Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 118
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Rimmona на Weleda e друго, то е против разкъсвания. Арника не съм ползвала и не мога да дам мнение. Продължавай няколко пъти на ден с промивките със смрадлика. С предната бременност лекарката ми изписа мазило Спаситель. Доволна бях, мисля че беше с натурални съставки и прополис.

# 706
Здравейте момичета,

Честито бебче Яна. 🩷

🍀 И аз като Виолини имам един безконечен секрет от носа, който се стича към гърлото, и постоянно ходя с носни кърпички. Ходих и до ЛЛ за всеки случай, но са чисти гърдите. Изписа ми Стодал, който облекчава донякъде и редувам със солен разтвор.
В 36 г.с+6 съм и от два дни краката ми станаха слонски, цялата съм отекла, а бъбреците са здрави, кръвното пък днес беше 146/96, пих допегит и сега се нормализира. Въпреки това, до раждане ще карам на режим, без сол и повече млечни, зеленчуци, плодове.
Записах си час за кардиолог и анестезиолог.
Но, не знам как сте с изхождането, при мен е по 4-5 пъти на ден. Не стига че ходя постоянно за пишкане, но и това чудо, не бях преживяла.

# 707
Честит 8 Март,момичета 🎀🌸🎀
Бъдете здрави и благословени🌺🎀🌺
На всички,който още си чакаме бебенцата леко раждане …🍀🎀🍀🎀🍀

# 708
Честит празник, мили дами!  Бъдете много здрави, щастливи и обичани! На всички чакащи желая леко и бързо раждане!   Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

Да видим дали някоя мама ще има подарък за празника днес - бебе. Аз няма да съм сигурност, контракциите спряха, бебето си е активно и се чувствам повече от добре Grinning

Малко ми е криво за рождения ден на второто ни дете, който е във вторник. Не знам дали ще съм родила до тогава, терминът ми е в понеделник. Поръчах му торта вчера. За да избегна разболяване и събиране в детски кът реших да хапнат пица и торта с брат си и браточед си вкъщи, после да играят. Така направихме на рождения ден на баткото и бяха много доволни, бях украсила. Вчера обаче се чуха с братовчед си, който е болен и не спира да кашля. Понеже искат да се видят и играят се надяват да се оправи до вторник, но после му обясних, че не ми се рискува. Остава толкова малко и не искам нито аз, нито те да се разболяват. През деня ще бъдат на училище, там ще почерпи и тортата ще си я хапнем ние. Разочарован е, че няма да празнува с братовчед си, но няма как. Мисля, като родя  за една седмица да ги спра от училище, да прекараме време заедно с бебето.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 08:52 от Bibi85

# 709
Честит празник, прелестни майки и бъдещи майки 💖💕🌟 Да бъдем много горди и щастливи жени, богини даряващи живот. Много ми е вълнуващо на мен, че това е първият ми празник, който е "преходен" към това да се опозная и като бъдеща майка, за първи път ми е празнично на 8ми март. 🥹
B_vas, аз съм с обратния проблем 🥲 но четох, че разстройство/диария е нормално в края на бременността при някои бременни заради хормона релаксин, който кара сухожилията ни и тн в пелвиса да се разтегнат.
Bibi85, не се знае нищо до края на деня. 😁🩵

# 710
Честит празник момичета ,
бъдете много здрави и само хубави емоции ви пожелавам!❤️❤️❤️
Минавам да кажа ,че на 05.03 се роди нашето момче Самуил.Приеха ме на 04.03 към 10ч заради преносването от седмица и два дни и ме включиха на окситоцин ,веднага започнаха контракции като в 17ч последва изтичането на водите .Лошото при мен беше ,че въпреки всички контракции нямах никакво разкритие и се оказа ,че имам изключително дълга шийка на матката което прави процеса труден .Сутринта на 05.03 ми дадоха хапче което освен да ми причини контракции друго не направи и така в 13:30 ме вкараха за спешно секцио.Ужасното е ,че приживях болките и на двете с тези контракции преди секциото ама важното е ,че всичко мина благополучно.За мен сега възстановяването е трудно доста ме боли и с бебчо още сме в болницата до утре ,все още нямам никаква карма което доста ме натъжава въпреки ,че се цедя често и го слагам на гърдата нищо не случва.Зърната ми са все едно вдлъбнати, а гърдите по-меки от бременността.Нямам търпение да се приберем утре и да започна да го храня повечко понеже в болницата дават мляко само за дохранване ,а реално моето момче няма от къде да се храни основно.

# 711
Здравейте мами!
Честит 8 март на всички
Тези които са родили вече вашето дете колко гликоза му давате за жълтеничката и колко вода на ден?
Моето си е на адаптирано мляко и му давам и гликоза по 20 мл за жълтеничката. И по 30 мл вода на ден да не се обезводнява.

# 712
Първото дете беше с лека жълтеница, но не съм му давала глюкоза или вода, не са ми казвали нито от болницата, нито педиатъра. Беше само на кърма.

# 713
Първото дете беше с лека жълтеница, но не съм му давала глюкоза или вода, не са ми казвали нито от болницата, нито педиатъра. Беше само на кърма.
Същото беше и при мен с първото, както и сега, казаха, че има леко изразена жълтеница, но си мина от само себе си. Нищо не са ни казвали да давам.

# 714
  • Варна
С лека жълтеница при първото също не съм давала нито глюкоза, нито вода, а бяхме изцяло на АМ. Според мен това е нещо остаряло.
Биби, мисля че правилно правиш като се предпазвате. Грипа е много гаден. Ние след толкова опазване, сега две седмици преди термин го лепнахме и всички вкъщи сме буквално леш. Не можем да станем от леглото, кашлица и ужасни болки в гърлото.
И аз мисля да спра голямото дете вкъщи след раждането за една две седмици, за да сме всички заедно с бебето и да се приспособим към новите обстоятелства.
Това че в момента не съм в кондиция да оправям къщата ме смазва психически, чувствам се все по - неподготвена. Гледам календара и все едно няма никакво време.

# 715
И на мен ми казаха да не давам глюкоза,защото в АМ има достатъчно.Жълтеницата мина от самосебе си за две седмици.

# 716

В този пролетен празничен ден Ви пожелавам мили мами, да бъдете обичани.
Създайте свой собствен красив малък свят и бъдете украшение за големия. Цъфтете ден след ден.
Поздравявам Ви с 8 март и ви желая прекрасни мигове, сладки събуждания, мечтани мечти, добри срещи, приятни комплименти, незабравими събития, щастливи надежди, забавни истории, невероятни идеи и впечатляващи романтични приключения.

Честито бебче Самуил. 🩵 Пу-пу, красиво име! Да е леко възстановяването и кърмата да тръгне лесно. Пий повечко вода и се опитай да масажираш и цедиш. Ще тръгне, само трябва да запазиш спокойствие, защото от притеснение се забавя още повече. Казват че при повечето тръгва на 4-5 ден. Така, че ако отделяш коластра, е от съществено значение за бебо.

🍀 Биби, вярвам че децата колкото и да са разочаровани, след това радостта им ще бъде още по голяма . Така се учат и на отговорност към другите от семейството.

☀️ С първото и аз не съм давала глюкоза, но вода - да, защото беше на АМ.

Сега дооправих багажа за болницата, подготвих документите.
Които сте минали по този път, миехте ли бебо в болницата? Използвахте ли хавлийка, еднократни пелени и пелена за завиване или там има на място? Питам, защото с първото ми дете бяхме разделени 2 седмици и накрая на  изписването се видяхме. Та не съм изпитвала удоволствието да е при мен.

# 717
  • София
Честит празник, момичета!!! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Бъдете здрави, обичани, уважавани и ценени, и нека всяка ваша сълза да бъде само от радост!

За жълтеницата, аз не съм давала нищо, но беше лека с първото дете и не се е налагало. Ще видим с новото бебе как ще е. При по-тежки случаи съм чувала, че слагат бебетата под лампа.

На някоя от вас дали й са се подували пръсти на ръката? От вчера на мен, предимно на лявата ръка, само пръстите. След хладен душ и разходка се пооправи, нощес се събудих в 4:10, с болка пак се бяха подули. Станах, раздвижих се и се оправиха. Сега дремнах следобедна почивка, и пак същото. Събудих се, завъртях се на ляво да спя (задрямала съм надясно), и се оправи.

Или бебчето нещо притиска, или задържам вода Sad. За жалост няма как да спра солта, само тя ме държи, иначе с моето ниско кръвно (вчера след литър айрян, вода поне толкова и един сок), успях да стигна до 102/68, което си е цяла магия. Над 80/60 ако се вдигне, обичайно е след спорт.

Имате ли някакви бабини съвети при отичане на крайник? Може ли да споделите някакъв изпробван?

# 718
Които сте минали по този път, миехте ли бебо в болницата? Използвахте ли хавлийка, еднократни пелени и пелена за завиване или там има на място? Питам, защото с първото ми дете бяхме разделени 2 седмици и накрая на  изписването се видяхме. Та не съм изпитвала удоволствието да е при мен.

В надежда не дават.

На някоя от вас дали й са се подували пръсти на ръката? От вчера на мен, предимно на лявата ръка, само пръстите. След хладен душ и разходка се пооправи, нощес се събудих в 4:10, с болка пак се бяха подули. Станах, раздвижих се и се оправиха. Сега дремнах следобедна почивка, и пак същото. Събудих се, завъртях се на ляво да спя (задрямала съм надясно), и се оправи.

Аз бях така. Имаме сайзъри за пръстени вкъщи, качих 4 размера.

# 719
Ниско кръвно е идеално, няма нужда от притеснение, особено през бременността.

Аз бях с ниско, сега от 3 дни съм с високо и оттоци, което може да предизвика прееклампсия. Изписаха ми допегит, краката на високо и хладни душове и рязко минах на хранене без сол.

При теб, може да следиш кръвното сутрин и вечер, но щом е за малко подуването е нещо нормално, особено в 9 месец.

Общи условия

Активация на акаунт