Огледах го хубаво, изглежда добре, няма рани, секрети, движи се нормално, но няма апетит. Те си обикалят да ядат в няколко къщи, но той никога не отказва консерва или пастет, а сега не иска.

Беше само на 4 години. Намерихме я отровена в двора преди 12 дни. Беше бебе, когато ни посрещна в този дом, където живеем сега. Беше болна, излекувахме я и по време на Ковид остана за постоянно вкъщи. Излизаше само до тоалетна отвън. Тя си избра така. После стоеше през деня вкъщи, а нощем започна да излиза в дворчето ни и сутрин чакаше на вратата или ако е студено драскаше на прозорчето и я прибирахме вътре. Беше страхлива и не ходеше по- далече от двора ни и дворовете на съседите ми, които също я обожаваха и се грижеха също за нея. Беше толкова мила и умна...
Толкова ми е мъчно. Мисля само за нея, виждам само нея... През зимата стоеше през нощта вкъщи и често спеше в спалнята. Лягаше до мен като човек. Беше кастрирана, обезпаразитена, гледана с любов котка. Нямам представа какво й се е случило и откъде се е взела тази отрова. Казват, че слагат около кошовете за смет отрова или че може да е изяла отровена мишка. Нямам отговор! Всеки носи кръста си и ще заплати за всичко сторено!. Факт е , че любимото ми животинче , го няма. Мъжът ми също страда, но е категоричен, че не иска друго коте , защото ще страда също толкова много, ако нещо се случи и с него. А аз съм склонна да си взема някакво друго коте, за да се грижа отново за него и да ни създава радост. Децата ни отдавна не са при нас. Всеки пое по пътя си. Но... съпругът ми не иска. Зная че, че няма да отмине лесно тази мъка по моето мъниче, но пък може да ми помогнете с нещо да преодолея мъката по- лесно. Моля за съвет, ако сте имали подобен казус. Благодаря ви! Препоръчани теми