Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 63

  • 78 568
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 8 023
След вчерашните сладки сърца, днес е ред на солените 😉

Използвах рецептата за соленки на Karzz, но вместо масло сложих мас.

Хубава и спокойна вечер!

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 18:04 от denyil

# 91
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 721
Качамак


Едно хлебче със сирене


Салата цвекло, моркови и ябълки


Грах с пиле

# 92
  • Мнения: 8 481
Баница със сирене

# 93
  • Мнения: 291

Овесено хлебче на тиган


Яйца, кюфтета и салатки



# 94
  • Бургас
  • Мнения: 24 531
Благодаря за новата тема!
Имам няколко питания относно вкусотийки, видяни тук!
Свършиха ми лайковете!
Започвам под ред на постовете в темата.
Пинко и пост 34 - как е приготвила тортата/чийзкейка?
Сиви и пост 39 - зеленият фасул как е приготвен?
Мерилин и пост 64 - бисквитената торта как е направена?
Дара и пост 72 - питането ми е за тортата чийзкейк? Белият пласт от какво е?
Данифин и пост 84 - азиатското! Изглежда страхотно! Как е приготвено? На мен месото никога не ми става такова ,,лепкаво,, и карамелено да изглежда.



Мики,, подкрепям идеята за спанак, ориз, гъби и заливка! Страхотно е!
Бени, страхотен омлет!
Ох,Мики,Мики....тази торта Баунти.....!
Тарти, страхотен тутманик!
Денил, страхотно изглеждат сърцата и соленките! Не съм пробвала с мас. Имам мас, ще взема да ги забъркам.

СТрахотни вкусотии при всички от темата!

Стара моя снимка на спанака с ориз и заливка на Бени!

# 95
  • Мнения: 11 195
За днес предлагам:

Зелена салата

Пържени картофки

Родопски клин с ориз


Френска селска, за един рожденик

Супа боб

Закуска за шампиони

Зимна супичка с картофи, праз и моркови

Брауни с домашен конфитюр от череши

# 96
  • Мнения: 4 316
Данифин и пост 84 - азиатското! Изглежда страхотно! Как е приготвено? На мен месото никога не ми става такова ,,лепкаво,, и карамелено да изглежда.
https://bg-mam.ma/p/1606162/49278959  подробно обяснено.

# 97
  • Мнения: 12 851
Отдавна не съм пускала нищо. Къде снимам, къде не. Има тук събрани няколко неща, колкото да се запиша в новата тема. Въртим едно и също.

Чернокоп и попчета; кюфтета с гарнитура и последното любима постна картофена яхния.


Арпа с масло и сирене, бъркани яйца с шунка и кашкавал, палачинки в сладко-солен вариант, пърленки със сирене, пържени филийки.


Рагу с кисело зеле, пак пържени филийки, кебап с кетчуп и вино, доматен сос Маринара си правих за пастата и накрая банички на тиган.


Букатини със соса от предната снимка, мекици със сирене, италиански лимонови кексчета и от останалите от тях белтъци направих целувки. Накрая вариант на Цезар с манголд. Много го харесвам и добре че няма сняг, че и зимата да ядем. Крутоните и соса после добавих.


Пурички със сирене, Тонтеки пържолки, пиле с бамбук и печурки и към тях стъклени нудълси. Последното си е закуска.


Постното си е за мен - зелен боб с картофи и най-любимият ми кекс. Обикновен, прост, с какао. Преди изобщо не обичах кекс, а с годините заобичах този, който винаги става дунапренен и не искам никакви други добавки в него. След кекса има пърленки със сирене и кашкавал; мусака; принцеси с кайма (между другото, за мен "принцеса" е само сандвич с кайма).


Ребра; малко боб в кадър, кюфте, кисело зеле салата; дърпани банички със сирене и свински каренца.


И като писах каренца, вече два дни това ядем и ще ядем и трети. От около 2 години си ги приготвям по рецепта на Роси - Кулинарен Еликсир. Режа филенцата и хубаво начуквам (събирам си найлоните от корите за баница. Да знаете, че между тия листа се начукват перфектно и няма късане). На всяко каре правя шахматни прорези с ножа. Правя си марината за 1 кг карета от 1 кафяна чашка лек соев сос или наполовина тъмен соев, по 1 ч.л. червен и черен пипер, по 1 ч.л. мащерка и счукани зрънца кориандър и добавям малко олио (при нея зехтин). На всяко каре по лъжичка и омазвам. Най-хубаво стават на барбекюто за по 5 минути, или на скара. Да има къде да се отичат соковете.
Към каретата любима топла картофена салата с лук и магданоз. А от тая сутрин рогчета с кашкавалена извара и сирене и са в компанията на последната боза на Пепчо (резнати са снимките). Повече няма да правя, че станахме пак по 100 кг.


Вкусен неделен ден Chocolate Bar

# 98
  • Sofia
  • Мнения: 1 553
От мен една скромна шакшука:

# 99
  • София
  • Мнения: 298
Нудли в азиатски стил със свинско, гъби и зеленчуци

# 100
  • Мнения: 355
Имало нова тема... а аз се притеснявам, че никой нищо не готви.Благодаря за новата тема.

За 57мия рожден ден на моя баща:
Лек манго чийзкейк. Отряза се перфектно!

# 101
# 102
  • под тепетата
  • Мнения: 11 243
У нас също 57 , но на ММ. Скромно, но вкусно го отбелязахме с кюфтетата на Mikkey. На живо бяха по- хубави! И, ако шеф Ангелов беше наблизо, щеше да ми чете конско, че забравих соса Blush
 
 Торта, която снимах почти в движение. Подаръкът отзад е за едно детенце, не за него.
  

С остатъците от блата и крема, допълнен със сметана.

  Прекарахме си чудесно на клуб с БТР!
 Хубава и спокойна неделна вечер!
Мереленда, с този отчет ми взе акъла! Поклон!

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 15:42 от bilqna_69

# 103
  • Мнения: 43 692
Честита да е поредната порция рожденици в темата.
От мен бриош питки по рецепта на Мики, но една част от брашното е пълнозърнесто. Благодаря, Мики, страхотни са!

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 18:08 от mariat

# 104
  • Мнения: 9 478
bilqna_69, не само твоя Simple Smile
Привет,  На обяд си правих ньоки с яйца и зелен лук (да имам и за утре за работа) https://pep-4o.blogspot.com/2025/02/blog-post_16.html

Заради хремата мивчера не отидохме на празника на ушите тук,  но нали съм "стара къща" извадих едно от фризера и мина през тигана да почетем празника.

Бобецът е за довечера,  със сланина и праз  🙂

супата на седмицата е пилешка https://pep-4o.blogspot.com/2009/11/8-12.html

 От предните дни  обяди за в кутии -  кюфтета и  ущипци.  https://pep-4o.blogspot.com/2017/12/blog-post_26.html в айро-фрито.


Общи условия

Активация на акаунт