Любители на котки - Тема 204

• 30 291
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Може да чува само определени честоти. Ето нещо с което можеш да я тестваш: https://www.petacoustics.com/home-pet-hearing-test

Този вет, щом се е изказал, че "едва ли е това", гледай да не те прекара и да не ти даде резултати на свободен тироксин (FT4), от човешка лаборатория, вместо на общ тироксин (TT4).
И моята сениорка до миналата година редовно спеше на корема ми, а от известно време не, даже имаше период в който не даваше да я пипам по главата, да я галя по главата.
Мъркането е добър признак.

# 226
Момичета, имам нужда от съвет. Рошко, дето излекувахме от панлевкопения, още живее вкъщи, защото му закрепяме краченцата и лекуваме падаща козинка. Нашите 3 котки междувременно обитаваха друг етаж. Да, но непредвидено дойдоха майстори и почнахме ремонт на тяхната локация и сега трябва да се "сработят" с Рошко. Те са кооперативни, но малкият е много игрив и много иска да си играе с тях, те се стряскат, съскат, посягат си и става мазало... Отделихме ги в нашата стая, но 1 стая + хоридор за 3 котки не е дългосрочна опция.

Та - как да ги сприятеля? Прочетох съветите назад, но няколко часа седях с тях и ги сприятелявах и никакъв напредък. Четох за къпане, но кой да къпя, всички? Давах им храна заедно, никой не яде. Струва ми се, че много трудно ще се случат нещата. Моите са на по 3 години, кастрирани. Дребният е на около 8 месеца, некастриран все още.

# 227
  • София
vanesa_georg, Ред може да разкаже за мазането с рибено масло май беше.

Аз използвах успокоителна каишка. Първият път подейства (при Аш и Оникс), вторият път - не (при Аш и Дейзи).
Имаше фект де и може и да повторя.

# 228
Как е с краченцата? Ще се сработят, малка им е разликата. Дай им време.

# 229
С малки стъпчици напредват краченцата. Даже бяха учудващо добре като преследваше новите си съквартиранти, като досадна лепенка залепен 🤣 Вече успява да скача и да се качва по плотовете, което е и не е добра новина Simple Smile

# 230
Котката не иска да си яде супичките със сьомгово масло вътре и съм бясна.
Как да му го давам сега ? Ако сложа върху сухата хептен няма да иска да яде. Ще полудея с този капризен маймуняк.

# 231
Котката не иска да си яде супичките със сьомгово масло вътре и съм бясна.
Как да му го давам сега ? Ако сложа върху сухата хептен няма да иска да яде. Ще полудея с този капризен маймуняк.

Пробвала ли си с течно лакомство? Моята котка яде абсолютно всичко, което е скрито в такова. Също може и с малцова паста, вкуса и мириса и е супер наситен, така че ще го прикрие успешно. Моят капризник изключително хареса тази на ДМ.

# 232
  • София
Лана, не само твоята е капризна.
Аш и Оникс не харесаха маслото от сьомга, в никакъв вид. Само Дейзи го близеше в чист вид.
Все още си стои бутилката и все се каня да я изхвърля.

# 233
  • Между гори и планини

Обичам го бе, толкова много го обичам! Моята черна пантерка, умен, добър, мъркащ и излъчващ едновременно мъжкарство и доброта! Сутрешно гушкане, така като стане, как се става?

# 234
  • Пловдив
Здравейте! И аз се присъединявам към клуба с един британец, който ще стане на година след седмица - Луцифер. И имам въпрос за кастриране. Искаме да го направим, но в клиниката, в която ходим по принцип ни наплашиха, че  имало голям риск за отключване на други проблеми и не е желателно да го подлагаме на това. Ако може да споделите мнения.

# 235
  • Между гори и планини
Сменете клиниката. Не мога да повярвам, че ветеринар ще изръси такава глупост.

# 236
Доня, те породистите животни не са като уличните превъзходни. Имат много предразположености.
Давам пример - кастрирах доберманката на година и два месеца и отключи неволно изпускане на урина. Лежи на леглото, будна е и от дудата й капе урина. После четох, ама късно... Трябвало да я кастрираме след две години, за да не се получи този проблем.
Така че и с британците може да има нещо. Някой компетентен да каже.

# 237
  • До морето...
Чела съм тук в темата ,както и в статии, че британските просто по-късно се кастрират, мисля около година и половина,но не съм добре запозната относно причините за това.

# 238
  • Между гори и планини
Може, но е хубаво да се допитат и до второ мнение. На тях до колкото разбрах им отказват въобще.

# 239
  • София
Чела съм тук в темата ,както и в статии, че британските просто по-късно се кастрират, мисля около година и половина,но не съм добре запозната относно причините за това.
За да направят големи бузи. Нарастването им било свързано хормоните. Но не е нещо свързано със здравето. Като здравословен проблем за всички котараци казват, че след кастрация са по-податливи на запушване.

Може, но е хубаво да се допитат и до второ мнение. На тях до колкото разбрах им отказват въобще.
И аз така разбрах. Иначе е разумно да се изчака докато започне да маркира.

Общи условия

Активация на акаунт