Любители на котки - Тема 204

• 30 281
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
И Оливър и Алиса искат навън. Тя е по-предпазлива и само се ослушва, но Оливър го гоних веднъж по стълбите, и на два пъти сме го хващали с дъщеря ми в последния момент преди да се измуши. Аз го отдавам на жестоко любопитство и при двамата. Същото е в къщи - и във фурната ще се заврат ако могат, за да видят какво е. Оливър редовно стои във ваната и чака да пусна водата и като стигне до него бяга, но през цялото време гледа с опулени очички какво става. Grinning Всичко непознато им е интересно. При другите може да е различно, разбира се. Simple Smile

# 151
  • Между гори и планини
Чери и Памук бягат само като видят да вадя прахосмукачката. Точка и Лео са пълно перде, дори се дразнят, че трябва да се помръднат, за да изчистя. Та, всеки луд с номера си 😂

# 152
Кара в стария апартамент умираше да излиза, колко пъти съм я гонила по стълбите... Кофти беше, защото на нашия етаж имаше 3 кучета, отделно в блока още 4. Щеше да се види в приключение ако се беше срещнала с някой.
В сегашния апартамент по някаква причина няма никакви мераци за навън, даже до врата не се приближава много, много когато е отворена.

# 153
Мегчето няма мераци да ходи навън, но си чака Кас да се прибере от разходка. Грейси обича да излиза на терасата, ама сега стаята с терасата е на Мег и Кас и за нея тераса няма докато не се научи да живее с тях.

# 154
  • София
Грейси обича да излиза на терасата, ама сега стаята с терасата е на Мег и Кас и за нея тераса няма докато не се научи да живее с тях.
Пробвай да ги оставиш да се разберат без да ги разделяш. Поделят ли си веднъж територията, вече няма оправия. Всеки си пази неговата и няма сдобряване. Казвам го от опит. Предишните ми два котарака се сбиха, разделихме ги в отделни стаи и после 12 години бяхме регулировчици в собствения си апартамент.

Днес Киро спеше на облегалката на дивана и взе, че падна на пода, където лежеше Богдана. Наско пък се стресна от създалия се шум и взе, че наби шашнатия Киро. JoyJoyJoy

Вижте Рижко как хубаво се е подпрял на Киро: Joy

# 155
  • Между гори и планини
кандидат за "Поза на сън на годината" 😂😂😂

# 156
Мила, много е сладка Дейзи. Тя бебе ли е още? Каква порода?
У нас двете котки не приеха кучето и вече три години я гледат на кръв. Тя може да ги изяде за секунди, обаче ги гледа с такова обожание и върти дупето, и им танцува, а те я шамарят. Simple Smile

# 157
В края на месеца съм отпуска и ще гледам да ги събера да се разберат, че ако стане патаклама да съм там и да мога да отреагирам при нужда някой да ходи на лекар. Само май ще трябва Кас да го изпратя в другата стая, че да не реши да защитава Мегчето и да отнесе боя той. Иначе Грейсито всички гледа на кръв, даже и мен, щото нали на доктори я водя.

# 158
Vanne   на три месеца е, бебе е още.  Малка ще остане. Таткото е шпиц, а майката е някаква смесица пак от дребосъци. Абе, Чучи е по-голяма от нея 😄

# 159
Да е жива и здрава шоколадовата красота Дейзи. Много хубав цвят. Бързо да се сприятели с мъркащите каки.

# 160
Здравейте, ние се сдобихме с така дългоочакното рагдолче и сега имам проблем. Пуснах ги двамата с Лъки заедно, подушиха се с любопитство, без никаква агресия, и Лъки веднага започна да повръща. После избяга да се скрие.
Сега пак дойде в хола при малката котка, подуши ѝ плика с неща и пак получи позиви за повръщане. За пръв път виждам такова нещо, от стрес ли е, какво става?

# 161
  • София
Същото ли котенце ви дадоха или друго?

Не знам на какво може да се дължи повръщането при Лъки. Но като му знам проблемите, бих започнала веднага с цистон. Стресът почти винаги води до цистит.

# 162
Друго котенце. То не е възможно, става въпрос за секундата, в която я подуши, получи позиви за повръщане. После се върна, пак я подуши и пак същото. И сега се крие в другата стая от ужас горкичият Sad Разделихме ги в двете половини на апартамента. Тя само драпа при него да иде, ама той умира от ужас.

Имаше ли някакви успокоителни?

# 163
  • София
Имаше ли някакви успокоителни?
Аз съм ползвала изпарител Фелиуей и храна за стрес, но и двете действат с натрупване и ефект (ако изобщо има такъв) се вижда поне след месец. В темата са споменавани каишки, но не помня каква  марка са. Май и капки са споменавани.

Дано по-скоро се включат хора с опит!

# 164
Аз съм вземала каишки Фелиуей. Сложихме на котанката и на другия ден направи някаква алергична реакция и ѝ опада козината по хода на каишката. Даже не стигнах до там да сложа на Ришко.
Изобщо аз съм с доста отрицателно мнение за уж успокояващия ефект на Фелиуей продуктите. Дадох пари за 4 машинки, пълнители, после и каишки, но котанката все така не можеше да понася Пиратчето, а накрая и той нея.

За мен това коте трябва да бъде оставено докато позаякне в друга стая. Вероятно от стрес повръща наистина, но ако толкоз се търси да е някак странично успокоение, то вземете от тези драскалки, дето са с някаква трева. Нашите приятели, които с две кучета накрая се озоваха с прибрано от улицата котараче, споделяха, че много му харесвала на кота тази драскалка. Търкал се с главичката, въргалял се, мъркал.

Общи условия

Активация на акаунт