Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 210
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Аз честно казано доста се притесних тази нощ. Събуждайки се за тоалет, усетих доста силни менструални болки, като се изправих усещах и в кръста.
Аз от известно време усещам такива болки и винаги през нощта, но не са били така силни.
Изпих две но шпа и един магнезий и след 30-40мин ме отпусна, но не знам какво да мисля. С предната бременност не съм стигнала до този етап с контракциите, бебето си изчака датата за секциото и не помня да съм имала такива усещания.
За мамите с второ и трето, мислите ли че може това да е индикатор за започване скоро на раждане. Тревожа се, защото съм още в 34г.с.
Тази вечер ще съм на преглед, защото лекаря ми е нощна смяна.

# 496
rozi4ka222 не е много сигурно дали започва раждане или просто е някаква подготовка на тялото. Имам две нормални раждания и знам какви са родилните контракции. В петък следобед поне час и половина имах доста силни болки в кръста придружени с контракции, като едната контракция беше много силна за поне 30 секунди и ме обля гореща вълна. Въпреки, че очаквам вече да наближи момента, защото съм в 38 г.с. малко се стреснах, мъжа ми чак усети, че не ми е добре. Започнах да оправям багажа, пих 2 но шпа и след час и половина всичко утихна, сякаш нищо не е било Grinning Снощи пак имах някакви менструални болки, а през цялата бременност нямах и все съм на тръни, събуждам се по няколко пъти вечер и мисля.

Теб обаче е добре да те погледнат или да увеличите магнезия и но шпа, защото не си влязла още дори в 9-ти месец.

# 497
Bibi, благодаря.
А да те попитам, когато имаш тези менструални болки има ли и това втвърдяване на корема за което все пише в статиите или не. Защото аз не го усещам втвърдяването, усещам само менструална болка, а тази вечер като се изправих от леглото усетих и в кръста.
Довечера съм на лекар, дано да ме прегледа вагинално, защото досега не са ме преглеждали, само през коремния ехограф. Но ако има някакво разкритие нали няма как да се види през ехографа.
И аз съм на тръни постоянно, добре че съм купила всичко за болницата и съм изпрала половината неща. Остават ми една шепа дрехи за пране, които ще пусна днес.

# 498
Имам и втвърдяване, ако са само менструални болки, по-скоро не са контракции.
Някои лекари избягват да правят вагинален преглед преди 36-та г.с., за да не пипат допълнително, ако няма разкритие, а и да има да не стане повече. Моята много внимателно ме погледна в 36-та г.с. и нямах. Сега в 38-ма очаквах да ме види, но този път не ме погледна. На ехограф няма как да се види дали има разкритие.

# 499
Bibi, благодаря.
А да те попитам, когато имаш тези менструални болки има ли и това втвърдяване на корема за което все пише в статиите или не. Защото аз не го усещам втвърдяването, усещам само менструална болка, а тази вечер като се изправих от леглото усетих и в кръста.
Довечера съм на лекар, дано да ме прегледа вагинално, защото досега не са ме преглеждали, само през коремния ехограф. Но ако има някакво разкритие нали няма как да се види през ехографа.
И аз съм на тръни постоянно, добре че съм купила всичко за болницата и съм изпрала половината неща. Остават ми една шепа дрехи за пране, които ще пусна днес.

Аз имах менструални болки и то доста силни в 29та седмица(имах ги цели две седмици, само през нощта). Реално нищо не направиха, а бяха доста неприятни. Сега съм в 35та седмица.

Надявам се да са фалшива тревога и при Вас.

# 500
Моите родилни контракции нямаха нищо общо с обичайните ми втърдявания на корема. Болката този път идваше от кръста. Т.е. изцяло от кръста, силно изразена и болезнена.

И "голямото" бебе, дето изпреварваше и т.н. и преди 2 седмици измериха 3270, се роди 3200, 49 см.

Ако имахме правилна комуникация вчера, за едната бройка и естествено да се случи, ама пусти страх.

Иначе в Шейново всички са много мили и отзивчиви. ❤️

# 501
Bella Ella честито и от мен! Hug Важното е , че е минало вече. Как е бебето? Кога ще ти го донесат?

Всъщност и аз това помня от раждането, силната болка в кръста, а не толкова в корема, даже някои сравняват болката с бъбречна криза. Аз затова се усъмних в петък, защото доста продължително време ме боля кръста+ втвърдяване на корема.

# 502
  • Сливен
Момичета, здравейте! Честито момченце, Бела. Да бъде живо и здраво, а на теб бързо възстановяване. На мен в неделя ми изтече нещо като вода по краката. Така и не разбрах води ли бяха или изпускане, но шурна изведнъж. Притесних се дали не е вода и реших да отида в болницата, за да не стане някоя инфекция.  Казаха, че водите са пълни, но било възможно. Нямах разкритие, но на тоновете излязоха контракции и ме приеха за задържане, тъй като съм в 35 седмица. Утре влизам в 36 и ще ме изпишат. Контракции си имам, но не регулярни и вече не толкова чести. Трябвя да устискам до 10 март поне. Термина ми е на 26 март.
Не знам дали споделих, но ще раждам в Окръжна болница в Сливен. Моята лекарка вече не поемала отговорност да изражда в частната. Липсва персонал. Поне сега проучих обстановката и знам, че ще съм в сигурни ръце. Но не знам при кой доктор ще се падна.

# 503
violini според мен, ако бяха водите щяха да продължат да си изтичат по малко в следващите часове. Поне при мен беше така и двата пъти. Не беше еднократно. Стискам палци да устискаш до 10-ти март.

Момичета, как са коремите ви? Високи ли са още или са паднали надолу? Моят сякаш е висок още и не е паднал надолу.

# 504
violini според мен, ако бяха водите щяха да продължат да си изтичат по малко в следващите часове. Поне при мен беше така и двата пъти. Не беше еднократно. Стискам палци да устискаш до 10-ти март.

Момичета, как са коремите ви? Високи ли са още или са паднали надолу? Моят сякаш е висок още и не е паднал надолу.

Аз взе едно го подритвам, ама понякога все едно се качва до сливиците ми. Зависи кога през деня (имам такова чувство)

# 505
  • София
violini ,  водите и имат характерен мирис. Различават се, ако са те ще го усетите.

Bibi85 , моят май е слязал малко. Не е така високо, като преди. Изглежда малко странно, цялата тежест обаче е плътно в дясно. Много е твърд там, и постоянно някой ме побутва.

Момичета, колко активни са бебетата ви тези дни? Моята каратистка се укротява само от около 21:00 до към 01:00, през останалото време постоянно рита, мести се, протяга се, протестира..
Знам, че не трябва да се паникьосвам, обаче 20 часова активност 7 дни в седмицата ми идва стряскащо. Чудя се дали не му е некомфортно на бебето и затова протестира, или просто си е по-активно?
Хълца по 5-10 пъти дневно. При вас има ли хълцане?

# 506
При мен ново 20, вчера при преглед за разкритие АГ видя че имам разширена вена отдолу и ми пусна изследвания. Днес и ги пратих и каза, че съм за разреждащи инжекции, което ме изненада много. При нея се следя от 1 месец в Токуда като ще раждам при нея и е много хвалена и като цяло ми вдъхва доверие, но малко се притесних сега нужни ли са наистина инжекции 🤷♀ Може пък това да е причина за забавянето на растежа на бебето, много бавно ми отговаря и се побърквам докато чакам следващия отговор от нея.
Скрит текст:

# 507
При мен ново 20, вчера при преглед за разкритие АГ видя че имам разширена вена отдолу и ми пусна изследвания. Днес и ги пратих и каза, че съм за разреждащи инжекции, което ме изненада много. При нея се следя от 1 месец в Токуда като ще раждам при нея и е много хвалена и като цяло ми вдъхва доверие, но малко се притесних сега нужни ли са наистина инжекции 🤷♀ Може пък това да е причина за забавянето на растежа на бебето, много бавно ми отговаря и се побърквам докато чакам следващия отговор от нея.
Скрит текст:

Не съм сигурна какви са изследванията, които са ти направили, мен за вените ме пратиха на съдов хирург с доплер и проверяваше проводимост и възпаления.
Но и в МБАЛ Св. София, където отидох за консултация, и в МБАЛ Надежда, където се следя, казват, че трябва терапия с инжекции, и с нормално, и при секцио. Започва малко преди раждането, не знам обаче колко продължава след като родя. Ще го коментираме по-подробно следващата седмица.
Може пък да ми пуснат и за кръвосъсирване изследвания, кой знае Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 14:02 от линдт

# 508
Благодаря, явно е възможно към края да се развие. Правиха ми APTT, д Димер и фибриноген в скрит текст съм сложила изследванията.
Като цяло 7 месеца от бременността нямах никакви проблеми и в 8месец за 3 седмици: грип+ аб 10дни, после 4 дни в болница за кортикостероидна терапия и сега това и просто ми дойде в повече всичко.

# 509
Благодаря, явно е възможно към края да се развие. Правиха ми APTT, д Димер и фибриноген в скрит текст съм сложила изследванията.
Като цяло 7 месеца от бременността нямах никакви проблеми и в 8месец за 3 седмици: грип+ аб 10дни, после 4 дни в болница за кортикостероидна терапия и сега това и просто ми дойде в повече всичко.

И на мен не ми хареса тази изненада, още повече, че очаквах естествено раждане и сега свиквам с идеята за оперативно.
Обаче кръвоносната ни система е подложена на сериозни изпитания и явно не винаги се справя.
Ти как ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт