Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 63

• 79 117
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София-Младост
Честити да са рождениците! И тези дето им правят тортите!
Бисквитен десерт със сметана и сладко от боровинки

# 106
karzz зеления фасул го задуших в тигана. В масло и малко зехтин запържих лук и чесън, добавих зеления фасул (домашен, беше замразен но се беше поразмразил вече), добавих домати от бъркан 2-3 лъжички, сол, черен пипер и малко чубрица и съвсем малко водичка. Захлупих с капак тигана и оставих на среден огън. Реално докато омекна фасула и се изпари водата.

И да не е само рецептата слагам току-що направени гьозлемета със сирене

От вчера едни сладки тип брауни с банан

Вечерята от вчера пържолки на фурната и печени чушки с чесън, сирене и зехтинче

Една гъста супа точета за малката калпазанка

# 107
Karzz, белият пласт е от 500 г маскарпоне, кутия кондензирано мляко и 200 г кокосови стърготини. Сложих и няколко начупени бисквитки орео.
Стари снимки на някои от нещата, които приготвих почивните дни -
Солени гофрети

Пилешки крилца

Палачинки

Фреш от портокал

# 108

Пролетни рула на АФ с тай сос с фъстъчено масло

# 109
Barely_Mama_91❤️, честит да е баща ти и твоят съпруг bilqna_69 ! Heart Eyes
Guinness, чудесен си приготвила калпака Heart Eyes
При всички е много, много вкусно и красиво! Hug Heart
Баница с ванилов крем приготвих за десерт в неделя. Прави се лесно и е много вкусна. 😋🥧😍
https://inthebeniskitchen.com/2025/02/16/%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%b … 1%80%d0%b5%d0%bc/

Скрит текст:

# 110
  • In transit
Лелее, повече гладна няма да влизам в темата! Такова слюноотделяне получих след разкошния отчет на Мереленда и гюзлемето на Сиви, че бързам да честитя на рождениците и да бягам към кухнята. Heart Eyes

Barely_mama, Биляна, Пепи, да са ви честити рождениците. Здрави, обичани, обгрижвани, щастливи да са! Hug

Биляна, Мари, Стефина и аз ви благодаря! Heart

Вечерята от Св. Валентин не съм показвала, бургер във формата на сърце с червена бира, да е в тон с празника. Grinning

Скрит текст:

Мароканска рибена яхния

Кордон Бльо с пуешко филе

Спагети Путанеска

# 111
  • София
ВИСЯЩАТА БАНИЦА НА ЕВА ТОНЕВА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2025/02/blog-post_16.html

# 112
Честити да са рождениците и всички около тях!
Здрави и щастливи да са всички празнували Валентин ,Трифон зарезан итн.
От мен с лоши снимки
Салата

Пилешко с доматен сос

Пържени картофи

Хубава вечер!

# 113
Менюто днес:

Зелена салата, цвекло, синьо сирене и орехи. Дресингът е ябълков оцет, сол и олио

Брауни с бял шоколад

Крем-карамел

Черна ряпа, моркови, краставица и черен сусам. Дресингът е лимонов сок, масло от гроздови семки и сол

Палачинки

# 114
Yellow flower12, Barely_mama, Bilqna_69, Пепчо , честити рожденици! Живи и здрави да са! 🍀

Във вчерашния снежен ден приготвих топла спаначена супа.

Хубава седмица! ❤️

# 115
  • там където има винаги вятър
Честити да са рождениците от изминалата седмица!
Бутер банички, само със "сухо" сирене/нямах яйце.

Боб.

Дробчета.

Лазаня.

Гювече със сирене - извадих си го в
чиния.

Джолан за мезе, или това което остана, че ММ прави супа/пача с него.

Купешки/замразен ябълков щрудел преди печене.

Бонбони с 3 съставки - тахан, фурми,
орехи.

Да ви покажа къде зимуват осите.
Скрит текст:

Свити в буркан в които има не знам си какво... Разчиствахме една постройка на село с ММ, пред срутване беше и пълна с какво ли не. Ако има някой като нас, да си ходи от събота на събота ще ме разбере, че  времето все не стига Worried Не говоря за вила! А за селски двор който е празен от 7 години.Disappointed Relieved

Бени, вземам ти рецептата за телешкото на фурна/ следващия път докато върша нещо на село, да се готви само /

Ох, такива вкусотии сте показали - от всичко бих си взела.
 Защо ми трябваше да гледам "живот на кантар"/далеч, далеч съм от техните кг, ама 5-6 ако можех да махна Thinking/
Това пържени филии, та баници, пици, картофи, макарони... а за сладичкото да не говорим - така да ги обичам Weary

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 09:44 от mama iasi

# 116
Момичета, имам един въпрос. Понеже ще правя чийзкейк с бисквити с масло за блат, отгоре крем от маскарпоне, крема сирене и пудра захар, и за завършек домашно сладко, въпросът ми е дали трябва задължително в крема да се сложи сладкарска сметана? Cake

# 117
  • София
Момичета, имам един въпрос. Понеже ще правя чийзкейк с бисквити с масло за блат, отгоре крем от маскарпоне, крема сирене и пудра захар, и за завършек домашно сладко, въпросът ми е дали трябва задължително в крема да се сложи сладкарска сметана? Cake
За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори- https://www.bg-mamma.com/?topic=1725625.msg49326139#new

# 118
Боб с наденица

Пиле с кисело зеле и боб

Гювече

Хубава вечер!

# 119
Колко хубаво е грейнала темата ни с тези кокиченца!
А всички вие сте сготвили толкова вкусно. Не  мога да изброя всички, но ви поздравявам за труда!
Пеева - Ах бахур. Че и домашен, Щастливи хора сте вие.
иланг-иланг - чудни паприковани гърди. Аз за тях залепнах, че и режимни. Екстра!
Merelenda - Даре, душичко, коги ти се Явиш тука, аз мълча. Толкова богато и вкусно!
Barely_Mama_91❤️ - да ти е жив и здрав бащата! Много приятно парфенце.
bilqna_69  - на теб също да ти е жива и здрава половинката. Прекрасна торта. Аз като не мога да ям много сладко и се радвам наред на всичко благичко.
Sivi  - синът ми много обича пърленки. Видя ги и познай - ха!
Dara888 - добра идея даваш с крилцата. Отдавна не съм си правила, защото у дома само аз си ги ям. Много апетитни изглеждат.
Бени - видях ти баничката и в Инстаргам. Не помня дали там коментирах, но тук искам да ти кажа, че е разкошна!
Ето ме и мен с последните гозби.
Бавно готвено свинско с лук, моркови, гъби и домати

https://radi-homemade.blogspot.com/2025/02/blog-post.html
"Kıymalı Fasulye" (мляно месо с фасул) - от комшиите

https://radi-homemade.blogspot.com/2025/02/kymal-fasulye-kymal-f … -minced-meat.html
Karnıyarık (Пълнен Патладжан с мляно месо

https://radi-homemade.blogspot.com/2025/01/blog-post_37.html
и едно руло с тиквички - с плънка от лук, спана и гъби

и още има, но да не досаждам.
Хубава и спокойна вечер, момичета и момчета!

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 20:11 от *FIORE*

Общи условия

Активация на акаунт