Любители на котки - Тема 204

• 30 257
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
Фереро си намериха рекламно лице. 🥰 Точка.

# 91
  • София
Ето и един цар с корона от най-горния бАнбон. 😃

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 19:50 от Таня67

# 92
Как стои, Ушатото абсурд да го видим така. 🤣

# 93
Танче, на колко е царят?

# 94
Здравейте! Попитах в друга тема, но не ми отговориха, затова питам и тук.

Препоръчайте ми, моля, някоя консервирана храна за котанчо.  Кастриран е. Досега ядеше на Piper, но взе да му омръзва. Чудя се за Smilla, дали се харесва?

# 95
  • София
Почти на 13. Роден е късна пролет/ранно лято 2012 г.

mjusi, не е най-привлекателната храна за котките, но много зависи и колко са лакоми. Simple Smile Освен това е с различни вкусове. Има опаковки, които са различни варианти в един пакет. Може би вземи нещо такова и пробвай. За моите съм забелязала, че и най-хубавата храна им омръзва. Затова гледам да имам поне 2-3 марки с по още толкова различни вкусове, за да ги редувам.

# 96
  • Между гори и планини
Ние сме пробвали почти всички паучове и консерви докато разберем какво им харесва. Тъй като пазаруваме веднъж месечно, купуваме по няколко вкуса от три бранда и ги въртим. Обичат включително и Феликс. Въобще моите котки обичат или да е пастет или с желе. Ако е нещо със сос, облизват го и другото оставят.

# 97
Леле, като ви чета и осъзнавам, че съм голяма късметлийка. 4 котки без претенции.
Първата ядеше домашна храна предимно-  боб, леща, мусака, краставичка, каквото има. Grinning Като имаше риба и цялата трепереше милата Grinning Чак в последните и години мина на гранули и никога не е отказала.
 Вторят котан, също нищо не е отказал, при все че последните си 8-9 години е ял само храна early renal, давахме му и месце или някое кашкавалче, сиренце, картоф, но основно си беше на тези гранули.
И сега двамата младежи...определено имат предпочитания към Whiskas и Felix Grinning Но и другото се изяжда, просто не толкова скоростно. Паучове, пастети, консерви, днес и супа им дадох - не са отказали, облизват се купички до дъно.

mjusi Моите точно на Smilla консерви и паучове хапват в момента, и гък не казват, но както казах, не са особено капризни, че да са мерило. Simple Smile И да кажа, че твоят кот е прекрасен! Blue Heart

# 98
  • София
4 котки без претенции.
Kaто тези ли са? JoyJoyJoy   https://www.facebook.com/reel/1336758350664189

Предполагам, че котките от клипчето ядат за пръв път от месеци.  JoyJoyJoy

Сетих се, че е възможно да има разлика между паучовете и големите консерви на една и съща марка. Моите нали са много, все гледам големите опаковки. Купувам 800 гр. или 400 гр. консерви.

# 99
LaughingLaughingLaughing Оле, милинките хахахахах, при нас сега не е чак така, опитват се да ме претрепят, разбира се, като ми се врат в краката, но не  изпадат чак в такава еуфория. Но първата котчица, дето ядеше предимно бобец, като имаше месце беше подобно, добре че си беше самичка, та нямаше с кой да се бута. Grinning Спомням си единственият път, в който ми е ръмжала.Беше докопала един пилешки кокал от бутче, оглозгала го, чак лъщи, и още се опитва да го яде, ще строши някой зъб. Та си викам - ще го взема да го хвърля. Малей...от едната страна аз дърпам, от другата тя захапала и не пуска, гледа ме лошо и ръмжи. Laughing

Паучовете и консервите със сигурност са много различни. Смея да твърдя, че и консервите са с различна консистенция спрямо марката, или може би тези сега, които имам са за котенца, и затова се различават от за големи. Но в паучовете разлика не виждам в големината на парченцата. Thinking

# 100
Кажете как се издържа на това?! Първо ми говореше, след това довлече въдицата, паркира се срещу вратата ми и ме наблюдава втренчено.

# 101
Не зная дали имате определен бюджет, но все пак да се включа с това, което моят изключителен капризник харесва в момента. Паучове на Carnilove- Duck и Pheasant. По около 2,40лв са на бр., но не са особено калорични и дневната дажба за котка 4кг. е 3-4 пауча. Съчетавам ги с консверви Catz finefood Bio от Zooplus. Една консерва от 200гр излиза около 7,50лв. Със страхотен състав са, има различни вкусове. За ситуации, когато чакам доставка взимам Mac’s пастетчета от Zoocenter, пак с различни вкусове, но определено предпочита с пилешко и пуйка. Те излизат по- бюджетно. За десерт давам по 10-15 гр. гранули на N&D Digestion. Те са с вкус на агнешко като старите му Carnilove Sterilised, които пък изчезнаха от всякъде за съжаление.
П.С Всички споменати храни са съответно и без зърно, тъй като той е алергичен.

# 102
  • София
Цитат
Една консерва от 200гр излиза около 7,50лв.
Moят бюджет е толкова, но за консерва от 800 гр. Joy

Смила, Анимонда Карни, Феринга, също са без зърно и с голям процент месо, но се вместват в бюджета ми до 10 лв/кг. консерва. При промоции съм успявала да купя и Mac’s, Wild Freedom и Catz finefood за около 10 лв/кг.

Dara888, а ти какво се правиш на недоразбрала? Отивай да играеш с детето! Joy

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 05:00 от Таня67

# 103
Цитат
Една консерва от 200гр излиза около 7,50лв.
Moят бюджет е толкова, но за консерва от 800 гр. Joy

Смила, Анимонда Карни, Феринга, също са без зърно и с голям процент месо, но се вместват в бюджета ми до 10 лв/кг. консерва. При промоции съм успявала да купя и Mac’s и Catz finefood за около 10 лв/кг.

Аз за съжаление съм доста ограничена от към избор и заради състава, следя фосфор, магнезий, протеин и тн. заради бъбречните и уринарни проблеми, та само единични вкусове от марките мога да давам. Надявам се и аз да мога да хвана някога промоция и да се запася с повечко храна на изгодна цена.
Иначе дворните ми котета с удоволствие хапват каквото има на промоция в Зооплюс. В много крайни случаи, когато нямам време им давам гранули, но определено не получавам овации, по- скоро злобни погледи. 😀 Също и тоновете храна, която купувам за Симба да пробва и просто я отказва, те направо треперят за нея.  Без да искам съм добавила кучешка храна на Purizon  като си избирах подарък в замяна на точките ми в Zooplus и се усетих чак след като им я дадох и погледнах консервата преди да я хвърля в коша. Обаче я изядоха за секунди и нямаха никакви проблеми след това. 🫢😀

# 104
Аз май съм казвала вече, храним с лидълски гранули - кафевия пакет. Яде ги без да е супер очарована. Рядко (2-3 на месец) и само като лакомство пауч Феликс желе или гурме голд със заек и черен дроб.

Смила, Анимонда Карни, Феринга - записвам си тези консерви да потърся из физическите магазини за проба. Анимода не иска да погледне, на последната ми поръчка на тоалетна добавих две, за да взема безплатна доставка и за разнообразие - изяде ги кучето на приятеля ми. Стоя гладна над 24 часа, но не помириса консервата. А като беше малка ги купувах и ги ядеше.

Общи условия

Активация на акаунт