Дискова херния - 24

• 14 066
  • 360
  •   1
Отговори
# 165
Относно санаториумите :
Тази година на ежегодния  ми преглед след онкооперация  , докато  чакахме  докторът да обича да дойде , една  пациентка сподели , че  според  неврологът и вероятно е отключила  онкозаболяване  след  процедури в Павел баня  и той / докторът/ и е препоръчал  по неагресивна вода /май беше в Симитли/ .
За мен това  удоволствие  явно  е приключило , защото било препоръчително  да не  експериментирам с минерална вода /а уж беше  в срок от 5 г. след операцията /  . Остава  гимнастика  , много  пазене /да внимавам с навеждане , вдигане на тежкко и т.н./ и за съжаление  обезболяващи  хапчета и кремчета .
Не искам да прозвучи като реклама , но от 2 г.  ползвам /а и  няколко колеги и близки около мен/ едно  кремче , което го прави  ветеринарен лекар от Пазарджик – д-р Ядков .
Кремчето е синьо , не цапа , с добра текстура е /като Дийп Рилииф/ в сравнение с  тези , които съм взимала от ветеринарните аптеки , в началото  охлажда много приятно . Последно  беше  15 лв. за  кутийка от 100 мл.
Ние  поръчваме по телефона  обикновено  10-15 бр. и като идва през  ЕКОНТ , не се усеща много  транспорта .
Ако прецените ,че няма  да наруша  нещо  като дам телефона на д-р Ядков , ще го пусна тук .

# 166
  • Г.Оряховица
Относно санаториумите :
Тази година на ежегодния  ми преглед след онкооперация  , докато  чакахме  докторът да обича да дойде , една  пациентка сподели , че  според  неврологът и вероятно е отключила  онкозаболяване  след  процедури в Павел баня  и той / докторът/ и е препоръчал  по неагресивна вода /май беше в Симитли/ .
За мен това  удоволствие  явно  е приключило , защото било препоръчително  да не  експериментирам с минерална вода /а уж беше  в срок от 5 г. след операцията /  . Остава  гимнастика  , много  пазене /да внимавам с навеждане , вдигане на тежкко и т.н./ и за съжаление  обезболяващи  хапчета и кремчета .
Не искам да прозвучи като реклама , но от 2 г.  ползвам /а и  няколко колеги и близки около мен/ едно  кремче , което го прави  ветеринарен лекар от Пазарджик – д-р Ядков .
Кремчето е синьо , не цапа , с добра текстура е /като Дийп Рилииф/ в сравнение с  тези , които съм взимала от ветеринарните аптеки , в началото  охлажда много приятно . Последно  беше  15 лв. за  кутийка от 100 мл.
Ние  поръчваме по телефона  обикновено  10-15 бр. и като идва през  ЕКОНТ , не се усеща много  транспорта .
Ако прецените ,че няма  да наруша  нещо  като дам телефона на д-р Ядков , ще го пусна тук .

Има ли ефект? Пуснете телефона да го пробваме.

# 167
Не разбрах какъв е ефекта от крема, който рекламираш. Противовъзпалителен?

# 168
Здравейте, нова съм в темата и не съм имала възможност да чета назад, за което моля да бъде извинена! Hands Open Hands
Идвам с молба за пояснение по разчитане на ЯМР на близък (мъж на 42год) със сериозни оплаквания вкл. световъртеж, гадене и главоболия.
Скрит текст:
Предстои консултация с невролог, но до тогава поне да имаме идея колко сериозна е ситуацията...
Благодаря Ви!

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 15:53 от ItsAnabelle

# 169
За пръв път чувам раково заболяване от минерални бани.
Звучи ми абсурдно.

# 170
  • Варна - Черна гора
За пръв път чувам раково заболяване от минерални бани.
Звучи ми абсурдно.
Радона в минералната вода, най-грубо казано, храни раковите клетки.
При хора с онкологично заболяване и физиотерапията е противопоказна.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 13:11 от _ilka_

# 171
Здравейте, нова съм в темата и не съм имала възможност да чета назад, за което моля да бъде извинена! Hands Open Hands
Идвам с молба за пояснение по разчитане на ЯМР на близък (мъж на 42год) със сериозни оплаквания вкл. световъртеж, гадене и главоболия.
Скрит текст:
Предстои консултация с невролог, но до тогава поне да имаме идея колко сериозна е ситуацията...
Благодаря Ви!
Частта с мозъка не мога да я коментирам, но наличието на остеофити може да е причината за главоболието и световъртежа. Парамедианната херния в дясно може да даде радикулопатия в дясната ръка. Също, да си обърне внимание на ставите.

# 172

Това е синьото кремче, то е противовъзпалително, охлаждащо .
На мен ми действа по- добре от волтарена .
+359893470010  д- р Ядков
Има и друго кремче, то е за стави и загрява .
Колкото за минералната вода, това го сподели пациентка/ след консултация с лекар/ .
На мен просто вече ми е забранено това удоволствие.

# 173
Скрит текст:
Благодаря Ви!
Частта с мозъка не мога да я коментирам, но наличието на остеофити може да е причината за главоболието и световъртежа. Парамедианната херния в дясно може да даде радикулопатия в дясната ръка. Също, да си обърне внимание на ставите.

Благодаря Ви за отговора!
След доста усилия успяхме да се консултираме с невролог днес.
Прегледа ЯМР и установи, че хернията е малка, предлага само добавки за момента.
Изписа Когнисел и Дивертаза като уточни, че трябва да мине поне седмица, преди да има осезаем ефект. Предложи и балнеолечение.
Решихме да се консултираме и с неврохирург, в случая проф. Николай Габровски.
Неврологът намекна, че неврохиръргът ще предложи операция, дори такава да не е наложителна на този етап.
Объркващо е, защото не сме наясно точно с какво се борим все още, но ще продължавам да чета, за да се информирам.
Ще съм благодарна, ако някой тук би могъл да сподели полезен опит.
Бъдете здрави!

# 174
  • Козлодуй
Лекарите с които аз се консултирах когато бях в моята криза ми препоръчаха физиотерапия и упражнения - голям резултат дадоха упражненията макар в началото даме заболя малко повече Simple Smile

# 175
Ако е малка хернията не би трябвало да ти препоръчва операция. Сподели, все пак, какво е препоръчал Габровски, че ми е интересно...

# 176
  • Living for Pleasure
Надявам се тук е най-уместно да се пита, ако не се извинявам. Търся препоръки за добър хиропрактик/чакръкчия за София. Благодаря.

# 177
Надявам се тук е най-уместно да се пита, ако не се извинявам. Търся препоръки за добър хиропрактик/чакръкчия за София. Благодаря.
Ако си дискова херния, недей да рискуваш с чакръкчия...

# 178
  • Living for Pleasure
Нямам дискова херния, имам отдавна отключена болка в кръста от тренировки, мисля че наместване от хиропрактик ще помогне, или поне искам да пробвам.

# 179
Нямам дискова херния, имам отдавна отключена болка в кръста от тренировки, мисля че наместване от хиропрактик ще помогне, или поне искам да пробвам.
Може би първо трябва да промените видът тренировки които практикувате. Щом има болка, значи нещо не е ок. Опитайте и с физиотерапия.
 А дали е херния или нещо друго няма как да знаете, защото се вижда само на КТ или ЯМР.

Общи условия

Активация на акаунт