Любители на котки - Тема 204

• 30 637
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Котьо, съжалявам, нямам опит с такива паразити и ми се иска да не получа! И да попитам - Рафаела излиза ли или вие сте пренесли паразитите от вън?

Янита, описвала съм кастрацията на нашето коте - в Булветклиник, с инхалационна упойка. Планова манипулация, на гладно и жадно, с престой какъвто е нужен в рамките на ден, при кръвна картина преди операцията.

Закарана към 10 ч., взета към 15 ч. същия ден. Като напушена, с нетипична енергичност - тича и скача, въпреки забраната за това.
Разрез 2 см., без външни конци. Инжектирани АБ и обезболяващо с продължително освобождаване. Храна още същата вечер. Постепенно отзвучаване на свръхвъзбудата. На слдващия ден - нормално поведение и състояние. Бях шила боди - не се наложи. Бях скрила котешкото дърво - тя скачаше по рафтове на библиотеката - укриването на дървото нямаше смисъл. Преди 2.5 г. 200 лв.

# 556
  • Пловдив
А клиника в Пловдив, отново за кастриране? Явно с моята не мога да се разбера.

# 557
И аз да се включа за кастрацията на Алиса, че беше скоро. Не трябваше да яде и пие от предната вечер, заведохме я към 10, взехме я към 17-18ч. Абсолютно неадекватна, предложих и вода- не поиска. Казаха да си стои в клетката през нощта, на тъмно, тихо и топло. На другия ден си беше пушка. Няколко дни не скачаше и не тичаше толкова, сама си усещаше явно, че не и е ок. На 5тия ден беше все едно нищо не е било. Платих 170-180 лв, не помня точно, но това включваше и кръвни. Пожелавам леко да премине и при вас. Simple Smile

# 558
  • София
Янита, най- добре да уточниш района в София, мисля че така ще е по- синтезирана информацията.
Аз съм кастрирала мъжка и женска котка в Бовет в Люлин 8 и съм доволна от клиниката (там го водя Блеки за ваксини и за прегледи, когато се наложи от години).
2 женски котки съм водила в Банкя в 4 лапи (по програма за безплатна кастрация).
Женските винаги са били на 24 часов стационар и винаги напълно адекватни вече.
В Божурище има вет. кабинет на ул. "Роза", много хвалят докторката (посещавала съм я  за преглед и лечение на коте) и кастрациите били на прилични цени.
Котьо, твоето питане беше конкретно към amyn_ka (може да не е влизала в темата).
Иначе аз съм винаги за празимек К (prazimek C)- 1 табл. на 2,5 кг за ендо- и 2 табл. на 2, 5 кг за комбинирано обезпаразитяване и задължително повтаряне във вашия случай.
Някой беше споменал, че са му предложили нещо с ивермектин, ще потърся поста и лекарството, за да сменя активното вещество (фен съм на ивермектина).

# 559
Клиника не знам дали се казва, но е ветеринарен кабинет. Доктор Стефчо Стефанов. В Кючук Париж. Кастрира и Пиратчето, и котанката, която пробвахме преди време да заживее у нас.
Внимателен и спокоен човек. И никак не е скъпар. Не помня колко струваше на котанката кастрацията. Май нещо към 70-90.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 15:10 от Защо ме търсиш?

# 560
  • Пловдив
Клиника не знам дали се казва, но е ветеринарен кабинет. Доктор Стефчо Стенанов. В Кючук Париж. Кастрира и Пиратчето, и котанката, която пробвахме преди време да заживее у нас.
Внимателен и спокоен човек. И никак не е скъпар. Не помня колко струваше на котанката кастрацията. Май нещо към 70-90.

Благодаря! В гугъл ми излиза ветеринарна амбулатория „Старвет“ до Нептуна, предполагам, че е той.

# 561
Да, точно така. В един такъв голям хубав блок. Не казвам кооперация понеже наистина е големичко и на блокче по-скоро прилича.
Обикновено кастрира май в събота. Трябва да е със записан час.

Сега си спомних как като кастрира ПиратЯ навремето ми предложи да му зашие махнатото оче, защото не било зашито. Срещу 5 лева го направи за да използваме докато е под упойка.  Хубаво ама на десетия ден трябваше нещо кончетата да се видят. Аз не мога да закарам пиратЯ там, нямах транспортна чанта. Бях взела клетка назаем за кастрацията и си я върнах. Та не ми беше удобно пак да я искам. И понеже докторът живее в блока срещу нас се съгласи да дойде да го види вкъщи.
Дойде човекът, поседна и... тук ПиратЯ, там ПиратЯ, никъде го няма. Много ми стана неудобно, не успях да го намеря, извиних се на доктора и човекът си тръгна.
Тогава за първи път разбрах, че над тръбата на аспиратора, която е скрита, има нещо като ниша. Нашият ляга там като усети чужди хора, снишава се и не се вижда изобщо. Сега вече знам, ама тогава преди 9-10 години се почувствах много неудобно. Някаква завеяна дето не знае къде се крие котето ѝ.

# 562
Някаква завеяна дето не знае къде се крие котето ѝ.
Истински ме разсмя. Трябваше да мажа венците на Тери с гранолин. Намазах ги веднъж, а после, нали им е силно обонянието, намокрех ли тампонче, се покриваше по неоткриваем начин. И се почваше пълзене под маси и дивани, с клечка гранолин в ръка (за да намажа, ако я хвана)....Няма нужда да казвам, че бях победена. Показваше се, когато вече бях увила тампончето в наелон и грижливо скътала в сметта, защото много цапа. Идваше и мър-мър - нито се крила, нит, на маймуна ме правила.

# 563
Здравейте!
В студовете психиката ми не издържа и прибрах вкъщи котката, за която се грижа от години край блока. Това беше възможно, защото ММ го нямаше за седмица. Той по принцип е против. Имаме вкъщи куче и ММ твърдо отказва да приберем тази котка. А аз се грижа за нея от години. Храня я всеки божи ден. Кастрирала съм я. Тя се разхожда с мен и кучето. Ако не я видя, се притеснявам дали е добре. Много съм привързана към нея и тя към мен и към дъщеря ми. Миналата зима изкара в къщичка, но тази зима се появиха в района две големи кучета, които я изплашиха и тя преживява основно на задната улица, като спи по тавани и мазета.  Край блока идва, когато знае, че аз излизам за работа и се прибирам. Откакто съм я прибрала се чувствам много облекчена - преди всеки ден ми се късаше сърцето на излизане и прибиране вкъщи, защото тя неизменно седи пред блока и ме чака, понякога дори не е гладна, просто иска да е с мен и ме преследва.
Котката все още е вкъщи и си преживява чудесно - яде, спи, мърка си, все едно винаги е живяла при нас. Тя е на 10 години.
Единствено ММ ме тормози като се постопли времето да я върна навън....................
Не знам как да го убедя................

# 564
Прекрасна черна писана. Разположила се е като господарка.
Дано се смени мнението на мъжа ти.
И моят не искаше котка, но като прибрахме Оливия тя му се гушна и на него най-много му се глези и мазни. Сега си говори с нея, макар че минаха три години и все казва, че сме си взели беля вкъщи.

# 565
  • Между гори и планини
Бе то и моят беше против да имаме домашни животни, ама аз се влюбих в Кети. И моят мъж го нямаше когато я прибрах. Мрънка, ама омекна, само каза да я кастрираме и го направихме. След Кети нещо се бъгна и сега е баш коткар 😂
За кастрация на женски - гледайте котката да не е разгонена! Малко е трудно когато започнат да се разгонват, няма край с малки почивки между разгонванията .
Моите всички са я преживели леко, с изключение на Кети която като не знаехме и я кастрирахме в разгара на разгонването. Като ги прибера, винаги пишкат и поне вода пият. Най- късно на другия ден се хранят също и все едно нищо им няма .

# 566
"Хей, какво правиш?"

"Къде отиде прането, в което спях?"

# 567
Утро, включи и щерката в акция. Бащите трудно отказват на дъщерите си. А и ти можеш да му кажеш това, което написа на нас. Как я мислиш и си много привързана към нея. Кажи, че ако сега пак я изгониш на улицата, това ще разбие сърцето ти и ще обвиняваш него за това.
Миналата година ММ и синовете бяха три месеца на работа по морето. И аз прибрах бездомно кученце. Сега казва, че повече няма да ходи по морето, да не прибера втора котка. Казах му, че е по-вероятно трето куче да взема, че Мишето е ревнива.

# 568
Защо ме търсиш?, представям си колко неудобно си се почувствала като знам как изпадам в паника като не откривам Линош, ама се посмях от сърце.
Снощи кака не разбрала, че затворила Линка в коридора. Чудя се сутринта какво става, не ме е събудила да яде около 5ч, а станах от алармата. Като отворих вратата на хола лелеее чудо то мячи, търка ми се, мърка всичко на куп. Като сложих ядене лапа като не видяло ядене. Миличката ми, взех да я галя, да ѝ говоря мило, че от бързане имах чувството, че ще се задави. И днес не мърда от хамака. Отива до тоалетна и на бегом пак в него. Яде и после пак в хамака хихихи пази си го да не избяга. Хем ми е смешно, хем ме е яд на кака, ама пък на всеки може да се случи и си замълчах, че се чувства виновна днес. Тя Линошката си броди като таласъмче в тъмното, кака по принцип си е заблеяна та...
Сега ще пусна една размазваща се Линка на хамака, цял ден е така . 😁

# 569
Аз съм забравяла Грейси в гардероба и седя там цял ден докато бях на работа. За щастие само беше "подредила" малко.

Общи условия

Активация на акаунт