Любители на котки - Тема 204

• 30 249
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Ми така е, като не я храните Joy Гладно ли да стои детето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 76
lusia, и аз точно като видях как е процедурата, се отказах да го причинявам на Том. Промивам очите му с отвара от лайка, но сълзенето не намалява.

Ето една пльосната палачинка Satisfied

# 77
И на ПиратЯ Ришко така много му сълзят. Но на мен доктора като го взехме ми каза, че на очето, което му е махнато, не е прекъснат слъзният канал. И дали защото другото му се напряга, но и то си сълзи доста. Понякога на липсващото оче му става като коричка. Докторът ми беше казал със сребърна вода. А понякога му купувам и едно ветеринарно за мазане. И за известно време спира. Когато се сетя му ги подсушавам с клечка за уши. Но при него си съзли много и наличното оченце. Чак капчица пада често.

# 78
И на ПиратЯ Ришко така много му сълзят. Но на мен доктора като го взехме ми каза, че на очето, което му е махнато, не е прекъснат слъзният канал. И дали защото другото му се напряга, но и то си сълзи доста. Понякога на липсващото оче му става като коричка. Докторът ми беше казал със сребърна вода. А понякога му купувам и едно ветеринарно за мазане. И за известно време спира. Когато се сетя му ги подсушавам с клечка за уши. Но при него си съзли много и наличното оченце. Чак капчица пада често.

Имам едно котенце, което явно изхвърлиха близо до дома ми. Беше съвсем мъничко, с едното оченце затворено уж. Бременна котка (към днешна дата кастрирана), която бях прибрала по- рано точно беше родила 1 котенце, което кърмеше и за щастие прие и другото. Лекувахме малкото котенце с антибиотик и капки и се възстанови, обаче се оказа, че там въобще липсва оченце и най- вероятно котилото му е било нападнато от котарак и окото му е изтекло/ избодено. Вече е голям котарак, обаче от време на време очната кухина пак се възпалява. Ветеринар каза, че единственото решение е зашиване на клепачите. Вашето коте с зашити клепачи ли е ? Обмислям да му направя интервенцията след 2 месеца и затова инфото ще ми е много полезно. Благодаря.

# 79
  • Стара Загора
Да се запишем и ние.
Аз си лягам, пък ти си търси къде да спиш 😂

# 80
  • Между гори и планини
Леле каква красота ❤️❤️❤️ Влюбена съм!

# 81
  • София
Аз пък заспах на стола до компютъра, чети си и си пиши права

# 82
Това е най-красивата тема!

Ето и от мен

# 83
miamin, също като Пиратчето е на цвят и шарки.

Ranella, тези двечките как мило са се гушнали...

Днес си тръгнах от работа чак в 8. Тъкмо излизам от сградата и гледам бяла котанка се крие под една от паркираните отпред коли. Нямах нищичко в мен. И горе в хладилника в офиса нямаше нищо. Така ми се сви душата за нея. Повиках я поне да я погаля и ѝ подържах ту едната, ту другата предна лапичка да усети толинка. На път за вкъщи си мислех само за нея. Дано да има къде да се скрие на топличко.

dahlia9, забавих се да отговоря та чак сега. Първоначално като го взехме не беше зашито. Стоеше си достя явна дупчица. Когато го заведох да го кастрират докторът беше възмутен как тези във Варна са извадили очето без да го зашият. И го заши. Но изрично ми каза, че май слъзният канал не е прекъснат. С времето сякаш пак малко му стои като дупчица. Но не съм го водила години на лекар та не знам трябва ли нещо да правим още. Почиствам го като се сетя през ден-два. И това е.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 21:28 от Защо ме търсиш?

# 84
dahlia9, забавих се да отговоря та чак сега. Първоначално като го взехме не беше зашито. Стоеше си достя явна дупчица. Когато го заведох да го кастрират докторът беше възмутен как тези във Варна са извадили очето без да го зашият. И го заши. Но изрично ми каза, че май слъзният канал не е прекъснат. С времето сякаш пак малко му стои като дупчица. Но не съм го водила години на лекар та не знам трябва ли нещо да правим още. Почиствам го като се сетя през ден-два. И това е.

Много благодаря за отговора! В такъв случай ще се реша и аз на зашиването, тъй като живее предимно навън и постоянно влизат разни неща, които го замърсяват и не успявам всеки ден да го почиствам.

# 85
Влизам да се похваля, че от снощи имаме още един член у дома 😀 Кученце, момиченце на 3 м. Котките са силно обидени, заради малкия натрапник 😀 Следващите дни ще е интересно, докато всички свикнат с новия ред.
Приемам съвети всякакви как да омилостивявам две възмутени особи 😁

# 86
Mila, във всеки случай според мен само не си давай парите за тези Фели Уел (или както там се казваха) дифузери.

# 87
Всеки мъж си намира майстора или по-точно жена, която да му се качи върху главата. Дядото (отзад) е най-бойната и лошата котка. Вета го е страх от него, кучетата също. За Дара като я изкарахме ме беше страх, че ще я унищожи, ако не се пази от него. Уви, тя му разказа играта 😂 Не може да диша без него. Превзела му е всичко. Даже и постелката. Той беше в тотален шок. Ние също 😁 Сега са дружки. Ядат заедно и си спят заедно. Опасна работа излезе тази мома. А на нея и е рай от както е на вън. Да, вътре имаше удобства и се излежаваше на спалнята на топло, обаче сега умира да подскача на вън. Личи и, че и е по-хубаво. Много се радвам за което 😊

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 16:32 от Part_Of_Me

# 88
  • В кошера...
Здравейте, толкова е пухкаво и уютно в котешката тема! Ще платя данъка, но имам и въпроси пак...
Котето Неко е на 5 месеца, яде само гранули - добре се чувства мисля. Пробвам да му давам и по малко пауч, но облизва соса и оставя месото. Не винаги си изяжда дажбата за 24ч/разделям я на три/, пие вода, ходи нормално до тоалетна, но не трябва ли и някаква друга храна да му въведа? Пиле ли да му сваря, малък ли е за истинско месо?

# 89
  • София
Днес получих една дългоочаквана, спечелена преди Коледа награда. Simple Smile Наредих я, за да я снимам за спомен. Всички я разучиха. Joy Обаче на златото най-много отива Златото на мама. Joy

medunka, не е малък. Може да яде всичко. Имай предвид, че за момчетата е добре да поемат повече течности, за да не се запушат. Това не се постига с гранули, колкото и вода да пият. Най-добре се усвоява водата от храната.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 21:49 от Таня67

Общи условия

Активация на акаунт