Любители на котки - Тема 204

• 30 283
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
У нас Лъки се престрашил през нощта и ял и пил като за последно (ето едно приложение на смарт хранилката, така го хващам кога колко яде и пие). Обаче си седи в едната стая и не смее да дойде при малката фурия в хола засега.

# 211
Неслучайно казват, че гладът е по-силен от тока. Grinning

# 212
Ех, че деликатно Пиратче. Терата направо налазва и с мъркане и месене  изразява чувства. Но е сговорчива: ако я гушна и отместя до себе си, заспива и ме остава на мира.
Ооо, не, само първоначално. Малко след това се надупи до мен и затъпчи ли затъпчи
Покрай неговото тъпчене нямам здраво одеало. Това беличкото вече изглежда като сякаш да си е такъв модел на бримки. Но пък какъв ми е оранжевелко. Дето казваше Четирилистна Детелинка, която му измисли името Риш, "Прилича на припечено кроасанче". Все си спомням думите ѝ.

# 213
  • София
Лана, аз на бабче започнах да давам по една капсулка рибено масло. От онези малките кръгли капсулки за деца. Май не е от сьомга, а от треска маслото.
На кучката давам от много време и козината й лъщи, ама лъщи.
А от време на време и аз лапвам по някоя капсулка. Simple Smile
Забравих да те попитам. Сама ли яде капсулката или я криеш в храна? Не си спомням дали има аромат на риба. Ако има е ясно, че ще хапват с кеф, но май не миришеха.

# 214
Таня, капсулката не мирише и е много малка. Отварям на бабче устата и бързо пъхвам в гърлото, докато се усети и е преглътнала.
На кучката ги слагам в купата с гранулите, тя въобще не разбира, че е изяла и капсула.
Рибено масло за деца, 400 перли на PhytoPharma.

# 215
  • Между гори и планини
Аз имам капсули рибено масло, то си мирише на риба и ако се сложи в пауча, въобще няма да го отразят. Отваря се капсула, излива се маслото и толкова.

# 216
  • Варна
Записвам се, че доста теми изтървах. Да не ни мислите, живи сме още Laughing
Две заспали тиквички:

Напоследък са станали ужасно игриви, да не повярва човек, че гонят 17-те. Подхвърлят мишки, топки, търчат из стаята, занасят по завоите, пълна програма. Преди 3 месеца супер изненадващо за мен се оказаха зверски бъхлясали, особено Кетя. Как не съм забелязала нямам идея, но и през ум не ми беше минавало, че е възможно. Заведох Кетя на доктор, че беше станала на рани и той ме светна. Умрях от срам. Наложи се да им дадем хапчета, Кетя май направи реакция и два дни по-късно започна да заваля задницата, изкара ми акъла. За щастие беше временно, след ден-два се оправи. Но повече хапчета никога. Два пъти им слагах ампули след тях, но се изчистиха. Продължавам профилактично с ампули, за да не се повтаря историята.
Ленка май я гони деменцията, посред нощ започва да мяука страховито, по няколко пъти на нощ, скачам, а тя седи невинно в коридора и ме гледа. По съвет на вета ѝ давам Calm Vet, но ефектът е минимален. Не знам какво да я правя, все едно бебе имаме, на нощ ни буди по няколко пъти. Та тва са новостите около нас.

# 217
Откъде се пръкнаха тези бълхи, Месечинка?

17 годинки ли казваш? Ехаааа, 22 да станат.

# 218
  • Между гори и планини
Слагам котешкият режим 😂

# 219
Или с други думи: сутрешен тъгъдък - спане - вечерен тъгъдъг - спане 😄

Припомнете ми при изкарани глисти след колко време се повтаряше обезпаразитяването. Дейзи из@ка гадинките след като доктора и даде пастичка, но забравих след колко време ми каза, че трябва да повторим.

# 220
  • Между гори и планини
Аз съм слагала само капки, които действат месец , което означава, че дори нещо да се излюпи след седмица, две, пак умира.. Зависи колко време действа препарата.

# 221
Мила, заповядай със сладката Дейзи в кучешката тема. Simple Smile
След десет дни трябва да й дадеш пак пастичка за глисти. А за най-сигурно след още десет дни пак. Тоест общо три пъти през десет дни.

# 222
Скрит текст:
Записвам се, че доста теми изтървах. Да не ни мислите, живи сме още Laughing
Две заспали тиквички:

Напоследък са станали ужасно игриви, да не повярва човек, че гонят 17-те. Подхвърлят мишки, топки, търчат из стаята, занасят по завоите, пълна програма. Преди 3 месеца супер изненадващо за мен се оказаха зверски бъхлясали, особено Кетя. Как не съм забелязала нямам идея, но и през ум не ми беше минавало, че е възможно. Заведох Кетя на доктор, че беше станала на рани и той ме светна. Умрях от срам. Наложи се да им дадем хапчета, Кетя май направи реакция и два дни по-късно започна да заваля задницата, изкара ми акъла. За щастие беше временно, след ден-два се оправи. Но повече хапчета никога. Два пъти им слагах ампули след тях, но се изчистиха. Продължавам профилактично с ампули, за да не се повтаря историята.
Ленка май я гони деменцията, посред нощ започва да мяука страховито, по няколко пъти на нощ, скачам, а тя седи невинно в коридора и ме гледа. По съвет на вета ѝ давам Calm Vet, но ефектът е минимален. Не знам какво да я правя, все едно бебе имаме, на нощ ни буди по няколко пъти. Та тва са новостите около нас.
Същата работа и с моята сениорка. Стряскащо мяука.
И двете ли търчат и играят? Това е най-вероятно от хипертироидизъм. Трябва да им мерят тироксина. Тествай, също, слуха на Ленка. Възможно е и да не чува и затова да мяука силно. Моята сениорка не чува. Също, покрай бълхите, раните и разчесванията, може да не си забелязала чесане и/или тръскане на ушите, което е преди да изгубят слух. От хипертироидизъм също мяукат силно. GreenP ми сподели, че след като са вкарали в норма тироксина на нейната котка, тя вече не мяука гръмогласно. Аз на моята още не съм успяла да нивелирам тироксина с лекарството. Всичко това преди да мислиш за деменция. Ветовете много обичат да преписват всички проблеми на възрастните на деменция и трябва сама да ги подсещаш какво да ѝ гледат на котката. Изключително дразнещо явление.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:28 от amy_nka

# 223
Вкъщи е топло, поддържаме 24 гр.  навсякъде, по къси ръкави сме, обаче....
Пусна ли си печка тип духалка на краката и котката още малко ще влезе в нея, застава и се топли.
Да не би му е студено вкъщи на мамин златен?! Не знам, увеличих климатиците на 27 градуса, но е прекалено топло.
Понякога се чудя кви проблеми имам. 🤣🤣🤣

# 224
  • Варна
Аминка,
и двете играят, повече Кетя. Тя обаче си е тиха, по-скоро мрънка, отколкото мяука. На вета му подметнах за щитовидната жлеза, каза, че едва ли е това, но може да тестваме. Мислехме и че е глуха, защото понякога не реагира на повикване, също и не се плаши пт прахосмукачката, не реагира на гръмотевици както по-рано. Но не е съвсем глуха, защото понякога се обръща и на сравнително слаб шум.
Друго, което забелязвам напоследък - не идва да спи при мен. От години спи в краката ми,  но от месец-два не ще. Странна работа. В същото време обърнем ли ѝ внимание почва да мърка мощно, но тв си е такава.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:51 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт