Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 31 774
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Честит 8ми март и от мен, момичета!
Аз сутринта посетих спешен кабинет, защото имах кърваво зацапване. Оказа се, че било от прегледа за разкритие вчера.. днес пак ме гледаха за разкритие, нямам никакво. Но започнаха и контракции.. та имам надежда малчо да се появи на термин (утре). Стискайте палци 👌🏻

# 721
  • Пловдив
Аз съм така от седмица насам - подуват се пръстите на лявата ръка. Но при мен и кръвното е на горна граница - 130/80-85.

Тази сутрин беше особенно поддуто, но след раздвижване се оправи. Във вторник съм на тонове и лекар, но ако се влоши ще я притесня преди това.

На някоя от вас дали й са се подували пръсти на ръката? От вчера на мен, предимно на лявата ръка, само пръстите. След хладен душ и разходка се пооправи, нощес се събудих в 4:10, с болка пак се бяха подули. Станах, раздвижих се и се оправиха. Сега дремнах следобедна почивка, и пак същото. Събудих се, завъртях се на ляво да спя (задрямала съм надясно), и се оправи.

Или бебчето нещо притиска, или задържам вода Sad. За жалост няма как да спра солта, само тя ме държи, иначе с моето ниско кръвно (вчера след литър айрян, вода поне толкова и един сок), успях да стигна до 102/68, което си е цяла магия. Над 80/60 ако се вдигне, обичайно е след спорт.

Имате ли някакви бабини съвети при отичане на крайник? Може ли да споделите някакъв изпробван?

# 722
Честит празник момичета Flowers Hibiscus
Честито на новите мами, здрави и щастливи бебета! А на още чакащите - търпение Gift Heart
Минавам да споделя, че моите бебоци се появиха на 06/03 Blue Heart Blue Heart Изчакаха си датата за секцио Blush
Мартин 3050гр/48см Blue Heart
Дарин 2880гр/47см Blue Heart

# 723
Здравейте, момичета, честит празник. На
06.03 се роди нашето момченце. Раждането мина добре, страхотен спомен ще ми е, болките бяха търпими. Няма да се впускам в подробности ще ви дам само няколко сигнали/съвета, които аз имах непосредствено преди раждането, някоя, ако евентуално ги забележи.
Три-четири дена имах леко слузесто бледожълто течение - вероятно част тапата,
Умора - в деня на пукането на мехура вървях много и бях много активна, ако не бях може би още щях да съм бременна
Дишайте - практикувайте дишане по време на раждане, страшно много помага
Леко раждане на всички, пожелавам ви да си посрещнете мъниците в здраве и спокойствие 🤗

# 724
Mwansa честито, да ви е живо и здраво момченцето!
Честито и на последните , момичета! Да са живи и здрави Самуил, Мартин и Дарин! Желая им много късмет! Heart Eyes

tsgeo28 успех! Дано да е утре Hug

Моят термин е вдругиден. Сутринта се събудих и се чувствах много добре, имах чувството, че можех да изкарам още седмица. Към обяд обаче падна една от тапата, през деня пада пак още 2 пъти, преди малко пак. От 13ч. съм с болки и леки контракции. Дано да не се окаже пак фалшива тревога.

# 725
Честито и на последните , момичета! Да са живи и здрави Самуил, Мартин и Дарин! Желая им много късмет! Heart Eyes

Моят термин е вдругиден. Сутринта се събудих и се чувствах много добре, имах чувството, че можех да изкарам още седмица. Към обяд обаче падна една от тапата, през деня пада пак още 2 пъти, преди малко пак. От 13ч. съм с болки и леки контракции. Дано да не се окаже пак фалшива тревога.
Може и да си имаме астрални близнаци! Стискам палци!

# 726
Аз днес бях на преглед, защото не усещах бебето от сутринта. Тоновете бяха добре, въпреки, че доста равни, а попринцип са високи и варират. При една средна контракция паднаха. Иначе казаха, че всичко е наред. След няколко дни пак ще ходя.

# 727
Честит празник момичета Flowers Hibiscus
Честито на новите мами, здрави и щастливи бебета! А на още чакащите - търпение Gift Heart
Минавам да споделя, че моите бебоци се появиха на 06/03 Blue Heart Blue Heart Изчакаха си датата за секцио Blush
Мартин 3050гр/48см Blue Heart
Дарин 2880гр/47см Blue Heart

Чеееститооо 🍀🍀🍀 послушни момчета, чакали са до последно 💙💙💙 да са ви живи и здрави и да имат много късмет в живота! Бързо възстановяване на мама 🌷

# 728
Добро утро! При мен пак се разминаха нещата. Такива болки и контракции, като вчера не бях имала предните дни. От обяд до вечерта. Отделно тапата пада цял ден на няколко пъти при ходене до тоалетната. Викам си почва се. Дори се боядисах, изкъпах се , вечерта имах контракции на 5, 7 , 10, 14 минути,. Легнах и на сутринта нищо Grinning Явно е някакъв вид подготовка.
Накрая ще се роди на рождения ден на детето и на племеника ни на 11.03.

Имам въпрос към родилите момичета и майки с други деца: кое АМ се води най-хубаво? И двете си деца кърмих по 8 месеца без да дохранвам. Сега обаче ми се струва, че гърдите ми изведнъж намаляха и ако нямам кърма след раждането искам да съм подготвена за какво мляко да пратя мъжа ми. В болницата преди много години даваха Фризолак, а знам, че е най-обикновеното. И държаха на кърменето, даваха само за дохранване, а не за цяло хранене.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 08:14 от Bibi85

# 729
  • София
Bibi85, все още има шанс да е на термин. Пробвай с изкачване на стъпала, ако имаш на удобно някъде. Така като чета си съвсем близо до раждането, малко не достига. Утре ще ходиш ли на преглед?

При пренасяне мен ме пращаха и на тонове всеки ден и ме гледаха за разкритие.

АМ Hipp ми даваха докато ми слезе кърмата, и след 5-ти месец когато спря, педиатърката пак Hipp ми препоръча.
Не е имало детето проблеми със запек от АМ, по което съдя, че й беше ок.

Успех днес, и дано бързо и леко да се случат нещата при теб Simple Smile

# 730
И при мен май се размина.. вчера имах страшни контракции, нощта до някое време пак и сега нищо.. тъкмо дойдох на тонове да видим какво ще покажат …

# 731

За 11-ти ли ви е секциото? Аз съм за тогава и от няколко дни ми пада по малко от тапата.

# 732
Dafne10 не, двете ми раждания бяха нормални, сега пак планирам да е така. Терминът ми е на 10-ти март, двете ми деца бяха преносени, сега бебчо пак не бърза да излиза. А на 11-ти март второто ни дете има рожден ден.

Maze имаме закрит коридор със стъпала, не са много, но ще опитам 😀 Моят мъж каза да не прекалявам, че ако не родя мога да си предизвикам само мускулна треска 😄 Все още не се води преносване, но ако не родя скоро във вторник ще отида на лекар. И аз помня, че при преносване всеки ден бях на тонове, а на 4-ти ден ме приеха за наблюдение, на 5-тия ден тръгнаха сами и двете раждания. Ината Рибка ще бъде Blush

# 733
Честити бебета! Да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване!

Леле, бебевалежът започна! Момичета, дръжте се, късмет и леко раждане! Много внимавайте с преносването, преди или около термин искайте си ехографски прегледи, ако трябва през два часа! Питайте за водите и състоянието на плацентата!

Ние ще си вземем нашия малчо в края на следващата седмица. Храни се добре, вече по 50 милилитра, а аз усилено цедя вкъщи. Ако някоя мама се цеди ще се радвам да споделим опит. Аз много исках да дарявам кърма, но се оказа, че има изискване да съм нямала нови татуси последната година, което не го покривам, или поне няма да го покрия до средата на юни.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 11:53 от The_Black_Hole

# 734
С предното бебе дохранвах с Нан оптипро. Такова беше и в болницата, като не съм имала проблем да не го хареса или да повръща. Сега в болницата момичето, с което бях в стая, каза, че нейна приятелка работила в Нестле и казала, че
качеството на Нан наистина е високо и не са боклуци.
В болницата този път даваха Аптамил, е няма такава гадост явно, защото бебето изобщо не го искаше и правеше физиономии, че ще го повърне всеки момент. Същото казаха и други майки, като ходихме да гледаме как се прави тоалет на бебето, така че явно доста бебета не го харесват особено.
Към момента само кърмя, но съм си взела пак на Нан и за това бебе.

Общи условия

Активация на акаунт