Закъснява ми, а тестът е отрицателен

• 661
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, въпреки че видях доста подобни теми все пак ще пусна и моята.Tired Face
До този етап в живота ми менструалният ми цикъл е закъснявал само веднъж с около 3 дни, сега ми закъснява с 5 дни и бях убедена, че съм бременна дори и преди закъснението, изчаках все пак тези 5 дни с голямо нетърпение и накрая…Отрицателен тест. Два дни преди датата на очаквания цикъл се появиха обичайните менструални болки в корема и до днес продължават. Също така по същото време изпитвах тежест в корема, сякаш съм изпила 5 литра вода на екс, дори не можех да се изправя, защото корема буквално ме свиваше, когато уринирах всичко беше нормално, но сякаш просто не можех да стискам и корема ми тежеше ужасно. Това отшумя за 2 дни. Имала съм овулация по мои изчисления и по тези на календара ми м-у 17 и 20 януари. Други промени, които наблюдавам са промени в апетита ми-нищо не ми се яде, ям на сила. Също така 3 пъти ми се случва да ми причернее рязко и да ме облеят адски топли вълни. По принцип не правим опити за бебе, но не се и пазим, положителен тест би ни зарадвал. Лошото  е, че съм си внушила, че е така и сега съм супер отчаяна Expressionless
Теста, който си направих е на “sure check”, пише, че е чувствителен и отчита евентуална бременност още на първият ден от закъснение на М. Запитванията, които имам са :
Възможно ли е теста да не е отчел правилно?
Типични ли са описаните симпоми за бременност?
На какво друго могат да се дължат?
Кога да направя повторен тест за бременност?
Благодаря за отделеното време.Yellow Heart

# 1
  • Телиш/Плевен
При такова голямо закъснение тестът щеше да отчете, ако имаше настъпила бременност. Симптомите на ранна бременност и наближаващ цикъл са сходни, така че не може да се съди по тях за нищо. Ако не ти дойде до няколко дни, можеш да посетиш гинеколог, който след преглед би могъл да установи причината за закъснението.

# 2
При мен беше киста. Но може и да е нещо хормонално, щитовидна жлеза или друго. Ако е еднократно, може да няма причина.
Ако не се появи до няколко дни, идете на лекар. Ако се появи, но протича нетипично, пак направете консултация.

# 3
Теста не би отчел правилно ако контролната черта е размазана или липсва.
Описаните симптоми са типични,но може и да е хормонална промяна заради липсващ цикъл.
Повторен тест не ви е необходим,ако не ви дойде в следващите дни посетете гинеколог.

# 4
Здравейте аз съм нова тук и искам и аз да споделя нещо моито положение е като на Anasstasiya самоче на мен ми закасня с повече днес ми е 9тия ден от закаснението и имам леки болки ниско долу и в гърба гади ми се когато се кача в колата ставами лошо имам апетит често отивам по малка нужда и тази сутрин си направих един тест presto отрицателен беше много съм разочорована имам два спонтанна аборта и много ми се искаше да са две чертички възможно ли е да съм бременна благодаря предварителни❤

# 5
  • Телиш/Плевен
Migitew, при 9 дни закъснение, тестът със сигурност щеше да отчете наличие на бременност, ако имаше такава. Цикълът може да закъснява по много причини.

# 6
Реших, че просто ще си изчакам цикъла, но уви 7 дни по-късно все още го няма. Имам предменструални симптоми- болка в корема, която няма как да сбъркам, усетя ли я, значи, че съвсем скоро ще се появи, но не.Знам, че закъснението може да се дължи на много други фактори, но причината, поради която реших да се посъветвам с вас, е , че снощи имах точно 2 капки кръв. Ярко червена, като начало на менструация. Помислих, че най-сетне е дошла, но сутринта, когато станах, превръзката която си бях сложила беше чисто бяла. Сега е вече средата на деня 16:00ч. И все още няма абсолютно нищо. От какво може да е било това “зацапване”? Четох за разни кисти и т.н, затова ми е притеснено. Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 16:46 от Не се сърди, човече

# 7
  • Melmak
От бременност може също да е. Прави пак тест. Може първият да е бил фалшиво отрицателен.

# 8
Първият ден от закъснението е много рано, ако има бременност тестът няма да покаже положителен резултат преди 10-ти ден.
И понякога има “имплантанционно кървене”, капките кръв точно на такова приличат.

# 9
  • София
Тестовете показват дори 2-3 дни преди закъснението. 10 дни след него се вижда бременност на ехограф.
Имплантационното кървене е също няколко дни преди закъснението, а не след него.

Предния път каква причина беше установена?
При липса на бременност може да има много и различни причини за закъснение, които може да бъдат установени само от лекар.
8 дни закъснение са добра причина да идеш на преглед. Още повече, че не е за първи път.

# 10
Да не е за първи път, ходила съм на лекар и ми е казвал, че се дължи на стрес, промяна на климата, рязко сваляне на килограми, защото имах такъв период, но сега е обратното, качих малкичко и не знам дали може пък да се дължи на това? Каза ми, че няма проблем щом все пак цикъла идва. Но сега с тези 8 дни закъснение и тези объркващи сигнали, които тялото ми дава, ще се почудя до понеделник, когато ще имам възможност да си взема друг тест и евентуално да посетя лекар.

# 11
  • София
Да, посети лекар и то различен от този, който ти казва, че няма проблем да ти е нередовен.

# 12
Да не е за първи път, ходила съм на лекар и ми е казвал, че се дължи на стрес, промяна на климата, рязко сваляне на килограми, защото имах такъв период, но сега е обратното, качих малкичко и не знам дали може пък да се дължи на това? Каза ми, че няма проблем щом все пак цикъла идва.
Какви изследвания са правени? Ако не са, сменете лекаря. Несериозно е да се прави заключение, че няма проблем, ако не са ви изследвали хороните, щитовидната, ехограф...

# 13
Записах си час за вторник, но искам да допълня, днес също имах зацапване , което за сметка на предният път, в който беше нормална, ярко червена кръв, сега беше много бледо розово. Утре ще си взема отново тест, да видим какво ще покаже. До сега не ми се е случвало , втори път зацапване-без да се появи цикъла. И доста по-различно от предното. Притеснявам се, освен затова, че може да някаква киста, а и затова, че ако има евентуална бременност, нямам представа какво се случва.

# 14
Здравейте!Искам да попитам дали е възможно да имам 7дни закъснение на месечния цикъл и да не съм бременна ами да имам някаква киста защото правих два уринарни теста на третия ден от закъснението ми и на петия ден правих бета чхг и всичките тестове са отрицателни никога до сега не съм имала толкова голямо закъснение появиха се и тези дни остри болки в левия яйчник който отшумяват и пак се появяват след няколко часа и кръста ме боли

Общи условия

Активация на акаунт