Отговори
# 90
Като гледам как вървят нещата - Алекс ще се докопа до ранчото преди Спенсър. Ще е интересно да обяснява коя е и на финал за доказателство да размаха писмата на Кара от чантата Simple Smile

# 91
  • в сърцето на един мъж...
И аз се надявам тя да стигне преди него и да помогне да се решат нещата възможно най-бързо. Ама преди това трябва да си купи дебел кожух, че иначе съвсем ще я закъса Simple Smile

# 92
Спенсър може да работи здраво с ръцете, но не винаги се иска само ум. Той е сърцат, в комбина с Тара, планини ще повдигнат.
Иначе като се съберат много мозъци на едно място, може да се случи голяма неразбория!
Тара да го измисли, Спенсър да разчисти пътя. Би било много добре.
А Алекс да донесе и борбеност, и благост, и детски смях в дома.
Докато Тимъти Далтън крои пъклени планове да прибере парите на всички.
Но ще го спрат, надявам се. Дано.

# 93
  • Сидни
Гледам 1923. Изгледах 3ти епизод. Малко нереалистичноп ми беше с Алекс и как я караха даже да чете. Толкова й личи, че не е никаква такава, ами е от сой - дрехи, поведение, излъчване, изказ. НО както и да е.
Според мен ще се срещнат всички в ранчото в края и ще остане на cliff hanger. Ще има 3ти сезон след това. В зависимост от интереса естествено. От 3те сериала, този най-ме грабна.

# 94
Леко разочарована съм от епизод 4. Не че не се случиха интересни неща, но някак темпото започна леко да ме дразни. Щатите се оказват изключитело негостоприемни и за Алекс, и за Спенсър. Това, което предполагах, че ще се случи със Спенсър сега в 4-ти епизод, не се случи и май ще е в 5-ти. Неочаквано за мен, от целия епизод най-силно се впечатлих от начина, по който Уитфийлд си представи визията за земята на ранчото. (Изключвам кадрите, когато бях със затворени очи и уши и чаках ММ да ме бутне, че са свършили и мога да гледам.) И все повече ме човърка въпроса как Джейкъб Дътън е успял да придобие толкова земя и да построи къщата и ранчото.

# 95
Тимъти Далтън играе страхотно - харесвам и начина му на изразяване, и интонацията, контролира дяволитите пламъчета в очите си по неотразим начин, може да е долен, но е велик актьор!
Неговият shepard, овчар за всичко, също ми хареса. Даже ми се стори, че май има капка съвест, чак се изненадах.
Тежък епизод с проблясъци на надежда тук-там.
За мен имаше един-два неправдоподобни елемента, които ме озадачиха.
Но напълно приемам черните краски в съдбите на Алекс и Спенсър. От цялата (любима) филмография на Клинт, харесвам точно това, че е тежко, мрачно, безнадеждно и убийствено трагично, докато не се появи Клинт. Той винаги спасява и ситуацията, и настроението, и всичко. Без тази дива безнадеждност, просто няма да е онзи невероятен Far West, който толкова ни интригува и влече.
Не е интересно някак да се гледат щастливи хора. Доскучава.
Тук ни пържат на шиш във всеки един момент.
Хелън Мирън играе с такава лекота, че е абсолютно удоволствие да в гледаш.
Младите още са на път. Малко време им оставят да се преоткрият взаимно и срещнат с Джейкъб и Тара, пък после и сблъсък предстои.
Красива природа, спира дъха направо.
Видяхме и индиански моменти, хубави, естествени, с трагичен привкус, няма как, съдба..
Нямам търпение вече да се започне със същинската част.
Спенсър може само да се разхожда, уморен и мръсен, стига ми.
А Алекс с пълна сила ще си изстрада голямата любов, хубавите неща в този живот никога не са лесни.

# 96
  • SA
Струва ми се, че целия този сезон ще представи пътуването на Алекс и Спенсър към ранчото. Много ми харесаха последните серии. Алекс ми е любимка, толкова крехка и красива на външен вид и в същото време каква вътрешна сила и решителност излъчва! Лика прилика са си със Спенсър.
Скрит текст:
Интересна интрига се оформи сега с бременността и на Елизaбет - досега във фамилното дърво на Дътън не фигурираше такъв наследник.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 13:24 от Kameloth

# 97
  • София
1923, сезон 2, епизод 2
Още по-добър епизод от премиерния. 😊

И отново, въпреки че съм спокоен за основните герои всеки път съм си на тръни, защото както знаем при Шеридан такова нещо нещо като ''сигурност'' за даден герой няма.

В този сериал всеки кадър означава нещо. Няма ей така празни мотиви, пльоснати самоцелно, само за да ги има. Едно води до друго.

Горката Елизабет, наистина не е за този суров свят там. Но няма как, според мен ще свикне, не вярвам да напусне Йелоустоун, както се закани. Първо беше пума, сега вълк, сега остава да осъществи близка среща от третия вид с мечка гризли, за да направи голям шлем. 😀 И да, тя е толкова сладка, че явно хищниците жадуват за личицето и. 😉
Жалко за онази клета женица, която остана на дивана. Ама как пущиняка е влязъл, как така ще оставят входната врата отворена???

Джейкъб пък къде хукна насред виелицата? Не можаха да изчакат да мине нощта и най-тежката част от бурята. Съдията вече се произнесе и нямаше да промени присъдата. Сега как ще се предвижат без конете???
Може би все пак ще ги намерят или те ще се върнат при тях, или пък ще се озоват в ранчото и Кара ще се юрне към тях.

Доналд Уитфийлд е брутален наистина. Страхотен Тимъти Далтън (бивш агент 007 все пак, класа). Човека мисли с няколко хода напред. Като изпреварил времето си е. Скотовъдците се подиграват на норвежците (браво на Шеридан, че не се изложи да са някакви други, защото именно Норвегия е родината на ските, но човека такива грешки като повечето шоурънъри не допуска), а той съзря идеалното място за зимен ски курорт. 😁
Същински дявол. Да, има защо Банър да се страхува от него.

Спенсър пък се забърка с мафията. Ама няма как. Действието се развива точно по време на 'сухия режим' и тогава гангстерите направиха милиони от нелегална контрабанда с алкохол.
Ох, докога ще го занимават с глупости. Искам го в Йелоустоун! 😫

# 98
Дяволо, според мен е влязъл през прозореца, през който Кара гръмна пумата.

# 99
  • София
А, да, може, може. Даже точно така ще да е станало. В епизод 1, камерата се задържа на фокус над прозореца. Ето каква е причината.

Между другото това не е измислица. Баба ми е разправяла как като е била дете в нашето село (село Бохова, област Трън, горе високо на балкана под сръбско-българската граница, ние сме буквално последната къща и над нас е гората) през зимата цели глутници вълци са слизали в селото, въпреки наличието на авджии и пушки, а най-плащещия момент е бил, когато два големи вълка за малко да влязат в къщата ни. Буквално са били на няколко метра, в предверието, в градинката. Ужас, просто ужас. Та баба ми, майка и, както и малките (три сестри и двама братя, 5 деца е родила прабаба ми, като баба ми е била най-голямата и се е грижила за тях наравно с майка им) са викали от прозореца за помощ и са мятали тенджери и каквото им падне да изпдъят вълците, които са ги гледали изцъклено и са ръмжали.
И малко по-късно, след седмица някъде прадядо ми заедно с приятели вдигат високата мрежа около двора ни. Преди това големия двор не е бил заграден.

Просто една любопитна история, нищо че не е по темата Simple Smile

Още нещо за епизода.
Тази жената шериф от Оклахома е реална историческа личност, така че и тук Шеридане не си измисля, само защото е модерно. Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:27 от Diavolo

# 100
Изгледах четвъртия епизод, малко не ми харесва, че се размотава Тайлър. То преполови сезона, няма нищо като хората на хоризонта. Нишки натам, нишки насам, ама кога ще разплете или събере, не е ясно...

# 101
  • Враца
Леле, какъв адски живот живеят всички! Толкова тежък филм май не съм гледала никога. И все пак, не отлепям поглед от екрана.

# 102
Дяволо, много увлекателно разказваш!💪
(И моята баба е от Трънско, но се е задомила чак в Ямбол и там е живяла🙈, като преполовяват живота си отиват в София, но баща ми и чичо ми са си ямболии.)
Абсолютно съм съгласна с теб, мина ми тази мисъл за норвежците (покрай баща ми, с когото гледахме зимните ски скокове през 80те, знам, че всичките шампиони бяха точно норвежци💪)!
И за шерифката си прав, няма начин да е просто шериданска приумица!
Ще видиш какво се готви в следващите два епизода, търпение нямам да коментираш, защото имаш наистина енциклопедични познания и заразителна страст към шериданския свят, за което съм ти истински благодарна!🙌

# 103
  • SA
Страхотен 5 епизод с интересно развитие на повечето сюжетни линии. Продължавам да си мисля, че няма скоро да видим срещата на Александра и Спенсър (дано изобщо има такава, че Шеридън често е непредвидим) - остават само 3 серии и ми се струва, че ще има и 3 сезон този сериал. Доскоро от всички сериали за семейство Дътън любим женски образ ми бе Елза, но Александра много се доближава до нея. 
Скрит текст:
Предчувствам, че я чакат още изпитания при това семейство, което я покани да отиде при тях.

# 104
Е5, 1923 - 2
Пореден много тежък епизод за Алекс, но със светлинка на края. Ще ми се да се надявам, че ще получи помощ, добронамерена, и оттук нататък пътуването ѝ до Монтана ще е затруднено само от зимата. (Много сняг, много зима в Монтана през 1923, докато пет сезона и половина в ЙС само загатнаха за снежец.)
Спенсър е далеч.
Предателство в Монтана.
Теона е в огромна опасност.
Гарата официално прие първата си жертва.

Скрит текст:
Предчувствам, че я чакат още изпитания при това семейство, което я покани да отиде при тях.
Скрит текст:
Да не се окажат някави аристократи, познаващи семейството ѝ ли? Никак, никак не искам да си права. Толкова много преживя Алекс, заслужава си вече малко късмет. Обаче с тази бременност на Елизабет в Монтана като нищо ТШ да е подготвил още неприятности за Алекс,

Общи условия

Активация на акаунт