Дискова херния - 24

• 14 101
  • 361
  •   2
Отговори
# 195
Знам актив ситинг добре.
Имам две техни платени програми.

# 196
Елора, къде се катери?
Едно време много обичах да ходя по Рила, сега не смея да тръгна наникъде на дълго ходене и извън цивилизация.

# 197
# 198
Здравейте! От доста време съм с болки в кръста и за съжаление не минават... Тренирам 6-7 дни в седмицата и то предимно бягане на средни и дълги разстояния но с този кръст сега нещо не се получават нещата. Направих си КТ и всичко беше нормално но на ЯМР излязоха някои неща. Ще помоля някой с подобни на моите контузии да даде съвет(доктори, кинезитерапевти, Павел баня и всичко което може да помогне). Казаха ми че с това ЯМР не би трябвало да имам такива оплаквания но си имам болки почти постоянно. Има ли смисъл след тези изследвания да си правя ЕМГ? Оправят ли се тези протрузии?

Ниво L3-4 - дорзолатерална дискова протрузия. Нормално широк спинален канал. Запазени рецесуси и неврофорамени. Интактни нервни коренчета.
Ниво L4-5 - начална дифузна дискова протрузия. Стеснени неврофорамени.
Интактни нервни коренчета. У мерена компресия на дурален сак.
Ниво L5-S1 - дорзолатерална дискова протрузия. Нормално широк спинален канал. Запазени рецесуси и неврофорамени. Интактни нервни коренчета.

Заключение : MP данни за начални дискови протрузии на посочените в описаните нива.

# 199
Дисковата херния при всеки е различно. При някои минава от само себе си, при други не. Аз вече втора година съм с дискова херния...
Добър кинезитерапевт и подходящи упражнения. Препоръчвам тези на Макензи https://www.spine-health.com/wellness/exercise/7-mckenzie-method … pain-and-sciatica

L4-5 болката сигурно идва от тука. Отворите, през които минават нервите към краката са стеснени. Натиск върху дуралния сак, също може да е източник на болка.

# 200
Бягане и дискова херния е опасна комбинация.
Това от години ми е забранено.
Спрете бягането и се ориентирайте към друг спорт.
Радвай се, че си с протузии още. Че с дх става още по-кофти.
Рехабилитационни упражнения ти трябват.

# 201
Не на всички помагат упражнения, трябва си консултация в лекар и ако е необходимо тогава читав рехабилитатор или кинезитерапевт.

# 202
  • Козлодуй
Аз да се оплача освен дисковата херния при ЯМР-то ми откриха остеофити по целия гръбначен стълб - защото си пуснах снимка на целия гръбначен стъб - преди да ме хване дископатията постоянно ме боли гърба от години и затова. Та сега имам шипове във врата са най-болезнени и в момента освен кръста ме боли врата ама много - място не мога да си намеря особено нощно време - хем ми е горещо хем не смея много да се отвивам защото от течение боли повече. Да знаете нещо за облекчаване на болки във врата и плешката?

# 203
Аз да се оплача освен дисковата херния при ЯМР-то ми откриха остеофити по целия гръбначен стълб - защото си пуснах снимка на целия гръбначен стъб - преди да ме хване дископатията постоянно ме боли гърба от години и затова. Та сега имам шипове във врата са най-болезнени и в момента освен кръста ме боли врата ама много - място не мога да си намеря особено нощно време - хем ми е горещо хем не смея много да се отвивам защото от течение боли повече. Да знаете нещо за облекчаване на болки във врата и плешката?
а къде ви е дисковата херния? Направете ЯМР на шийни прешлени. И аз имам остеофити, но и две хернии на С5-6 и на С6-7. Тази на 6-7 се наложи да я оперират, защото ми бяха притиснати нервните коренчета за дясната ръка. Място не можех да си намеря от болки в ръката. Иначе мажете с Анестезолов спирт, не лекува, но мястото изтръпва и облекчава

# 204
Не на всички помагат упражнения, трябва си консултация в лекар и ако е необходимо тогава читав рехабилитатор или кинезитерапевт.

Ами има хора казват, че не помагат, ама ги правят три пъти, не им минава и казват не помагат. Ама лично познавам такива хора Grinning
И още по-зле. Такива които след като са ги правили са установили, че помагат и пак ги спират и после само мрън та мрън.
Както каза единия ми рехабилитатор относно дх и сколиоза е, че упражненията ги спирам когато спра да си мия зъбите Wink
Иначе задължително консултация със специалист.
Аз си имам мои си неща, ходила съм при кого ли не и си знам какво да правя като цяло.

# 205
  • Козлодуй
Дископатията ми е на кръста - хем и с радикулия по левия крак хем и дясната ръка ми изстръпва  - ами модерно съм се  подредила  - ще мажа със камфоров спирт става ли? Този Анестезолов не го познавам Simple Smile Аз ЯМР имам на цял гръбначен стълб но файда нямам от него - продължава да си ме боли

# 206
Здравейте, след направения последен ЯМР на шийните прешлени освен за трите протрузии за които знаех, че имам от години сега вече съм и с дехидратация на дисковете, остеохондрозни промени и спондилоза на С5-С6.

До тук лечението беше физиотерапия, санаториум, колаген 3м-Пиаскледин 3м да   редувам и препоръки за пилатес и йога. През септември да повторя физиотерапията. По-добре се чувствам. Изтръпванията, които имах намаляха, болката в гърба също, но проблема е, че когато ме заболи точно на мястото където е спондилозата, губя сила в краката и ръцете и задължително трябва да легна. Болката става нетърпима.
Споделила съм го това и с невролога и с ревматолога, сега мисля да отида и на неврохирург. До момента не съм ходила.

Следя темата, но не видях някой да има опит със спондилоза или съм пропуснала.

# 207
  • Козлодуй
Е и аз съм с нещо такова и упражненията ме подържат но пак си боли Simple Smile Тук във форума има едно момче кинезетерапевт което препоръчва тези упражнения и помагат - https://www.youtube.com/watch?v=4d28RLwneW0 аз съм доволна и много го харесвам

# 208
Благодарско. Оказа се, че ги правя . Едното по-различен начин, коригирах и е много по-хубаво.

# 209
Аз да питам, дали при ДХ могат ли да помогнат и облекчат положението
хранителни добавки от типа колаген, омега 3, глюкозамин, хондроитин...?

Общи условия

Активация на акаунт