Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 279
  • 467
  •   1
Отговори
# 330
Google76, а ти разхождаше ли се до последно? Понеже на мен вече много ми тежи и предимно си лежа, което май никак няма да допринесе.
Накрая и аз лежах. Тя беше слязла супер ниско и опираше в разни нерви та имах остри пробождания като ходя. От 34 гс до края (родих в 38+4 гс) много бях намалила движението- предимно гледах нетфликс на дивана. 😅 Изгледах повторно Breaking Bad и Better Call Saul. И двата серияла от до. 😅 Смятай колко съм била активна.

# 331
Ох, успокоих се. 😆 И аз гледам ту Нетфликс, ту Макс или ID extra… а и както го дават тези дни -15 градуса направо не мърдам съвсем никъде. Мислех си поне да качвам стълби в кооперацията ни, пак ще е нещо. 😅

# 332
  • Варна
И аз последния месец не мърдах много, не можех, тежко ми беше и ме беше страх да не тръгне по- рано. Търкалях се на дивана.

# 333
Здравейте и от мен, момичета. Ние вече пети ден сме вкъщи. Днес Велиславчо прави 10 дни. Прекрасно бебче, спокойно, щастливо, вечер засега си спинка и то прави 4 часа интервали. През деня правеше едни периоди на неспокойствие, плач, търсене на гърда. Чудехме се какво е и се оказа, че кърмата ми е понамаляла и не си взима дозата на хранене и затова си търси по-често, пък ние се стараем минимум на 2 часа да се храни. Дохранихме с адаптирано мляко и магически проблемът се изчисти. Вече си спинка и е спокоен и през деня, папка на 3 часа, прави вече и около час будуване, през който си глецка - ту мама, ту тати, ту баба. Започнахме да даваме Биогая и Биоамика. Сега се старая да увелича кърмата. Утре мислим да се покажем навън за 2-3 мин. Засега се чувствам страхотно, горда от себе си и тялото си, веднага си припознах бебето, не е имало период да ми е странно и да не усещам, че не и мое. Надявам се и занапред всичко да е така и вярвам, че ще е. С мъжът ми сме много спокойни, няма драми. Имахме малко проблем с пъпчето, сега го пооправихме. Чакаме да падне. Днес представихме и баткото (кученцето ни) на бебчо. Мина много добре. Не очаквах така бързо да се харесат.
Единствено вечер още не мога да спя, защото явно инстинктът ми е силен и съм в много лек сън, само да мръдне и се събуждам, ММ казва, че пулсът ми се ускорява насън и тръгвам да скачам Grin Отделно непзнам дали е от хормоните или от това, че тялото и умът ми са в бойна готовност и не мога да се отпусна, вечер се събуждам от това, че ми е много студено. Като взема бебчо да го накърмя и веднага се стоплям. Отделно сънувам и едни гадни сънища, някакви духове, демони. Но отдавам всичко на напрежението. Но още малко и ще свикна и ще се поотпусна още повече. Определено сравнено с първия и втория ден, вече има много подобрение.
Вие как се чувствате? Как се адаптирате вкъщи?

# 334
Здравейте и от мен, момичета. Ние вече пети ден сме вкъщи. Днес Велиславчо прави 10 дни. Прекрасно бебче, спокойно, щастливо, вечер засега си спинка и то прави 4 часа интервали. През деня правеше едни периоди на неспокойствие, плач, търсене на гърда. Чудехме се какво е и се оказа, че кърмата ми е понамаляла и не си взима дозата на хранене и затова си търси по-често, пък ние се стараем минимум на 2 часа да се храни. Дохранихме с адаптирано мляко и магически проблемът се изчисти. Вече си спинка и е спокоен и през деня, папка на 3 часа, прави вече и около час будуване, през който си глецка - ту мама, ту тати, ту баба. Започнахме да даваме Биогая и Биоамика. Сега се старая да увелича кърмата. Утре мислим да се покажем навън за 2-3 мин. Засега се чувствам страхотно, горда от себе си и тялото си, веднага си припознах бебето, не е имало период да ми е странно и да не усещам, че не и мое. Надявам се и занапред всичко да е така и вярвам, че ще е. С мъжът ми сме много спокойни, няма драми. Имахме малко проблем с пъпчето, сега го пооправихме. Чакаме да падне. Днес представихме и баткото (кученцето ни) на бебчо. Мина много добре. Не очаквах така бързо да се харесат.
Единствено вечер още не мога да спя, защото явно инстинктът ми е силен и съм в много лек сън, само да мръдне и се събуждам, ММ казва, че пулсът ми се ускорява насън и тръгвам да скачам Grin Отделно непзнам дали е от хормоните или от това, че тялото и умът ми са в бойна готовност и не мога да се отпусна, вечер се събуждам от това, че ми е много студено. Като взема бебчо да го накърмя и веднага се стоплям. Отделно сънувам и едни гадни сънища, някакви духове, демони. Но отдавам всичко на напрежението. Но още малко и ще свикна и ще се поотпусна още повече. Определено сравнено с първия и втория ден, вече има много подобрение.

За увеличение на кърмата чай, даване ни гърда и след това цедене с помпата, трябва да имаш поне 7-8 цедения за денонощие. Ние също се дохранваме, но за мен не е чак такава драма. Радвам се че все пак яде и кърма

# 335

За увеличение на кърмата чай, даване ни гърда и след това цедене с помпата, трябва да имаш поне 7-8 цедения за денонощие. Ние също се дохранваме, но за мен не е чак такава драма. Радвам се че все пак яде и кърма
Аз се цедя преди всяко хранене и чай пия и масажи правя,но за сега без особен резултат.Пускам само коластра,която и давам с  АМ.Явно трябва още време да се стимулира кърмата при мен.Но пък ако не стане ще се храним с АМ.

# 336
Аз определено след свалянето на шевовете живнах много. За излизане обаче, мисля, че ни е рано. Още имам дискомфорти разни. Мисля като направим 2 седмици след 3 дена да направим кръгче около блока за 10-15 мин с количката и после лека полека ще стигнем и до парка - точно ще се е постоплило. Вкъщи вече нещата вървят нормално всичко ни е под ръка. Нощният сън става доста нормален. Приспиваме към 12-12:30, тя сама се буди около 4:30 и после около 8-8:30. Така имаме буквално 1 нощно ставане като обикновено това е ММ, който храни с АМ. Това ни е единственото хранене, в което сме на АМ, за да не се цедя и разсънвам в малките часове. Останалото е на кърма. Ака след почти всяко ядене. 😅 Наддава добре. Роди се 2.8 кг, в болницата падна на 2.7 кг. Сега е 2.9 кг. Мъничка е и писука супер сладко, макар че ревне ли - вади гласа. 😅 Слагам био гая капки в сутрешното хранене. Много кротко бебче е.

# 337
Накрая и аз лежах. Тя беше слязла супер ниско и опираше в разни нерви та имах остри пробождания като ходя. От 34 гс до края (родих в 38+4 гс) много бях намалила движението- предимно гледах нетфликс на дивана. 😅 Изгледах повторно Breaking Bad и Better Call Saul. И двата серияла от до. 😅 Смятай колко съм била активна.

Точно това гледам отново аз Grinning
...
Мисля като направим 2 седмици след 3 дена да направим кръгче около блока за 10-15 мин с количката и после лека полека ще стигнем и до парка - точно ще се е постоплило.
....
Много кротко бебче е.

Стискай палци и моето да се окаже кротко и да вземе за пример твоето! Аз не смея да изляза в това време, вече до болницата взимам само такси, не смея с градски.

Иначе тази нощ при завъртане имах жестоки болки в страни от пъпа. Направо съм виела. Някакви лигаменти разтягам... Дано се приберат.

# 338
Аз определено след свалянето на шевовете живнах много. За излизане обаче, мисля, че ни е рано. Още имам дискомфорти разни. Мисля като направим 2 седмици след 3 дена да направим кръгче около блока за 10-15 мин с количката и после лека полека ще стигнем и до парка - точно ще се е постоплило. Вкъщи вече нещата вървят нормално всичко ни е под ръка. Нощният сън става доста нормален. Приспиваме към 12-12:30, тя сама се буди около 4:30 и после около 8-8:30. Така имаме буквално 1 нощно ставане като обикновено това е ММ, който храни с АМ. Това ни е единственото хранене, в което сме на АМ, за да не се цедя и разсънвам в малките часове. Останалото е на кърма. Ака след почти всяко ядене. 😅 Наддава добре. Роди се 2.8 кг, в болницата падна на 2.7 кг. Сега е 2.9 кг. Мъничка е и писука супер сладко, макар че ревне ли - вади гласа. 😅 Слагам био гая капки в сутрешното хранене. Много кротко бебче е.

Моите шевове утре ще ги махнат,нямам търпение вече .Иначе и аз имам тук таме болежки,но почти намаляха.То сега времето доста студено ,по-добре като се постопли ,тогава мисля да я изведа аз.Моята писука,хълца,мърка -голяма сладурана е.

The_Black_Hole и аз имах такива около пъпа,като придърпване,обаче минаха вече.

# 339
Всички чакаме да се затопли, за да поизлезнем д бебоците май🥰 . Откакто ми махнаха конците, все едно операция не са ми правили. Просто няма движение, което да ме затруднява. Не се усеща опъване, даже си напомням все пак да се пазя и да не се пренатоварвам.
Нашата бебка днес вече е на 13дни, много се променя, направо чак ми е трудно да повярвам.. И аз се мъча да увелича кърмата, но специално за помпането, мисля, че при мен от там намаля (може и да си внушавам). Една приятелка ми спомена, че от прекалено изпомпване се получавала хипер лактация и тя щяла да си докара мастит. Не разбирам честно казано. Сега пробвам само да я слагам нея на гърда, дохранвам с АМ (поне съм спокойна, че е яло детето) и ще изчакам още 2-3 дни, за да видя с помпата какво ще изкарам и дали има увеличение. Последните пъти за 7-9мин излизаха едва 15мл… направо ми се плачеше, че съм я държала гладна, но пък тя нямаше никакви индикации, че не е наядена. Не плачеше, хапваше на 2-2:30 часа. Сега си хапва на 3, нощно време си прави 6-7 часа пауза. След сутрешното хапване прави около 4часа пауза, но май ще спирам да я будя, за да си покаже тя кога огладнява. Вечер я мъчи коремчето, като започне от 21ч някъде и е много кисела до 2-2:30, когато заспива. Прави ми впечатление и че прави прекалено дълги интервали на будуване като за новородено. Понякога стои будна по над 2 часа. За сметка на това през деня пък спи много. Надявам се с времето да се коригират тези неща. Искам вече да излизаме на разходка навън, че и мен вкъщи не ме свърта.

# 340
Всички чакаме да се затопли, за да поизлезнем д бебоците май🥰 . Откакто ми махнаха конците, все едно операция не са ми правили. Просто няма движение, което да ме затруднява. Не се усеща опъване, даже си напомням все пак да се пазя и да не се пренатоварвам.
Нашата бебка днес вече е на 13дни, много се променя, направо чак ми е трудно да повярвам.. И аз се мъча да увелича кърмата, но специално за помпането, мисля, че при мен от там намаля (може и да си внушавам). Една приятелка ми спомена, че от прекалено изпомпване се получавала хипер лактация и тя щяла да си докара мастит. Не разбирам честно казано. Сега пробвам само да я слагам нея на гърда, дохранвам с АМ (поне съм спокойна, че е яло детето) и ще изчакам още 2-3 дни, за да видя с помпата какво ще изкарам и дали има увеличение. Последните пъти за 7-9мин излизаха едва 15мл… направо ми се плачеше, че съм я държала гладна, но пък тя нямаше никакви индикации, че не е наядена. Не плачеше, хапваше на 2-2:30 часа. Сега си хапва на 3, нощно време си прави 6-7 часа пауза. След сутрешното хапване прави около 4часа пауза, но май ще спирам да я будя, за да си покаже тя кога огладнява. Вечер я мъчи коремчето, като започне от 21ч някъде и е много кисела до 2-2:30, когато заспива. Прави ми впечатление и че прави прекалено дълги интервали на будуване като за новородено. Понякога стои будна по над 2 часа. За сметка на това през деня пък спи много. Надявам се с времето да се коригират тези неща. Искам вече да излизаме на разходка навън, че и мен вкъщи не ме свърта.

При мен с помпата е мъка още 10-15 мл,първия път като я пробвах излезе 30,та незнам вече.Ще се мъча още,пък каквото стане.Тоя чай изобщо не ми е подействал още.
Иначе добре,че майка е в къщи използвам да изляза за 5 Мин до магазина малко да ми се проветри главата.Като се стопли времето повече Simple Smile

# 341
Вярно е, че с помпата често се получава хиперлактация. С предната бременност непрекъснато се цедях, докато бебето спеше, понеже ми се струваше, че не дърпа достатъчно и че е гладно. Впоследствие гърдите ми непрекъснато бяха подути, болезнени и пълни. Тогава спрях да се цедя за известно време и сякаш отмина от само себе си, но вероятно съм била пред мастит. Трудно е да се определи с точност колко често да се цедиш, обаче по тези симптоми с чести подувания на гърдите поне можеш да се ориентираш, че прекаляваш и да поспреш.

# 342
Малката стана вече на 2 седмици и от няколко дена е само на кърма. До преди това бях на антибиотик и не можех да й давам, та малко се е запекла. Довечера ще пробваме това с термометъра, но се надявам сама да се изходи до тогава.

Забелязвам я, че има газове, не съм сигурна дали са колики. Чудя се дали да започна от сега да й давам капки. Препоръчаха ми Lefax (някакви немски са) в комбинация с био гая.

Аз само се цедя и давам мляко, имам достатъчно, даже за 4 дена вече замразих 3 торбички. Но и аз имам буца на едната гърда, която не успявам да премахна. Правя топли компреси и се изцеждам някъде на 3 часа, но ефект няма. Това за зелено и на мен ми го казаха само че трябвало да бъде студено, да седи в хладилника и така да го слагам. Не знам дали няма да запуши така още повече жлезата, защото не е зачервена. Вие как си ги слагате?
Ако имаш температура и гърдите са топли само студен компресия или зелеви листа. Иначе помага за отпушване на каналите лецитин по 2 таблетки,ако има болка и бучки, ако не профилактично се пие по 1 таблетка 1 м.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 12:06 от Krisito32

# 343
Аз пия лактил, нмам болки, даже бих казала, че ги чувствам меки гърдите. Само едната започна леко да напряга откакто спрях да изцеждам, но след като малката хапне и минава. Предимно коластра имам, по-рядко виждам кърма като че ли (ползвам протектори и успявам да видя какво суче). Започвам да си мисля, че просто сама си намаля и не знам докога ще успявам да и давам нещо. Днес след 20мин сукане си изпи 50мл АМ. Тя трябва да приема по 80мл, така че допускам за тези 20мин от мен да е приема 20-25мл. Това направо е нищо.. ще ходим на консултация в понеделник-вторник. Поне да я видят дали си наддава. Най-важно ми е да си расте здравичка. Каквото мога правя за увеличаване на кърмата, пък като не стане, ще си минем изцяло на АМ.

# 344
Моите гърди нито са зачервени,нито ги чувствам напрегнати.От време на време само се появяват едни бодежи в зърната и това е.
Бяха доста подути и усетих 2-3 бучки като бяхме в болницата и това се появи едновременно с подуването на краката.Като ми спаднаха краката вчера и гърдите сякаш се оправиха.

Общи условия

Активация на акаунт