Отговори
# 60
  • Най-красивата страна
Да ,подкрепям бойкот на високите цени.
Не само за големите вериги магазини  ,а за всички магазини трябва да е.
И не само за хранителни стоки.
Защо не и за цените на тока,мм?

# 61
Няма да подкрепя "протеста". Абсолютна демагогия и популизъм е да се бойкотират веригите. И в темата за Кауфланд писах същото - всички сме виждали как малките магазинчета се снабдяват с продукти от веригите, колички до тавана, и после същите неща ги препродават още по-скъпо. Аз съм за възможно по-бързо въвеждане на еврото и затягане на контрола върху цените.

Kameloth, много се радвам да те видя отново! Heart
То въвеждане на евро ще има рано или късно, проблема е, че контрол в/у цените няма да има.
Защото това е България.
В други държави, нормални може да са минали с малки опити за спекулация, тук ще бъде на високо ниво и подкрепено от държавата.
Аз не съм наясно с въвеждането на еврото. Но колеги ми казват, че заплатата ти ще е двойно по-малка. Тоест ако си взимал 2 бона, сега  ще са 1000 евро, но цените ще са нагоре, защото ако един хляб е бил 2 лв, след въвеждане ще е две евро.
Абе все едно на сегашни цени да взимам 1000 лв.
Ще се озъбим яко.

# 62
  • София
Когото бойкотирам, си го бойкотирам постоянно, не за ден.
В заведенията на Алибегов не ходя, Градус не купувам, такива неща.
От веригите Тмаркет са ме ядосвали на тема достъпна среда като бях с бебешка количка, и тях избягвам максимално.

Не схващам идеята на бойкота, като се запасим на 12ти за да не пазаруваме на 13ти, какво точно ще им стане на магазините?

# 63
Ако наистина хлябът скочи 2но, а заплатите станат наполовина, то аз предвиждам много нови фурни, хлебарници и хлебари.
Едва ли ще е необходим лиценз човек да си отвори хлебарница и да започне да произвежда хляб и да стане милионер в евро.

# 64
Няма да пазарувам на 13. Заради идеята, не че смятам, че ще уплашим големите лоши вълци. Знам чудесно цените, работя с числа и помня като слон. Домашното ми счетоводство показа, че през януари съм профукала цялата си заплата за нищо. Бюджетът за храна е нараснал с около 16 до 20 процента без съществена разлика в микса от стоки.
За Хърватска не мога да коментирам, не беше евтино последния път, когато ходих там.
Работех преди много години във фирма доставчик на Кауфланд и помня ужасното извиване на ръцете преди подписването на анекс за "акция". Но все пак тези, макар и ужасни сделки спасяваха работните места на хората и ги държаха далеч от бюрото по труда, респективно обезщетения за,безработица, идващи от нашите данъци.

# 65
Всички обяснения за разликите в цените звучат принципно разумно. По принцип, и дългосрочно.
Нелогичното ми е това, което се случва основно от есента насам.
Давам два примера.
Нутела, голям буркан. До миналото лято струваше 11,50 лева в Германия и 11,50-12,50 в България, редовни цени.
В момента там си е същата цена, тоест производствените разходи са си все същите. Тук обаче вече е и минава 17,50.
Масло Президент. Че по-лесно се сравнява с други държави. Беше тук 8-9 лева, стана 12.50, изведнъж скочи миналият месец на почти 16. В съседна Гърция, обаче, е все така 4 евро. Транспортните разходи до там са и повече от Франция.
Данъци, транспорт, осигуровки, заплати са си все същите.
От есента досега разлика няма, дори в тока, който и тогава беше скъп.
Мога да продължа и с други продукти, които редовно купувам, но няма смисъл, разбира се идеята и от тези два примера.
Аз си промених начина на пазаруване още повече.

# 66
Подкрепям бойкота!

# 67
Без да цитирам всеки потребител, ще напиша някои неточности.Хърватска прие еврото мин. год., а НЕ преди 2г.Постоянно ни ги даваха за пример колко ''хубаво'' си живеят.Сега, когато хърватите писнаха в края на 2024г., че всичко е поскъпнало много, бълг. политици казват: ''ама защо ги гледаме тях?''.Както винаги се извъртат фурнаджийските лопати.Писах за по-евтини бълг. стоки в чужбинските български магазини, НЕ в чуждите вериги в чужбина.Луканки, лютеници, бонбони и т.н.бълг. стоки на по-ниски цени от тук.Сигурно им е по-евтино да ги закарат до Германия, НЛ, Испания и т.н., отколкото до магазините в Бг. Wink Знам, че на никой няма да накривим шапката с бойкота, но въпроса е принципен, затова ще го подкрепя.Останалите разбира се, че са свободни да си напълнят количките точно на 13.02.Всеки отговаря за себе си.Ползи сега, на този етап от еврото не виждам.Факта, че въртят и сучат как да намерят пари, говори предостатъчно сам за себе си.След приемане на еврото пищяха гърци, испанци, за др. не знам.Немците бесняха много, те измислиха ойро-тойро.Хем тогава нямаше иконом. криза.
У нас през 90те, когато въвеждаха ддс на стоки и услуги, непрекъснато повтаряха, че нищо няма да поскъпне, а даже ще поевтинее. Както винаги стана обратното на това, което говорят политиците.Всичко поскъпна.Свикнахме и сега на същото разчитат политиците, че ще свикнем.Пък и в края на краищата, те не са на власт, за да им е добре на хората, а на определени кръгове.

# 68
Каква е идеята. На 13ти да не си купуваме хляб, да го купим на 12-ти?
Т.е. да вземем 2 хляба, за да не пазаруваме на 13-ти.
Защото той бойкота е бойкот,  но трябва да се яде.
И? Откъде ще дойде храната, която ще ядем на 13-ти?
От ресторантите, които вдигнаха цените?

Нещо ми убягва в тази инициатива, поднесена по този начин.

# 69
Ще подкрепя бойкота на магазините, въпреки многото аргументи, че е безсмислено.
Отдавна съм бойкотирала голяма част от храните в големите вериги, не ме блазни промоция срещу ниско качество.

# 70
Откъде ще дойде храната, която ще ядем на 13-ти?
От ресторантите, които вдигнаха цените?
Истински бойкот ще бъде ако 13ти изкарат хората на един лечебен глад.
Така поне няма да са се запасявали на 12ти.

Само и да не се наваксва на 14ти.

# 71
Няма да се учудя, ако след еднодневната демонстрация веригите вдигнат цените - ей така, за да покажат, че ние зависим от тях, не обратното. И защото няма кой да им попречи.
Защо пък да зависим от веригите?

Битката при Кауфланд го доказа Grinning

# 72
  • Пловдив
Подкрепям идеята за бойкота, дори поне за 2-3 дни, ще участвам, но не смятам да има ефект, защото:

1) Ние не сме гражданско общество, разделени сме на орел - рак - щука и не сме преобладаващо единни.
2) Супермаркетите ще изкушат с промоции (щом Кауфланд намаля 1000 продукта с 50%, значи и след намалението пак не е на загуба).
3) Бабите, чийто свят е Бнт, Бтв и Нова, няма и да разберат за бойкота, но дори които разберат, ще клекнат пред промоциите.
4) Ганьо се страхува да не умре от глад. Ще се сети, че няма бира, я само за една бира да влезе, покрай нея ще се изкуши от друго.
5) Слуховете, че зад бойкота стои Мая Манолова, ще накара дяснонасочените да "бойкотират бойкота", защото са с нагласата, че това са политически PR игри.

# 73
Ако има страхотни промоции по време на бойкота, може би ще ги накажем веригите по-добре, ако купуваме.
Simple Smile
Бойкот, чрез купуване на промоции.

Не знам къде сте видели 50% намаления, но почти всички стоки нямат 100% надценка.

# 74
  • Пловдив
Ако има страхотни промоции по време на бойкота, може би ще ги накажем веригите по-добре, ако купуваме.
Simple Smile

Напротив. Те са на печалба и след -50% и предпочитат пред това да се опразнят на ненамалени цени, иначе нямаше да го предложат.
Кауфланд намалява 1000 продукта с 50%. Лично мен няма да ме накара да вляза, понеже даже не помня откога не съм преминавала прага им.

Общи условия

Активация на акаунт