Кученце кога може да се разходи?

• 643
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте имам кученце на почти 4 месеца кога мога да я разходя ? Доста хора ми казаха че ветеринаря трябвало да ми каже, но не е в момента е минала седмица след третата и ваксина. Кога да я изкарам навън?

# 1
Вече може да изкарвате кученцето навън. Отначало по-кратки разходки - до 10-15 мин., за да не се стресира и особено ако е голяма порода заради ставите и костите. Постепенно с времето ще удължавате разходките. Но това направете пролетта, когато се стопли, сега в студа по-кратки разходки.

# 2
Вече може да изкарвате кученцето навън. Отначало по-кратки разходки - до 10-15 мин., за да не се стресира и особено ако е голяма порода заради ставите и костите. Постепенно с времето ще удължавате разходките. Но това направете пролетта, когато се стопли, сега в студа по-кратки разходки.

Благодаря за информацията.☺️

# 3
Добре е също да сложите нещо за вътрешно и външно обезпаразитяване ако все още не сте.

# 4
Добре е също да сложите нещо за вътрешно и външно обезпаразитяване ако все още не сте.

Благодаря! 3 дни преди третата ваксина я обезпаразитиха.

# 5
Обезпаразитяването (за вътрешни и външни паразити) е всеки месец.

# 6
Каква порода е кучето?
Питам защото нашето беше ваксинирано с три дози за парвовироза и нямаше поставена такава на 6 месеца допълнително, не ни бяха казали да го ваксинираме, лепна вируса и почина. Немска овчарка.

# 7
За по малко го извежвай пред вас.
За жалост и аз знам няколко случая на куче с ваксини, което хваща паровироза, така че хич не разчитам на ваксините. Около други кучета, особено уличните не му давай да си вре носа.

# 8
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Принципно първата разходка се очаква да е 2 седмици след третата ваксина. Това е периода на изграждане на антитела след ваксинация. Така, че според мен изчакайте още седмица.
Има породи, след които е и немската овчарка, който са особено чувствителни на парвовироза. За това за тях е препоръчително да се постави и допълнителна доза срещу парвовирус на 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт