Любители на котки - Тема 204

• 30 626
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Морковелка, надяваме се! И ще се помолим всички в групата, Тобчо да се прибере.

# 616
Морковелка, моля се Тобчо да се прибере жив и здрав! Потърсете го. Аз двайсет дни търсих Чочко, а в ума ми все беше ужасната мисъл, че умира някъде сам и в мъки. Забранявах си да го мисля това, никога не го казах на глас. И го намерихме, сега спи в съседната стая при дъщеря ми, той й е любимецът.
Не отписвай Тобчо 👍🙏

# 617
Morkovelka99, стискам палци да е добре и да се прибере.

dahlia9, питах лекарките за постелка с ph индикатор.
Имало, но не са запознати. Щели да разпитат.

Моите видяха слънце и налазиха балкона. Лягат на любимият стол на Хари Simple Smile
Оникс често се качва на този стол и сякаш започва да си остри ноктите, но само възглавничките си трие. Гали стола.

# 618
Бетелгейз An, благодаря ти много, че си проверила.
Морковелка, много съжалявам. Пожелавам ти от все сърце котето да се намери, ще се помоля за него. Колкото и да скърбиш, опитай се да му изпратиш добра енергия и му се помоли да не те оставя, ако още е живо, звучи ми сякаш сте имали много специална връзка.

# 619
Много ви, благодаря! Всеки ден се молих да си дойде. Вързах кърпа за крака на една маса 🙊(някъде преди време бях прочела, че загубените неща така се намирали). Постоянно говорих на Манди и малкото- хайде, отивайте да приберете Тобчо, бързо да го намерите и да си го приберете, Манди, отивай да си намериш детето.
 Представям си, че се връща с бойна крачка, въртящо дупе със звучно мяукане, което все едно казва "тук съм, дойдох си", надявам се да чуя, че е закачен за комарника на прозореца, но ... Надявам се, но просто няма как да е добре вече, ако беше добре щеше да се е прибрал.
Бях го оставила в леглото му да спи и го бях завива, че да не му е студено, беше отпаднал,  правеше няколко крачки, спираше и се свиваше на едно място, хич нямаше вид, че ще тръгне на някъде затова и не притворих вратата и това е била най-голямата грешка.

# 620
Симба направи бактериален цистит наскоро. Нямаше абсолютно никакви симптоми освен промяна в цвета на урината, която беше толкова лека, че ММ твърдеше, че си въобразявам. Съвсем леко биеше на цвят праскова и мисля, че, ако ползвахме пясъчна тоалетна, а не кристална въобще нямаше и да забележа. Оказа се с бактерия и кръв в урината, минахме курс с АБ и хранителни добавки за цистит. Иначе нито е пишкал често, нито показваше симптоми на болка при уриниране, нищо.
Каква бактерия беше изолирана?

# 621
Симба направи бактериален цистит наскоро. Нямаше абсолютно никакви симптоми освен промяна в цвета на урината, която беше толкова лека, че ММ твърдеше, че си въобразявам. Съвсем леко биеше на цвят праскова и мисля, че, ако ползвахме пясъчна тоалетна, а не кристална въобще нямаше и да забележа. Оказа се с бактерия и кръв в урината, минахме курс с АБ и хранителни добавки за цистит. Иначе нито е пишкал често, нито показваше симптоми на болка при уриниране, нищо.
Каква бактерия беше изолирана?

Не съм сигурна точно каква беше бактерията. Евентуално мога да попитам като ходим друг път на проверка, ако те интересува.

# 622
  • Между гори и планини
Много съжалявам за изчезването на Тобчо. Кастриран ли е? Сега започва сезона на любовта и мъжките които не са, могат да изчезват с дни и седмици...
Да се надяваме да се върне, младо коте е все пак!

# 623
Морковелка, стискам палци. Сега влизам често в темата с очакване да извикаш "дойде си". Има надежда, рано е да го оплакваш.

А търси ли го с характерни миризми, храна и т.н. Да не е излязъл от периметъра си и да е в стрес?

# 624
Отдавна не съм писала в темата, напоследък обаче чета доста стари и не само теми. "Малкият" Чочко има проблем - кристали в урината. Дадоха ми Urinary Care - паста. Не намерих някой да е давал такава при такъв проблем.
Интересуваме след колко време може да даде резултат.

Таня,
Преди няколко години, когато Чочко беше мъниче искрено си пожелах да стане като Наско и Кирчо, е вече имам 6.5 кг. котарак, не е дебел, просто е голям.
Скрит текст:

# 625
Блгодаря ви за мотивирането, момичета!
Засега е вкъщи котката ми. Опитах се да обясня на ММ моите съображения. Не смея още да си помисля, че съм постигнала категорично решение. Да приемем, че на този етап е в изпитателен срок.
Да не казвам голяма дума, но тя наистина е съвсем спокойна и си прекарва чудесно в ядене и спане. Малко играе на моменти. Купихме й играчки, въдичка. Дори не очаквах, че улична котка би могла да си играе с играчки.

Не знам дали няма да й доскучее вкъщи. Предвид, че навън си обикаля известен периметър всеки ден.  

Кучето ми малко се е депресирало обаче.... Та ще видим как ще се развие тази наша история. То също е на 10 години. По принцип познава котката добре и са приятелки, котката се разхождаше с нас навън из целия квартал. Но вкъщи явно ревнува. Само дебне да отиде да й изяде храната от купичката. Гледа накриво, когато котката пие вода от неговата. Заради котката се налага да ограничаваме достъпа на кучето до някои стаи. Примерно вечер я слагам да спи в хола, защото по някое време се събужда, рови в камъчетата и ни събужда. Кучето винаги може да спи при дъщеря ми, но то си беше свикнало да си спи където иска, включително в хола.
Кучето започна да оставя недоизядена храна, което изобщо не е типично за него. Все пак е голдън ретривър и постоянно е гладно. Ако продължава така, ще го заведа и на лекар, да не е от друго пък.........

Знам, че котката е на 10 години, защото си намерих нейна снимка в телефона до нашия блок от ноември 2014г. Има едно малко петънце с бели косми на гърдите. Тя от години преживява наоколо. Аз лично я храня поне от 5-6 години. Преди това се грижех за един възрастен котарак. А наблизо има магазин за месо, където всеки ден хранят котките и тя се хранеше предимно там. Откакто почина котаракът ми, тя се приобщи към мен изцяло. Кастрирах я, защото ми носеше на мен лично бебета пред блока.

# 626
Morkovelka99, Мегчето беше изчезнала за половин месец докато живееше още на улицата. Появи се много хърбава и със счупено краченце, което вероятно й е пречело да се покаже по-рано. Аз през цялото време се надявах да се покаже и се оглеждах за нея при всяка разходка с Кас. От тогава си живее у нас. Може би и Тобчо ще се покаже някой ден, силно се надявам!

utro77, Мегчето беше компания на Кас за разходки също. Не съм ги разделяла като я прибрах, но ги храня отделно. Тоест всеки си получава неговата доза внимание и храна. Държа Кас в друга стая, или направо го извеждам на разходка, за да може да се наяде тя. Никой не си оставя недоядена храна. Мег само в началото го правеше, защото имаше проблем със зъбите. Единсвено Грейси си оставя по някоя гранулка в купата, но нейната купа е вдигната нависоко по нейно желание. Не ги ограничавам и със спането, Кастиел спи при мен, Мег идва също, но като си реши, ходи и на други места. Вода имат на две места сложена и няма моя и твоя, всички пият от нея.
И аз съм изумена колко бързо улична котка свикна с живота в апартамент, но въобще не ми изглежда й е скучно.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 17:10 от DreamingOfSummer

# 627
Според мен вече няма как да е жив и да си дойде. Аз му казвах, Тоби, дръж се моето момче, утре ще отидем на лекар и ще се излекуваш. Няма страшно, ще се оправиш.
Явно е усетил, че ще си отиде и затова е избягал. Миличкият ми дано не се е мъчил.
Аз ще го търся и ще го чакам даже и след година, но реалността е, че няма да се върне. Някой трябва да го е закарал на лекар, че да е добре и да се прибере, а няма кой.
Кастриран беше не е изчезнал заради разгонване.

# 628
Morkovelka99, прочетох за изчезналия Тоби.
Аз не разбрах - живеете в къща и е излязъл?
Пуснахте ли обяви във ФБ групите на населеното място, разпитахте ли съседи?
Напълно възможно е някой да го е прибрал. Въпреки че не са много хората, които биха прибрали котка, все пак се намират...
Живея в квартал основно с къщи. Аз съм в блокче. Много от котките ги имаме за бездомни, а се оказва, че тук-там и други хора ги обгрижват. Имали сме котарак наоколо, който беше ранен и се върна намазан със зеленото лекарство. Значи някой някъде се е погрижил. Аз пък едно лято лекувах друг котарак и дори му намерих дом. След много време разбрах, че бил на съседи, които не се грижиха много за него.

Всичко е възможно!

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:25 от utro77

# 629
Морковелка, моля те не се отчайвай!
Преди Коледа дворната котка на моя позната се разболя - имаше нещо на дихателните пътища, дишаше трудно и с хриптене. Слагаха антибиотици, едвам се хранеше. Един ден не се появи и го нямаше в продължение на близо седмица. Мислехме си, че повече няма да го видим. Но във вечерта на Нова година се върна, беше видимо по-добре. Мисля си, че Тоби в момента иска да е сам, да пооздравее и тогава да се върне при вас. Силно се надявам да е така. Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт