезон 4
Има спойлери!
Първото нещо, което със сигурност мога да кажа е, че сезон 5 ще има и това много ме радва.
Джереми Ренър е просто велик в ролята на Кмета и искам да го гледам още.
Последната серия бе истинска лудница, както се и очакваше, де. Нещата в Кингстаун се пренаредиха с отпадане на някои от основните лидери - Франк и Мърл от играта. Войната между хората на Бъни и колумбийците обаче ще стане още по-ожесточена след бруталното нападение и бягството на Кортез.
Няколко неща в епизода не ми бяха много логични. Първо, защо в затвора бе допусната тази касапница, след като всички очакваха сблъсъска между колумбийците и крипс? Както и очаквах, Кевин загина, поне Синди оцеля - за нея също имах подозрения, че ще бъде убита.
Второто е - защо Мърл се предаде толкова глупаво? Верно е, че той не знаеше за освобождаването на Кайл от затвора. С бягството си от затвора обаче той целеше да уязви главно Майк и убийството на Трейси също бе стъпка към тази му цел. Предполагах, че ще организира хората си и ще атакува Майк по някакъв начин. Предаването му в полицията бе най-неочакваното нещо за мен в този епизод. Отделно, че след толкова години прекарани в затвора, той би трябвало да знае, че в Кингстаун реално закони не се спазват от почти никого и полицията далеч не може да му гарантира безопасност.
Кайл, излязъл от затвора бе като зомбиран - като машина без никакви чувства и страх, програмирана да отмъсти. Надявам се след убийството на Мърл да намери покой и да напусне със сина си Кингстаун.

# 368
Шеридан май е фен на абсурдните женски образи и майстор в създаването на такива.
Бет също беше изтъкана от абсурдност и в същото време изключително успешен образ, вероятно затова сега гради Анджела толкова откачена, макар и в други аспекти. За нея (и дъщеря ѝ) най-много ми хареса какво каза Сам Елиът - беше нещо като "никога не съм виждал хора толкова щастливи със себе си". Дразнят ме псувните и изблиците ѝ, но все пак ми е по-симпатична от Кеми, за която не бих се учудила ако се превърне в злодея на сезона. Ребека я видяхме в много по-различна светлина, поне на мен ми стана много миличка и ще се радвам образа ѝ да се развива само в положителна посока.

# 369
  • SA

"These 2 in the same room would either be one hell of a party or a hell of a fight."

Блу, виж какво сравнение намерих. Joy

# 370
  • София
Здравейте,
Не знаех за тази тема , а съм и нова почитателка на сериалите на Шеридан Simple Smile
След ударно изгледани 1883, 1923 започнах първи сезон на Landman.
Радвам се ,че ми предстои Yellowstone Sunglasses

# 371
Kameloth, не ги ща двете в пряка близос. Нито като тим, нито като врагове. Бет, без да съм ѝ безрезервен и абсолютен фен, е класи над Анджела, която пък и без да я сравнявам с Бет, ми евтинее много. Всяка си е абсурдна и гротеска по неин начин.

Здравейте,
Не знаех за тази тема , а съм и нова почитателка на сериалите на Шеридан Simple Smile
След ударно изгледани 1883, 1923 започнах първи сезон на Landman.
Радвам се ,че ми предстои Yellowstone Sunglasses
Много завиждам на всеки, който тепърва ще се потапя в Йелоустоун. Наслаждавай се!

# 372
  • SA
Happy Mijjj, искрено ти завиждам, че започваш за първи път  Yellowstone! Аз благодарение на тази тема открих творчеството на Шеридън и сега съм му голям фен.
От поредицата за семейство Дътън май засега най-любими ми остават 1923 и двойката Алекс-Спенсър. Първият сезон с африканските пейзажи за мен бе просто сякаш си в рая.
Въпреки че имаш доста за гледане с Yellowstone, бих ти препоръчала и Lawmen: Bass Reeves - вярвам, че също също ще ти хареса.
Блу, това бе в контекста, че Шеридън е цар в създаването на странни женски образи. Иначе Бет за мен е много противоречив образ, макар и силен и завладяващ. Не съм й огромен фен, макар да ми допада. Анджела - вярно много вятърничева и лигава, но аз ако съм мъж в позицията на Томи, бих я предпочел хиляди пъти пред жени като Ками и Ариана.

# 373
  • София
За много години!
Брилянтен първи сезон на Landman!
Велик сценарист е Тейлър Шеридан, а Били Боб Торнтън прави блестящ образ!
Обожавам такъв тип филми, които на пръв поглед леко и уж под шеговита форма всъщност казват много сериозни неща.
Едвам разпознах Деми Мур...От толкова опъване и какво ли не е станала неразпознаваема. Само очите ѝ донякъде са същите ...
Днес продължаваме с епизодите от втори сезон.

# 374
  • София
Mayor of Kingstown
край на сезон 4

Преди малко изгледах епизода. Прочетох и мнението на Камелот. И да, ти се оказа права, бяха атакувани от арийците. Бравос. Simple Smile
Поинтересувах се дали ще има 5-ти сезон. Не е потвърден официално, но се очаква да бъде. Почти сигурно е. И явно ще е финален за сериала. Поне такива са повечето мнения.

Ами аз лично не съм доволен от финала и като цяло от сезона. Писах няколко пъти и не искам да се повтарям, но не виждам смисълът във всичко това. Един и същи омагьосан кръг вече 4 сезона. Нищо ново. И само смърт, голяма част от нея - безсмислена. Поредната такава на Кевин. Много жалко, много.
От целия каст само Синди остана истински добра. Кайл ми опротивя и той. И между другото точно той е виновен за смъртта на жена си, задето послуша брат си и полицаите да поеме вината и да предпази Робърт и системата. А трябваше Робърт да си бъде осъден и покрай него в затвора да се озове и онзи позор за значката - Иън.
Мърл Калахан вместо да отпраши за Канада и да се покрие реши да се предава?! Що за нелепо решение? Шеридан ми олекава с подобен сценарий. Не е в негов стил. Само и само за да има някакво ''удовлетворение'' от финала. Но от какво и за какво? Смъртта на Калахан няма да върне Трейси.
Ако Кайл не замине надалеч със сина си го признавам за най-лошия баща.

Локдауна в затвора падна, защото Хобс беше натисната хем от Кортез, хем от Кмета. Просто трябваше да се сложи край на тази война, но уви, не се. В затвора не видях да побеждава някой. Пострадаха и от двете страни, а навън Кортез се измъкна. И по принцип ако трябва да сме честни, някакви чернокожи гангстери от гетото нямат никакъв шанс срещу могъщите колумбийци, ама в този сериал Бъни и неговите хора са безсмъртни. Нелепо.
Дано наистина 5 сезон да е последен, макар че аз светлина в тунела не виждам.
Но това че критикувам сериала, не значи, че той е слаб. Обратното - доста ангажиращ е, но според мен Шеридан както се казва - предозира и не спря когато трябваше. И прекали с хиперболата.

Цялостно за сериала:
7

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 16:35 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт