Инвитро бебчета

• 1 501
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте момичета. Има ли мами на инвитро бебчета? Има ли преждевременно родили и родили с уговорена дата? Как се разви бременността ви? Как се развиваха бебчетата след раждането? Имахте ли проблемна бременност?

# 1
Начинът на зачеване няма отношение към бремеността. Абсолютно индивидуално е. Както и всяка бременност при един и същ човек не е еднаква.
Иначе при мен си беше нормална бременност. Бебето си е добре. Родих секцио на уговорената дата по медицински причини.

# 2
  • София/Севлиево
Малкият ми син е инвитро бебе.Родих го в ден 1 на 37 г.с. със секцио по медицински причини (само за датата настоявах).Роди се 3,480 кг и 51 см.Като цяло повечето инвитро бебета се раждат доносени (с изключение на многоплодните бременности).Има цяла тема във форума "Забременели след инвитро", както и такава за вече родени бебета и пораснали деца.За мен нямаше особена разлика в двете ми бременности(едната настъпила по естествен начин)-и двете ги пролежах,и с двете влязох по-рано в болницата.Но като цяло повечето инвитро бременности са напълно нормални...

# 3
Благодаря Ви! Изчетох темите за инвитрото, но търся отговори на конкретни въпроси. В момента съм в 34+2 г.с. първа бременност и е инвитро. В 31+3 лежах 5 дни за задържане. Постъпих със скъсена шийка, беше 20мм, като тогава ми правиха и флостерон за дробчета на бебчо. В 33+3 пак влязох за задържане, този път за 3 дни. Отделно имам терапия от момента на забременяване до днес, като само се подменят някой медикаменти с други. Плацентата ми е превия - предна и ниско прикрепена. Беше покрила канала, но при скъсяването бебчо я е поизместил. Имам леко завишени около плодни води, по-към горната граница. Планирали сме секцио за 05.03 при доц. Попов във Плевен ( мама и аз ).Искаше ми се, ако има някоя мама, която е минала през това да сподели как са се развили нещата. Дали има някой изпадал в такава ситуация?
Исках да знам, ако бебчо се роди през тази или следващата седмица, какво би могло да се случи?

# 4
  • София
Имам 5 деца. От тях някои са ин витро, други от естествено забременяване след репродуктивно лечение. Даже едно е от ДЯ. Имам и по-рано родени, и на термин, и на уговорена дата. И за задържане съм лежала, и без проблеми съм била. Всички пъти (почти) съм била на терапия до различен етап от бременността. Някои от децата ми са вече възрастни, някои са още малки, а едно има даже свое дете. Не са имали проблеми,свързани с начина на зачеване или раждане.
Накратко, при една и съща жена няма 2 еднакви бременности, затова не се съпоставяй с никого.
След 35 г.с. бебето се води родено на термин. Ти си в 35 г.с. Т.е. не би трябвало да има проблем, щом си и под лекарско наблюдение. Евентуално може да е по-малко бебето и да се наложи да го наблюдават няколко дни повече.

# 5
Аз имам две бременности- от ин витро и след това спонтанно зачеване. И двете ми бременности бяха кошмарни- прееклампсия при ин витрото, а при естественото - плацента превия. И двете деца ги родих в 36 седмица. Ин витрото- нормално раждане, втората заради превията - секцио. Наложи се спешно секцио, защото прокървих в 36+0, отделно тръгнаха контракции, направо почнах да раждам. Всичко беше наред с бебчо, напълно здрав. Водеше се гранично доносен, но си ни изписаха двамата след 5 дни. Роди се 2 800 гр. В момента е на 2 години и половина и е будно, усмихнато и палаво дете. Същото мога да кажа и за каката (ин витро бебето). Нея я родих в 36+4, 2 600 гр и също след 3 дни ни изписаха.
Всичко ще е наред! Единствено като съвет заради ниската плацента - внимавайте да не се натоварвате. Щом вече не покрива канала, това е много добре. Повече спокойствие и само хубави мисли!

# 6
След 37 гс се води по термин, не 35

# 7
  • София
След 35 се води доносено бебето.

# 8
На мен в болницата ми казаха след 37, че се води доносено. Моето се роди няколко дни преди 37 гс и се води недоносено. Късно недоносено де

# 9
  • София
Може би зависи от това в коя страна са родени или от общото им състояние.
При всяко положение не е проблем в тази седмица.
Имам приятелка, чието дете се роди в 29 г.с. и е вече със свои деца. За около година-две в началото настигна връстниците си.

# 10
  • София/Севлиево
С малкия бях с плацента превия , която покриваше канала на 90% и тъй и не се вдигна.Затова и много лежах.Имах и гестационен диабет и си биех инсулин.Затова и поисках по-ранна дата за операцията.В 35 г.с.влязох в болницата заради контракции,но успешно задържахме нещата до 37-ма, въпреки че още в 32 г.с.малкия по ехо беше над 3 кг(в деня на прием в болницата го измериха 3,400 и се роди 3,480, което значи че при мен ехото показа точно). Бебето ми беше едно от малкото на които не включиха АБ(не знам защо,но повечето, особено родени секцио,имаха поне по 1 АБ назначен).Към днешна дата е един любознателен, много бъбрив и искаш всичко сам да прави младеж на 3 години и 4 месеца.

# 11
Благодаря Ви много! Да са Ви здрави и щастливи дечицата! Имах нужда от малко кураж.

# 12
Здравейте, момичета! Правим първи опит инвитро и постоянно изникват много въпроси. В момента съм в голямо чудене дали има смисъл от въпросните ПИД тестове, които се правят на ембрионите. Ще ми бъде много полезно ако споделите дали вие сте правили такъв тест преди трансфера на вашите инвитро бебчета?

# 13
Здравейте , незнам дали тук е мястото да попитам ,  но според вас при доктор Станулов или Малинов е по добре инвитро , ако имате мнения Wink

# 14
  • София/Севлиево
Аз имам много положително мнение за доктор Станулов -малкият ми син е негово бебе.С клиника Малинов нямам опит...

Общи условия

Активация на акаунт