Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 27 189
  • 467
  •   1
Отговори
# 225
На мен с предното раждане ми сложиха система сутринта към 9:30/10 и всичко вървеше бавно. Бях 6 дни след термин и нямах и 1 см разкритие. Към 15ч. имаше малко разкритие 3-4 см някъде сигурно бяха и ми сложиха епидурална упойка, след това ме проверяваха през половин час някъде и накрая в 18ч тъй като упойката ме беше хванала здраво и не усещах нищо, лекарите ми увеличиха разкритието мануално, като в 18:24 ч. се роди дъщеря ми 3800, 51 см, като използваха вакуум защото от упойката не усещах никакви контракции и не знаех кога да напъвам 😃.

# 226
Здравейте!

Днес в 8:40ч. се роди нашата дъщеря - Антония. 💕
Тя е 3:380кг и 49см.
Раждането беше планово секцио, бях доста стресирана, но мина добре. Чувствам се добре.

Успех на всички! 🍀

# 227
Здравейте, момичета, относно коликите, с първото дете ми помогна Боуен терапия. Никакви капки и чайове нямаха ефект. Препоръчвам! Аз съм 38+3 и нямам никакви признаци за раждане. По това време с първото бебе вече ми беше паднала тапата , заради безсмислените прегледи за разкритие. Тогава родих в 38+6 отново предизвикано с отлепване на мехура от шийката, окситоцин и пукане на мехура. Сега като няма интервенции явно ще си дойде, когато бебето реши. Каката е стресирана от промяната на обстановката, понеже не сме си вкъщи и вечер не спи добре, съответно ме буди по много пъти. Надявам се да имам сили , когато настъпи моментът! Бабите се редуват да идват, но не могат много да помогнат, защото тя си иска мама и тати.

# 228
  • Варна
Аз днес питах за колан,защото и аз си бях взела.Каза ми ,чак към. 30 ден да го сложа,защото още е рано с превръзка съм все пак.Пробвах я малката днес да суче,има добър сукателен рефлекс,обаче кърма още няма.Ще видим като се приберем в къщи как ще е.
Може ли да питаш за лекарство за белега? Какво и кога? Че аз забравих….

# 229
Аз днес питах за колан,защото и аз си бях взела.Каза ми ,чак към. 30 ден да го сложа,защото още е рано с превръзка съм все пак.Пробвах я малката днес да суче,има добър сукателен рефлекс,обаче кърма още няма.Ще видим като се приберем в къщи как ще е.
Може ли да питаш за лекарство за белега? Какво и кога? Че аз забравих….
Изписаха ми Оксикорт и Цикатридина спрей ,но то май е за самата рана.

# 230
На мен ми изписаха крем Калоидон. Два месец мазане по 3,4 пъти на ден. Но това е вече при готов зарастнал белег. Казах на АГ, че имам и цикатридина и ми каза, че в случая Цикатридина вече не върши работа, защото не е прясна рана.

# 231
На мен ми препоръчаха за първите дни Браунол за дезинфекция, после Дерматикс.

За колики нищо не давам, той засега и няма и не виждам нужда. Давам си пробиотика по препоръка на педиатъра, защото той беше на антибиотик в родилното.

Витамин Д казаха от средата на първия месец, предвид размерите му - по две капки.

# 232
По Тв доста рекламират някакъв крем контратубекс за белези точно.Мисля да питам дали става като ходя в петък да ми махнат конците.

# 233
Здравейте!

Днес в 8:40ч. се роди нашата дъщеря - Антония. 💕
Тя е 3:380кг и 49см.
Раждането беше планово секцио, бях доста стресирана, но мина добре. Чувствам се добре.

Успех на всички! 🍀

Честита да е Антония! Heartpulse

Аз продължавам да съм в изчакване, има леко движение, вече 2 пръста разкритие. Сложих епидурална и определено доста облекчи болките.

Благодаря ви за милите думи, момичета. Heartpulse

# 234
esmeralda23, чакаме да се похвалиш!

# 235
Момичета, днес 14.02 в 03:43 часа се роди нашата дъщеричка Анна Heart

3300 грама, 50 см. Нормално раждане, по стечение на обстоятелствата без упойка. За съжаление раждането не протече така, както трябваше и имаше усложнения, но важното е, че всичко премина и двете сме добре благодарение на доктор Дойчиновски от Вита.

Пожелавам успех на всички момичета, които все още са в очакване! Стискам ви палци при вас да преминат леко нещата и скоро да гушкате сладки бебета! Всичко си заслужава и дори най-страшните моменти се забравят. Магия е!

# 236
Честито на всички нови бебчета!Да са живи и здрави

# 237
Момичета, минавам да споделя,че днес 14.45 се роди Димитър! 39+4г.с
Нормално раждане, второ ми е. В 12.30 ме приеха с болки в кръста и 6см. В 13ч пуснаха система поради липса на контракции, в 13.45 ми спукаха мехура. Всичко се случи много бързо,след няколко напъна проплака Той🥰

Успех на всички, който чакат!!

# 238
Честито, момичета, да са ви живи и здрави дечицата! На вас бързо възстановяване! Нас утре ни изписват и започва една нова страница от живота ни Heart

# 239
Честити да са Анна и Димитър!🩷💙 Живи и здрави да са! На мамите бързо възстановяване 🍀
На мен витамин Д ми казаха към 28-30 ден да започна да давам, К1 еднократно 20капки. Има ли мами, които ползват пробиотик биогая?
На мен за операцията ми казаха да пръскам цикатридина спрей и теразал

Общи условия

Активация на акаунт