Любители на котки - Тема 204

• 30 303
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
Той е изплашен. Дано успеят да го хванат. Чух, че и в България е много студено.

# 256
Той е изплашен. Дано успеят да го хванат. Чух, че и в България е много студено.

В момента в цялата страна доста е студено, но предполагам че ще успеят да го хванат след като се е появил Simple Smile

# 257
Уникални животни са, обожавам ги !
Ето и моят глезанчо :
Скрит текст:
Скрит текст:

# 258
Сменете клиниката. Не мога да повярвам, че ветеринар ще изръси такава глупост.
В кой град сте?
Мога да препоръчам клиника, в която аз водя моите любимци.

# 259
В духа на написаното от Ред се замислих след разказите на Аминка и Месечинка, защо възрастните им и болни котки спират да спят при тях. Дали не усещат, че са в енергиен недостиг и ще черпят от енергията на стопаните и затова да странят? Установено е, че възрастните и болни хора се захранват енергийно от по-младите си близки, с които живеят. При кучетата е наблюдавано, че при възможност да умрат извън дома, на скришно място, го правят. Във все още  много неразгадан свят живеем, а близостта до животните поставя под въпрос самочувствието ни на най-върховни същества. Поне процентно да имахме тяхната (визирам кучетата) безусловна обич и преданост и интуицията на котките!

# 260
  • София
Цитат
Не мога да повярвам, че ветеринар ще изръси такава глупост.
Не е съвсем глупост, защото на позната "британчето" почина след като отключи сърдечен проблем. Кавичките са, защото не е регламентиран развъдник и след като котето почина разчоплиха нещата и се оказа, че и друго коте от котилото е със сърдечен проблем. От предишното котила пак е имало. Не спряха. Котката продължи да ражда. Внучетата много обичали малки котенца и затова им ги осигурява всяка година. Като им се порадват, ги продава. Sad  Ако беше официален развъдник, щяха да ги задължат да кастрират майката и да спрат да произвеждат болни котенца. Sad

Все пак могат да се направят изследвания, да се види дали котето има проблеми и тогава да се реши. Освен това инхалационната упойка е щадяща и се използва в такива случаи. И Наско кастрирахме с такава заради астмата.

# 261
Права си, Шарлот❤️ Само гадаем. Дядо имаше проблеми  със сърцето. Котката, само да легне дядо някъде и се настаняваше върху гърдите му. Не беше млада. При мен спи само Сакура. В триъгълника, който се получава от краката ми. Никъде другаде. Зак, ако спи, спи в краката ули държи да е гушнат и попти на възглавницата ми.
Последните дни не се разбираме много с този гамен. Отмъщава ми. Чудя се да му се карам, че е гадняр или да благодаря, че е толкова умен. 😊 Въпреки всичко, тоя калпазанин обича безусловно мен и дъшеря ми. Другите ги понася.
Ред. Прочетох Таня. Аз имах британец, от развъдник, който имаше серуозен сърдечен проблем. ЖИвя с нас почти 6 год. Вет го видя, нямаше навършена една година и каза, че бе може да му даде повече ит 6 месеца. Явно Фин ни обичаше много и ние него. И остана. Когато разбрах за болестта му, гивориг с радвъдчика, понеже вет каза, чецялото котило има такъв проблем. Разбрах, че другите са починали. Нашия Фин живя почти 6 години след това. Та, казвам същото-ако няма проблем, упойката няма как  да го отключи.
Днес ми излезе спомен с Фин. Как се бори с едни лалета. Неравна борба.5,500 срещу 10 лалета. Беше на годинка.

Тук дебне папагалите

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 20:42 от red soul

# 262
Малката чума и голямата чума Heart Eyes

# 263
  • Между гори и планини
Кети около половин година преди да си отиде спря да спи при мен. Искаше усамотение и ѝ го дадох - цяла стая само за нея. Не е била затворена, но котките не ходеха да я притесняват. Спеше под климатика, специално пуснат за нея. Вече трудно се качваше по легла и дивани. Идваше само за храна, тоалет и лятото излизаше да спи под нейното жасминово храстче. Днес и тя ми излезе като спомен. Много ми липсва... Много! Почти 15 години беше с нас ...

# 264
  • Варна
Ако имате притеснение преди операция каквато и да е, препоръчвам да се направят изследвания първо, като се включи и рентген на бял дроб. От личен опит.
Мила напоследък само спи. Става да яде и пак. 99%спи.
Тигрето ни забавлява, играе доста.
Женя много обича да се пече на прозорците от слънцето, но днес е облачно. Вали сняг цял ден.
Женя:

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 21:27 от Стейси Грей

# 265
  • Варна
Моя Тео

Кастриран е на около 10 - 11 - месечна възраст. В клиниката не са ми рисували апокалиптични картини. Преди кастрацията му направиха кръвни изследвания, не знам с каква упойка е бил. После беше като дрогиран няколко часа и толкова.
Не знам за друго, но мисля, че след това стана още по-добричък и разбран.
Първо коте е у дома ... няма такава любов просто. Simple Smile А и децата са големи и далеч, внуци няма, аз работя от вкъщи - като дупе и гащи сме, където съм аз, там е и той. Simple Smile

# 266
Детето е във ваканция и сега редовно у нас е ето така

# 267
Не мога да повярвам, че пак съм объркала Шони със Шаги. Blush
Пинко, извини ме. Кажи как е Шони-Бонбони. Heart

# 268
  • София
Вещи, привет Heart

Оникс е на щерката. И Дейзи била нейна.
Ние финансираме всички Joy

Моите вчера ги бяха хванали бесовете. На Аш му обещах, че дните му в тоя дом привършват. Глупост, след глупост.
Имам работа, а щерката ми казва как не съм му била обръщала внимание. Joy

# 269
  • Между гори и планини
При нас има прекрасен сняг. Лео като истинско детенце му се радва 😊
https://youtube.com/shorts/xziqSc-cdh8?feature=share

Общи условия

Активация на акаунт