Цикълът ми закъснява

• 327
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Цикълът ми закъснява с една седмица. Миналия месец беше по същия начин. Това започна откакто с приятеля ми започнахме да го правим по-често. Използваме винаги предпазни средства. Сигурна съм, че не съм бременна, но нямам абсолютно никакви симптоми, че ще ми идва. Искам да попитам дали това е нормално и как да предизвикам цикъла си.

# 1
На колко години сте, ако не е тайна? По-добре отидете на гинеколог, тук не можем да определим какво Ви е.

# 2
Нормалното закъснение е 3-4 дни от очакваната дата, ако е повече от 5 дни, може да се приеме, за нетипично и е редно да се посети гинеколог ако има притеснения, а не да се търси начин да се предизвика.

# 3
На колко години сте, ако не е тайна? По-добре отидете на гинеколог, тук не можем да определим какво Ви е.
21 години

# 4
Цикъл не се предизвикв нахалост.
Чака се.

Значи процедурата е следната - при първите дни закъснение се прави тест със сутришна урина. Ако е отрицателен, продължаваш да чакаш, правейки си през няколко дни тест със сутришна урина. При седмица закъснение посещаваш лекар. Трябва да имаш преглед с видеозон и ако всичко е наред - ще видят яйчниците, матката, лигавицата и ще изпишат прогестеронов препарат, който ще приемаш няколко дни.

Всички бабешки чайове, скокове и подобни са глупави решения.

# 5
А да си била болна, да си пила някакви лекарства? Нещо ново в ежедневието (преместване, работа и т.н.)?
Иди си на преглед, но все пак имай предвид, че всичко може да е.

Общи условия

Активация на акаунт