Любители на котки - Тема 204

• 29 897
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
I_p_d_love, съжалявам за загубата.
Дайте си време. Може и само да ви намери.
Ние взехме коте, имахме и възрастен котарак. Котаракът почина и аз гонех малкото, не го исках. Ако трябваше да го взема след смъртта на Хари може би нямаше да го взема, или щеше да е доста по-късно.
След загубата на Хари ни подариха още едно бебе. А после спасихме и едно от улицата.
Сега сме с трима Joy

# 751
Не решавайте нищо, но не се противете на "случайността". Когато ефтаназирах (в скута ми) първото куче, вкъщи бяхме като болни - празнотата крещеш. Беше есен. Отидохме да зазимим вилата (източване кранове на вода, спиране на водомера...) и до вратата кутия от обувки с две бебета - съвсем малки, едва прогледнали. И така не едно, а две мъничета се настаниха вкъщи (за кученца пиша). Вилна зона, необитаема целогодишно, те голишарчета, време студено - бяха обречени. В такъв момент са без значение "няма скоро" или "няма никога". Прибираш, затопляш, купуваш биберони и ставаш мама по съвместителство. И пак развъртяна опашка, нова радост....Всяко бебе носи огромен положителен заряд - препрограмира всички.

# 752
Съжалявам за загубата ви! Sad

Споделям моят опит,  но с уговорката, че и в двата случая са ми умирали възрастни котета, за които психически се бях настроила, че вече във всеки един момент може да се случи.
Първата ми котка, когато почина, по стечение а обстоятелствата вече бяхме взели втората, та си беше заварено положение. Когато и той (второто коте) си замина, мислех да не бързам, да изчакам поне 2-3 седмици, но и аз и дъщеря ми го приехме много тежко. Всеки път като влизах в кухнята и я виждах празна, без панички, без тоалетна...и започвах да рева и още такива ситуации имаше, но най-вече заради дъщеря ми още на 2рия ден влязохме в сайт с обяви за котета и в момента, в който започнахме да гледаме тя се успокои. Видя Оливър и Алиса и каза - това са нашите котки. Ние бяхме говорили за две, но аз исках женски, а тя бели...но явно ни е било писано да се съберем с тях. И така 3-4 дена след като почина Гоги, се оказахме с двамата калпазани. Еми определено се почувствах по-добре, а дъщеря ми пък съвсем, повече не е плакала за предишното ни коте. И сега понякога си поплаквам, но те са ми утеха. Simple Smile
Но това си е много и до човек, не сме всички еднакви....и все пак си мисля, че по-добрия вариант е ново животинче, иначе човек няма начин да не се фокусира върху загубата. Sad

# 753
Шарлот, толкова обичам включванията ти. Толкова си деликатна, внимателна и обрана❤️
Много рядко се среща вече.

# 754
А пък ПиратЯ Ришко дойде вкъщи точно една година след като си отиде предишният ни котарак - Мишо. Ако не ме лъже паметта - даже май на същия ден с точно една година разлика. Мисля си, че Мишето изпрати малкото оранжево пиратче у нас.
За мен лично болката от загуба на животно е същата като болката от загуба на човек. Това е, който ще да ме осъжда. Помня преди години брат ми се беше изцепил за мен "Тя обича животинките повече от хората". Ми може и така да е. Е, и?

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 21:04 от Защо ме търсиш?

# 755
  • София
Все по-често си мисля същото. Животно никога няма да извърши изродщините, които двукраки извършват.

# 756
  • Между гори и планини
Ох... Това и колите са ми големият страх...
Въпреки, че при нас никой не слага отрови, защото всички имаме котки, но знае ли се...
Знам, че много боли, без значение младо или старо е било котето, боли и не минава с времето. Просто се свиква с мъката. Вярвам и също, че котките си избират хората и дома. И когато най- малко очакваш, те се появяват, за да ти дадат любов, топлина и успокояващо мъркане.

# 757
Здравейте!Аз се извинявам,че пиша рядко и само по специални казуси,но наистина съм много напрегната,натоварена,деца болни,работа,ремонти по нов дом,финансови притеснения и тн.и тн....
Та директно на въпроса-
Смятам ,когато кастрираме Хари,да му отрежа и ноктите. Ще го кастрираме около 20 април. Много драска,заиграеш ли се с него.До кръв,жестоко е просто.Дори сега ме надра зверски...
Иначе е добър,лежерен,не досажда много,но и не умее да играе с нас.Сам е през деня,вечер започна да се изолира,а не стои при нас на вечеря. Спи си,яде си,гледа си през прозореца и толкова.....
Дали по време на кастрацията ще може да му се отрежат ноктите,е въпросът?

# 758
Котката на майка ми и баща ми Люк, почина на 14г. Първата ни котка. Винаги сме имали домашни любимци, но никога котка, незнам как се решиха за коте Simple Smile

Последните седем години не живеех при тях, но познавах Люк като мое коте, все пак започнахме заедно Simple Smile Revolving Hearts

След като почина, усетих, че им е много мъчно :/ ... наистина страдаха по него. След няколко месеца се  опитвах да ги подпитвам така незабележимо дали не биха искали пак да имат коте. Започнаха да се замислят, но нямаха сили, още страдаха. Изобщо не очакваха, че ще им донеса едно Simple Smile Месец преди да потвърдя закопуването на двумесечното Мими исках те да потвърдят, че наистина я желаят, защото вече подозираха Simple Smile И месец преди Коледа 2022г подадох малкото коте в шепите им Simple Smile Бяха толкова щастливи, наистина все още не вярваха, че наистина я доведох, но наистина бяха много щастливи.
Веднага я приеха като част от семейството и Мими вече беше една от нас Simple Smile 

Направих го, защото виждах, че нямаха незнам как да се изразя, сила, смелост да предадът Люк и да вземат сами друго коте.

# 759
Разбира се, че може.
Само кажете на доктора. Но те пак ще пораснат Simple Smile
Когато направиха животоспасяваща операция на кучето ни. След като всичко е минало добре, доктора изчистил и зъбния камък, и изрязал ноктите. 🥰

# 760
Papa6ka, разбира се, че може, не е трудно и вие да се научите да ги режете има продават се ножички, клещички  разгледай и виж кое ще ви е удобно, като режеш само връхчетата.
Линош понякога така се закача, че няма откачане, мячи аз се опитвам да я освободя, а тя повече се плаши. Купих ножичка, но при мен не стои да ги режа, изстрайва 3-4 и ми бяга. Обаче кака се изучи, прави го по - бързо от мен и успява да ги изреже. Днес така се закачи на комарника на вратата на терасата и започна да мяука, наложи се да ѝ помагам, та като се прибра кака ги изряза. Растат бързичко, но ние ги режем веднъж в месеца или като започне да се закача.

# 761
AniNe, много трогателна история💕.
Тъгата по изгубените ни любимци е завинаги💔.

# 762
Знам, че мъжките животни не се разгонват, но възможно ли е в тези периоди да си променят поведението?
Това е Бобчо, който от няколко дни почти не яде.
Огледах го хубаво, изглежда добре, няма рани, секрети, движи се нормално, но няма апетит. Те си обикалят да ядат в няколко къщи, но той никога не отказва консерва или пастет, а сега не иска.
Напротив, разгонват се мъжките. Обаче до няколко дни, ако не си възвърне апетита и започне прогресивно да отслабва, трябва да посетите вет.

# 763
Да се оплача, падна първа жертва на Линка, демек я. Нахраних я сутринта към 5 и си легнах, задрямала съм, и изведнъж нещо ми се стоварва върху главата и усещам пареща болка в ухото. Изобщо нямам идея откъде връхлетя това малкото, избутах я - кървища навсякъде, много се уплаших, сега върви по мен и ми се гали. Какво беше това нещо за пръв път хапе, искаше да си играем ли, какво се случи нямам идея. Промих се с кислородна вода, след това и риванол, леко е отекло надявам се да не стане зле да плаша децата.
Още не мога да си го обясня, освен да е искала да играем. Някакви предположения какво може да ѝ е щукнало на наша кротанка - калпазанка?

# 764
  • Между гори и планини
Не знам, обаче сутрин след закуска Лео става истински лъв и тормози всички котки, бяга като гламав, опитва се да дере всички меки мебели и... Изхвърча на двора. Следобед се връща ни лук ял, ни лук мирисал, кротък и гальовен. Ако бяхме а апартамент, вероятно нищо нямаше да оцелее. До сега такъв бяс не сме имали, дори и Чери който беше бесен таласъм на тази възраст, е ангел в сравнение с Лео 🙄
В градината има жълто петно изсъхнала трева от наторяването. Видях го аз, когато имаше сняг, ама късно. Дано тревата се оправи, че е много грозно

Общи условия

Активация на акаунт