Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 255
  • 467
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, пак съм аз. Вчера на тоновете се видяха силни контракции, но не и регулярни. АГ каза, че нещата са започнали и до края на седмицата ще се случат. Аз обаче вече съм с над 40 часа контракции, които се засилват все повече и имат продължителност по минута - минута и половина, но не са регулярни... В същото време не са спирали Grinning най-дългият период без контракция е 30-40 минути. Тапата ми също падна преди около час и беше тъмнокафява на цвят, което доколкото четох и знак за разкритие. Утре съм отново на тонове и преглед. Надявам се това да е най-късният момент да ме приемат, защото вече съм доста изтощена и си мечтая за 4 см разкритие и епидурална, за да се наспя след две нощи неспане Grinning

Стискайте ми палци моля ви Heart

Стискам палци,отивай към болницата.
И аз вече си ходя свободно,до обяд направо ми се ревеше от болка,ставането от леглото беше мъка,лежането също.Обаче след окситоцина и аналгина нещата се пооправиха и като ми донесоха малката буболечка ,съвсем ми дойде силата.Лошото е,че кърма още нямам Sad
Радвам се, че всичко е наред. Ще имаш и кърма скоро. Още 1-2 и ще слезе.
Надявам се.При теб за колко време изчезна опъващата болка ,направо на моменти е ужасно Sad
Не спирай да се движиш и стой по-малко време седнала, предимно права или легнала, на мен така ми беше казал АГ. Пий много вода, чай. Моята кърма слезе на 3тия ден, опъваше ми докато бях в болницата, след като се прибрах се оправих, но в болницата леглото беше високо и не беше удобно за сядане и ставане.

Да,не съм спряла да обикалям отделението с малки почивки.Пия вода,чай,бульон който ни донесоха.Надявам се,че утре вече ще е по-добре болката.Всички така казват.
И моето легло е доста твърдо,уж ни показаха днес техника за ставане ,обаче до обяд беше просто неосъществима.
Подпрете се на едната си ръка на една страна и така се изправете

# 211
Момичета, пак съм аз. Вчера на тоновете се видяха силни контракции, но не и регулярни. АГ каза, че нещата са започнали и до края на седмицата ще се случат. Аз обаче вече съм с над 40 часа контракции, които се засилват все повече и имат продължителност по минута - минута и половина, но не са регулярни... В същото време не са спирали Grinning най-дългият период без контракция е 30-40 минути. Тапата ми също падна преди около час и беше тъмнокафява на цвят, което доколкото четох и знак за разкритие. Утре съм отново на тонове и преглед. Надявам се това да е най-късният момент да ме приемат, защото вече съм доста изтощена и си мечтая за 4 см разкритие и епидурална, за да се наспя след две нощи неспане Grinning

Стискайте ми палци моля ви Heart

Стискам палци,отивай към болницата.
И аз вече си ходя свободно,до обяд направо ми се ревеше от болка,ставането от леглото беше мъка,лежането също.Обаче след окситоцина и аналгина нещата се пооправиха и като ми донесоха малката буболечка ,съвсем ми дойде силата.Лошото е,че кърма още нямам Sad
Радвам се, че всичко е наред. Ще имаш и кърма скоро. Още 1-2 и ще слезе.
Надявам се.При теб за колко време изчезна опъващата болка ,направо на моменти е ужасно Sad
Не спирай да се движиш и стой по-малко време седнала, предимно права или легнала, на мен така ми беше казал АГ. Пий много вода, чай. Моята кърма слезе на 3тия ден, опъваше ми докато бях в болницата, след като се прибрах се оправих, но в болницата леглото беше високо и не беше удобно за сядане и ставане.

Да,не съм спряла да обикалям отделението с малки почивки.Пия вода,чай,бульон който ни донесоха.Надявам се,че утре вече ще е по-добре болката.Всички така казват.
И моето легло е доста твърдо,уж ни показаха днес техника за ставане ,обаче до обяд беше просто неосъществима.
Подпрете се на едната си ръка на една страна и така се изправете
Така обясни рехабилитаторката да,показа и лечебна гимнастика в леглото преди ставане.

# 212
Момичета понеже ми е първа бременност и не мога да преценя от час може би го усещам доста активен и имам едни като спазми ,стягане ниско долу,не ме боли корема,вос
абще ,само там където са са спазмите ниско долу ме боли когато, я получа,и самото бебе доста се движи сега гръбчето му където е и краката,обърнат е на долу вече,та чудя се това подготвителни контракции ли са,слиза на долу ли ,не знам и аз .Бях на тонове преди 2 3 дни всичко си беше нормално,нямах контакций днес влязох в 38 г.с.

# 213
Момичета понеже ми е първа бременност и не мога да преценя от час може би го усещам доста активен и имам едни като спазми ,стягане ниско долу,не ме боли корема,вос
абще ,само там където са са спазмите ниско долу ме боли когато, я получа,и самото бебе доста се движи сега гръбчето му където е и краката,обърнат е на долу вече,та чудя се това подготвителни контракции ли са,слиза на долу ли ,не знам и аз .Бях на тонове преди 2 3 дни всичко си беше нормално,нямах контакций днес влязох в 38 г.с.

Честно казано не те разбрах къде и как те боли, може ли да опишеш по-добре? Така много трудно може да се прецени. Аз имам болки ниско долу, но аг ги потвърди за нормални, дечко е натежал. От друга страна моя позната роди вкъщи така второто си дете, защото сметна болките за нормални. Всичко е субективно. За жалост не сме лекари, ако искаш акуратно мнение посети спешен кабинет.

# 214
Честити да са Ивайла и Ева🥰🍀
Нямах възможност да пиша. Изписаха ни на 12ти ранен следобед. Вкъщи си е голямо щастие и спокойствие. Аз се възстанових изключително бързо, усещам само леки придърпвания долу и на моменти контракциите болят, но нищо драматично. Днес трябваше да ми махнат конците, но аг е болна и отложихме за неделя (9тия ден). Не знам кога и как ще се прибира този корем, малко ме смущава.. ноо знам и че иска време. Имахме малко драма и притеснения с къпането, но се справяме добре вече. Само татко стои отстрани и казва, ако нещо не правим както трябва и за наше спокойствие, че има опитен до нас. Отокът на краката ми спадна в деня, в който си дойдохме вкъщи и съответно ми стана ясно, че е бил от жегата в болницата. Към родилите - започнахте ли капки против колики? Аз започнах инфакол да и давам. Мисля като приключа шишенцето да пробвам на колийф капките (нали уж ги водат, че съдържат ензима лактаза, а не са симетикон). Нямам идея кое ще проработи, но се надявам поне да облекчават..

# 215
Нямах възможност да пиша. Изписаха ни на 12ти ранен следобед. Вкъщи си е голямо щастие и спокойствие. Аз се възстанових изключително бързо, усещам само леки придърпвания долу и на моменти контракциите болят, но нищо драматично. Днес трябваше да ми махнат конците, но аг е болна и отложихме за неделя (9тия ден). Не знам кога и как ще се прибира този корем, малко ме смущава.. ноо знам и че иска време. Имахме малко драма и притеснения с къпането, но се справяме добре вече. Само татко стои отстрани и казва, ако нещо не правим както трябва и за наше спокойствие, че има опитен до нас. Отокът на краката ми спадна в деня, в който си дойдохме вкъщи и съответно ми стана ясно, че е бил от жегата в болницата. Към родилите - започнахте ли капки против колики? Аз започнах инфакол да и давам. Мисля като приключа шишенцето да пробвам на колийф капките (нали уж ги водат, че съдържат ензима лактаза, а не са симетикон). Нямам идея кое ще проработи, но се надявам поне да облекчават..

И при мене днеска е значително по-малка болката,само придърпване усещам.Аг ми каза,че другия петък се пада да ми махнат конците .При мен корема е подут още леко ,защото и червата ми бяха подути и ме боляха доста,но днес е значително по-добре.Малката е при мен вече ,за сега е кротичка и и дават адаптирано мляко,защото аз съм на антибиотик все още.Ако всичко е наред в неделя ни изписват Simple Smile

# 216
Ще се прибере корема и аз отначало мислех, че ще отнеме доста време, но не, въпрос на седмица-2 е да се нормализира, поне при мен е така, но има още какво да се желае. За коликите, ние ги почнахме 2 седмици след като се прибрахме, когато видяхме, че има признаци за такива. Редувам биоамика и еспумизан комфорт.

# 217

Честно казано не те разбрах къде и как те боли, може ли да опишеш по-добре? Така много трудно може да се прецени. Аз имам болки ниско долу, но аг ги потвърди за нормални, дечко е натежал. От друга страна моя позната роди вкъщи така второто си дете, защото сметна болките за нормални. Всичко е субективно. За жалост не сме лекари, ако искаш акуратно мнение посети спешен кабинет.
Ами самите спазми бяха ниско долу където са яйчниците но в средата снощи много ги усещах може би около час и той беше адски активен толкова много за час час и нещо не е мърдал така ,после съм заспала и днес още не съм го усетила надявам се да се дължи на това,че снощи беше много активен,на преглед ходих преди 2 ,3 дни за спазмите казаха ,че било нормално,но просто много време снощи ги усещах и не знаех точно от какво са и в самата вагина имах спазми  нещо като натиск и не знаех точно на какво се дължи  ,обаче ако до края на деня не го усетя ще отида на лекар.

# 218
Капките за колики започнах да ги давам превантивно преди около 10дни, т.е. мисля, че се пада след втората седмица. Сутрин пие пробиотик, а вечер капки /ние използваме Колийф/.
На мен прибирането на корема нещо не ми покрива очакванията. От три дена си нося колана, не знам за корема, но определено много ми облекчава болката в кръста и гърба. Дадох си достатъчно време и мисля от другата седмица да започна малко по малко да тренирам и мина на хранителен режим.
Имам въпроси към дамите с опит. Момичета кога започнахте да давате витамин Д? На мен педиатъра ми каза да си взема още като се записвахме /по телефона/, след това видях че за този се иска рецепта и че в описанието пише, че се дава след 1-я месец. Вчера една мама ме подсети и пита дали давам, отново отворих и видях, че на някои листовки пише след 2-ра седмица. Не че е драма за десетина дена. Другото ми питане е, след колко време ви изчезна линия негра?

# 219
Момичета, хич не съм на кеф. Оказа се, че онова нещо в сряда сутрин, което се чудех дали е по-обилен и течен секрет или околоплодни води, са били околоплодни води. Вчера бях на консултация, споменах за това и ми направиха тест, който излезе със съвсем бледа втора линия. Съответно ме пратиха вечерта да направя втори в болницата, който си излезе положителен - мехурът е спукан и изтича съвсем по малко околоплодна течност. Казаха ми, че ме приемат в болница, слагат ме на антибиотик, защото са минали над 24 часа от спукването, и индуцират раждане.
Цяла нощ бях с простагландин с цел да скъсят и омекнат шийката - никакъв ефект, имам разкритие едва 1 пръст и е изгладена едва на 40% както при приемането предходната вечер. Преди малко ме сложиха на окситоцин, като ще увеличават дозата на всеки 20 мин. Гърбът ме боли брутално, не мога да си седна на д*то, защото явно контракциите дават към него и съм като схваната след изкачване на 1000 стълби и най-забавното е, че кефът тепърва предстои. Казаха ми, че от започване на активно раждане при 5 см разкритие до самото раждане може да минат и 18 часа. Аз не съм даже и близо до някакво разкритие изобщо. Съответно и епидурална не се знае след колко часа ще мога да сложа. Всичко върви супер бавно, а нервите ми вече са опънати, отделно и прагът ми на болка явно не е висок. Хич не искам бебето да се ражда утре, това е рожденият ден на баща ми, който почина преди две години. Стискайте палци все пак да тръгнат нещата и да се роди днес.

# 220
За коликите, от болницата когато ни изписваха ни дадоха рецепта с био Амика х 5 капки на хранене, спрей за пъпчето, то падна още в болницата, витамин Д на Биобаланс от 14тия ден х5 капки дневно. Педиатърката каза от 20тия ден да почна витамин Д.
Малката е вече на 10дни, шевовете ми ги махнаха на шестия ден от секциото. И колан започнах да нося реално сега от вторник. Още на следващия ден. Белегът ми е почти невидим, като косъм, паднаха малки корички, оперирана съм по Щарк. Коремът ми почти се е прибрал, съвсем леко долу има подутина, все едно съм преяла 😃
Иначе имам едва доловим дискофорт.
За сметка на всичко хубаво, от катетъра съм развила цистит. То много боляло. Никога не съм имала и свга направо е ужасно. Но и това ще мине.

# 221
Стискам палци! Heart Всичко ще е наред.

На мен така в 08:00 сутринта ми сложиха окситоцин, но казаха, че няма никакво разкритие, даже водите ми не бяха спукани, очакваха, че нищо няма да стане, но един доктор ми спука мехура и до 13:00 вече бях с 10 см. На мен ми се наложи секцио по други причини, но мисълта ми е, че бързо може да стигнеш до разкритие. Момичето до мен беше по същият начин, тя даже в 13:00 роди.

Надявам се всичко да мине бързо и безболезнено! Heart Стискам палци.

# 222
... Аз не съм даже и близо до някакво разкритие изобщо. Съответно и епидурална не се знае след колко часа ще мога да сложа. Всичко върви супер бавно, а нервите ми вече са опънати, отделно и прагът ми на болка явно не е висок. Хич не искам бебето да се ражда утре, това е рожденият ден на баща ми, който почина преди две години. Стискайте палци все пак да тръгнат нещата и да се роди днес.

esmeralda23, напълно те разбирам, на преди няколко дни беше рожденият ден на баща ми, не че не го обичам, ама не исках да споделят една дата, защото той почина преди години. Но! Вярвам, че ни гледат отгоре и ни пазят. Щом са сложили система, много е вероятно да стане до края на деня! Вярвам, че е възможно и че ще се справиш! С теб сме! Кураж!

# 223
  • Варна
Мария и моя корем още е на никъде. Спрях и да свалям кг. Започнах да се храня по- здравословно и балансирано и заради кърменето и заради фигурата. Но майка мине права- още няма 40 дни бебето какво искам…. Ще се прибере корема. Иначе правя леки упражнение за крака и ръце за сега, защото съм със секцио. Колана още не съм подносила, трябва да заздравее операцията.
Линия и аз имам.
Вит Д аз пия. Другата седмица сме при педиатърката ще питам за Вит Д.
За колики нищо не давам, педиатърката изписа еспумизан капки, каза при нужда да давам, ако през ноща започне да плаче неистово и нищо не го успокоява. Още не сме имали такива нощи- на 16 дни е.
Нож с 2 остриета са нещата за колики- водят до запек.
Иначе АМ е за колики и запек не знам дали заради него още няма.

# 224
Аз днес питах за колан,защото и аз си бях взела.Каза ми ,чак към. 30 ден да го сложа,защото още е рано с превръзка съм все пак.Пробвах я малката днес да суче,има добър сукателен рефлекс,обаче кърма още няма.Ще видим като се приберем в къщи как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт