Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 115
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
С предното бебе дохранвах с Нан оптипро. Такова беше и в болницата, като не съм имала проблем да не го хареса или да повръща. Сега в болницата момичето, с което бях в стая, каза, че нейна приятелка работила в Нестле и казала, че
качеството на Нан наистина е високо и не са боклуци.
В болницата този път даваха Аптамил, е няма такава гадост явно, защото бебето изобщо не го искаше и правеше физиономии, че ще го повърне всеки момент. Същото казаха и други майки, като ходихме да гледаме как се прави тоалет на бебето, така че явно доста бебета не го харесват особено.
Към момента само кърмя, но съм си взела пак на Нан и за това бебе.

За аптамила четох ,че бебетата много се надували от него и бързо дебелеят.
Нан опти про добре се понася и от моето момиче.Няма запек за сега,пълни мръсен памперс по два пъти и след всяко хранене има мокър.

# 736
В болницата ги дохранват с нан. За вкъщи ще взема същото първоначално, пък после може да го сменя. Кърмата започна да слиза, но те цокнат няколко пъти и заспиват, а като са много гладни искат по лесния вариант от шишето. Надявам се скоро да минем изцяло на кърма

# 737
С предното бебе дохранвах с Нан оптипро. Такова беше и в болницата, като не съм имала проблем да не го хареса или да повръща. Сега в болницата момичето, с което бях в стая, каза, че нейна приятелка работила в Нестле и казала, че
качеството на Нан наистина е високо и не са боклуци.
В болницата този път даваха Аптамил, е няма такава гадост явно, защото бебето изобщо не го искаше и правеше физиономии, че ще го повърне всеки момент. Същото казаха и други майки, като ходихме да гледаме как се прави тоалет на бебето, така че явно доста бебета не го харесват особено.
Към момента само кърмя, но съм си взела пак на Нан и за това бебе.

За аптамила четох ,че бебетата много се надували от него и бързо дебелеят.
Нан опти про добре се понася и от моето момиче.Няма запек за сега,пълни мръсен памперс по два пъти и след всяко хранене има мокър.

С първата бременност използвах Аптамил, защото в болницата даваха от него. Нито е имала непоносимост, нито е качвала повече от нужното. Даже го харесваше.

# 738
  • Варна
Аз храних първото дете изцяло с Нестле НАН оптипро. Не е имал проблеми със запек, даже е стигал акане до 5-6 пъти в някои дни.
Сега съм си взела една кутийка, като мисля да си взема известно количество за болницата.
Не ми се изживява същия ужас като с предното, да нямам кърма, а те да ми носят на 3ч за дохранване и цяла нощ бебето да реве.

# 739
Благодаря, ще взема и аз Нан тогава. Както казах преди в нашата болница даваха Фризолак, а за него знам, че запича. Отделно даваха само за дохранване, както каза rozi4ka222. Една майка искаше, но не и даваха, защото я караха да кърми. В последствие тя уж нямаше кърма, но после слезе и започна да го кърми. Аз не съм имала проблеми с кърменето, но никой не знае как ще е сега и искам да съм подготвена какво мляко да взема.

# 740
  • Сливен
Аз мисля да взема за всеки случай млякото от ДМ Био. Баткото пиеше от това, защото чух много добри отзиви. Но той адаптирано до 6 месец не е пил. Беше на кърма до захранването. После го отбих. Още от 3 месец не му достигаше кърмата и гледах до към 6 месец да изкарам поне. Парадокса беше, че хванахме началото на Ковида и не можеше да се влиза в ДМ от 10 до 12 часа. А само там имаше това мляко. Празен магазин- не ме пуснаха, беше позволено само за пенсионери. 😆 Дори през вратата не искаха да ми го продадат.
Днес съм много напрегната и не знам защо. Направо не знам как се чувствате тези, които вече са на дни до термин. Аз имам още време, но ми е едно убито, скучно. Имам проблем с кръста и не мога нито да поизчистя като хората, ни да се поразходя. И това ме изнервя още повече. Направо нямам какво да правя и като цяло нищо не ми се прави. Постоянно имам фалшиви контракции и ми омръзна и да ги следя. Поне хремата ми отмина малко.

# 741
  • София
Добро утро Nature High Brightness

Имам въпрос към вече родилите мами, при изписването препоръчаха ли ви витамини или добавки за вас ?

# 742

Имам въпрос към вече родилите мами, при изписването препоръчаха ли ви витамини или добавки за вас ?
На мен не са ми изписвали нищо.Само за оперативния белег цикатридина и гел за мазане за заличаване на белега после.

# 743
Maze_Girl не ти препоръчвам комбинирани витамини. Малко преди да помислим за опити за бебе пиех комбинирани витамини, но не се чувствах добре. Като започнахме опитите и не ставаше първите месеци доста четох какви изследвания трябва да се пуснат. Пуснах си изследвания за витамини и минерали и излязоха някои дефицити. Идеята ми е да си провериш след раждането дали нямаш дефицити на витамини и да ги приемаш отделно. Аз си запълних някои дефицити и се чувствам много енергична въпреки, че съм бременна, а преди бременността с дефицитите бях все уморена, без енергия, с болки в тялото. След раждането със сигурност ще имаме някои липси.

При мен нищо ново, днес ми е термина и съм все още бременна Grinning Вчерашните стълби не помогнаха явно. Следобед ще отида при лекарката да видя какво е положението.

# 744

От болницата не. Моето си аг  ми изписа по време на бременността Pregnacare max, на мен ми влияеха много добре, имат доста по-високи дози от нормалните общо рекламирани витамини, фолиевата и всичко си е в нормални, не занижени дози. На мен много добре ми повлияха, буквално светнах като почнах да ги пия, спирала съм ги за изследвания, направо ставах парцал пак. Нямах проблеми от витаминена гледна точка, според аг-то заради тях.

Сега съм си взела на същата марка за кърмачки, някои вещества са вдигнати. Много съм доволна. Намалени са сега в озон.

# 745
Момичета, тъй като следващите дни не знам дали ще мога да пусна нова тема, а сме вече на 50-та страница и може да заключат тази, пуснах НОВА ТЕМА https://www.bg-mamma.com/?topic=1752826.msg49426147#msg49426147 . Като имам време ще я дооформя, че нямам време сега Blush

Общи условия

Активация на акаунт