Любители на котки - Тема 204

• 30 633
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Ние откриваме Тур дьо Франс

# 571
  • София
Здравейте!
Дойде време да кастрираме нашата Олив. Вече е почти на 9 месеца и на няколко пъти буквално през седмица показа признаци на разгонване.
Моля за съвети:
- къде да я заведем в София (ветеринарят, при когото обикновено ходим, ни каза сами да си намерим клиника)
- какво да очакваме
- каква подготовка е нужна за нас и за нея
- приблизително колко време отнема и колко би струвала цялата процедура.
Вече са написали, че котето не трябва да е яло от вечерта, а преди да си легнете махате и водата. Когато избирате клиника задайте няколко въпроса:
1. Колко е голям разрезът? - трябва да е до 1,5-2 см.
2. С какви конци ще го зашият? - Обикновено при малки разрези използват саморазграждащи се конци и ако няма усложнение, не се налага повторно ходене. При големи разрези шият с обикновени конци и след 10 дни трябва да ги махат.
3. Каква упойка използват? - обикновено в цената е включена обикновена упойка. Инхалационната, която е по-добра, се заплаща допълнително. Аз лично платих само за едната котка, която беше със здравословен проблем.
4. Държат ли ги през нощта? - Предпочитам да нощува вкъщи и да я наблюдавам, но е добре да постои няколко часа в клиниката, а не да ми я дадат съвсем упоена.
5. Слагат ли антибитик с депо или трябва да се ходи всеки ден след това?
6. Слагат ли инжекция с обезболяващо?
7. Слагат ли яка? - Това май зависи от разреза. Котките, които кастрирах бяха намазани с нещо сребристо, което предпазваше раната. Ближеха я, но докато сребристото изчезне, раната вече се е позатворила. Не сме слагали яка.
8. Правят ли кръвни изследвания, задължителни ли са и влизат ли в цената? - Някои ветеринари си затварят очите и оперират без изследвания. По-добре е да ги има. Стига да не оскъпяват прекалено много. Освен това някои кабинети нямат лаборатория и искат да се ходи предния ден да взимат кръв, за да я изпратят за изследване на друго място. В Добро хрумване и в Джулайвет ги правят непосредствено преди операцията.

2 женски котки и 1 котарак кастрирах в Джулайвет в Слатина. Преди време не работеха с инхалационна упойка и затова заведох Наско в Добро хрумване. Предполагам, че вече предлагат и скъпата упойка. Имат ценоразпис в сайта си. Когато гледах последно беше 180 лв с обикновена упойка. Иначе всичко, което написах по-горе се спазва. В Добро хрумване искаха задължително котето да стои една нощ при тях.

Колкото до "Вяра, Надежда, Любов" в Люлин, която препоръча Котьо, съм малко предубедена. Може конкретната докторка да е добра, но още помня кастрацията на Суши от темата. Бяха ѝ разпорили цялото коремче. Толкова голям разрез за кастрация не съм виждала. Сигурно зависи от това, на кой ветеринар ще попадне. Впрочем и клиниката в Слатина се разрасна много, имат нови попълнения в екипа и малко ме е страх от същото. Sad

От д-р Стефан Стефанов от Пловдив и аз съм с много добри впечатления. Търсила съм го за простички неща, но винаги е бил много мил и отзивчив. Освен това оперира кучето на брат ми. Колкото и да му разправях да го кастрира, така и не го направи. Появи се тумор на една гърдичка. Оперира го преди година. Засега е добре. Обаче оперира само 1 ден в седмицата, когато се събира с друг колега. Не му знам името, но и той е добър.

Котьо, извинявай, но и аз не съм се сблъсквала с подобен паразит. Знам, че за глисти се дава хапче през 10 дни, а за тения през месец. Но не знам това какво е. При наличие на глисти давам поне 3 пъти.

# 572
Ние откриваме Тур дьо Франс
Скрит текст:

Бухалче HeartbeatHeartbeatHeartbeat

# 573
Аз изобщо не съм запозната с паразити, не съм и чела.
Дейзи имаше глисти като я прибрахме. Обезпаразитиха я с някаква бяла течност, през 2 седмици.

Утро, много хубава котка.
При нас с ММ винаги е пост фактум. Единствено за Аш ме навиваше, обработи, свърза се с развъдника.
А сега е баща на трима.
Днес щерката им прави фотосесия на балкона. Реши, че ще ги снима с Канона.

Точките (луничките) по носа на Дейзи май се увеличават.

Пазарувам от Тему, с револютска карта. Дъщеря ми беше много против и не ми даваше.
И аз съм набелязала няколко хамака и легла.

# 574
На мен също ми се ще да сложа хамак, но имам вътрешни вертикални щори и ще трябва да го махам и слагам, за да ги пускам.

# 575
Мъничко захар за лека нощ
https://www.facebook.com/share/v/19yyfkijiU/
При нас няма нищо ново. Спят, ядат, гонят се. Закари се научи от Сакура да се качва на плота. Аз храни и чинии не оставям, дори и без котки. Имам военна подготовка за чистенв от мама. Но понеже мъча едни екстра кила и се храня 22/2 вече почти не мога да изям една салата, си я бях оставила на плота. Открих, че Закари обипал картоф и зелении. Беше се обслужил доволно.
Продължава да напада Сакура, когато му хрумне, но забелязах, че и тя се закача с него. Иначе и двамата обикалят в къщи с опашки като флагове. Като на Сакура е опърпан флаг.

# 576
  • Между гори и планини
Честит 8ми март момичета!
Чери ви бере цветя за празника 😊

# 577
Ред, защо на Сакура да ѝ е опърпан флагът бре?
Може ли да разкажеш а лични за тази 22/2?

# 578
Момичета ! Честит празник

Сина вчера беше долу, докато кучето пък - на двора. Скача на съклото, пробва  през него да бие дядката. И търчи на драцената, като да е с мед намазана.

# 579
Девойки мили, щастливи и обичани да сте.

Ред, много сладки тез котаци.
По клиповете виждам колко нежни за котките към бебета.
Хари не искаше да приближава сина ми. Спал е до него, душил го е, но само толкова. Тийна беше на 4м като спасихме Торо. Той имаше по-голям интерес към бебето, но чак до умиление не е стигал.
След това започнаха да му дават по една глава и да продължават със заниманията си.

Ани, пробвахте ли клиниката?
Не помня на Дейзи колко ми взеха за кръвните изследвания.
На мен нашият си доктор винаги ни прави отстъпки.

# 580
  • София
Честит празник , котешки майки . Нека сме здрави и старателни слуги Simple Smile))
Проверява всичко наред ли е с хляба .

# 581
  • София
Честит празник,  дами! 😘

# 582
Котьо, ами ще я обезпаразитявам с хапче през две седмици, но още не съм решила с кое точно. Повърнатият паразит се нарича "кръгли червеи". Не са тения. И понеже ги повърна непосредствено след обезпаразитяване с Моксиклиър, най-вероятно ги е повърнала мъртви. И само да вметна, че сениорката не излиза навън и няма контакти с други котки, така че тези паразити си ги е оформяла дълго време в коремчето, а аз бях спряла да я обезпаразитявам по едно време, точно защото не излиза и няма контакти с други. С това искам да кажа, че изводът е, че въпреки че не излизат, трябва да се обезпаразитяват периодично. Възможно е феноменът "астма", който при нея изчезна след обезпаразитяване, да се е дължал точно на паразити.
Котката все още е вкъщи и си преживява чудесно - яде, спи, мърка си, все едно винаги е живяла при нас. Тя е на 10 години.
Единствено ММ ме тормози като се постопли времето да я върна навън....................
Не знам как да го убедя................

Тя е вече сениор, има нужда да прекарва спокойно старините, затова се чувства идеално вкъщи. Щом се разбира и с кучето е супер. Можеш да се пробваш да убедиш мъжа ти от тази гледна точка, че ако направите добро на тази възрастна писана и и осигурите малко спокойствие на старини, че и на него ще му се върне  доброто като стигне нейната възраст.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 12:03 от amy_nka

# 583
Утро, мен твоята история за тази котанка така ми хареса. Много, много, много. Гледам снимката ѝ... Милото животинче 10 години битки за оцеляване навън в студа, в жеги. Има вече бели косъмчета в козинката. Виж как сладко си е полегнала, най-после на сигурно, защитена, спокойна. Дано мъжът ти се съгласи да ѝ даде още 10 години спокойна втора част от живота. Колко ли дълго е чакала точно този момент.
Тя си е твоя. Пребори се за нея.

А как знаеш, че е на 10 години всъщност?

# 584
Ред, защо на Сакура да ѝ е опърпан флагът бре?
Може ли да разкажеш а лични за тази 22/2?

Честит празник, дами!🌻
Защо ме търсиш?  Нищо особено не е😊 Просто фаст-22 часа съм само на вода и чай без добавки и в период от 2 часа ям. Обикновено салата/ зелении, пиле, скариди, риба, зеленчуци, яйца. Не всичко заедно, де😄/
Закари наоада Сакура поне през ден. Дърпа и козинка от опашката. Тя му хъска, без да му отвъща. А е по-смелата и по-силната и с по-опаснкте нокти и захапка.
Аз мислех, че той е гадняр. Той пак е гадняр към нея, обаче видях, че и тя се закача с него.

Общи условия

Активация на акаунт