Цялостен ремонт на апартамент с фирма

• 828
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, прегледах вече съществуващите теми по въпроса, но не намерих, каквото ме интересува, затова започвам нова.
Налага ми се да направя цялостен ремонт на апартамент и за момента идеята ми е да ползвам фирма, която да извърши всички ремонтни дейности - от къртенето до довършителните задачи.
Въпросът ми е - ако сте ползвали такива фирми, бихте ли препоръчали добри изпълнители, тъй като на пръв поглед всички вършат работа, имат страхотни снимки на завършени проекти и обещават, гарантират и т.н.
Наясно съм, че най-добре се взима решение след обстойна проверка, или препоръка, затова ще се радвам да споделите своя опит по темата, бил той и неприятен.
Четох доста по темата за какво да се подготвя, и финансово и психически, не това е идеята на този пост. Бих оценил адекватни препоръки и мнения от "препатили" хора.
Благодаря предварително Simple Smile

# 1
Имам личен опит само с мошеници.
Съветът ми е, ако тръгнеш по този път - изпипай си нещата с адвокат, така че да са договорите в твоя полза. Не подписвай друго.
Срещни се лично с хората и ги прецени.
Ако много ти говорят, значи гледат да ти отвлекат вниманието от нещо. Червена лампа.

# 2
Добавете информация за града, за който тъсите. Така е по-вероятно да намерите подходяща препоръка.

# 3
В София е едно,във Варна друго,в  село Долно Нагорнище е трето...уточнете местоположението...

# 4
Добавете информация за града, за който тъсите. Така е по-вероятно да намерите подходяща препоръка.

Става въпрос за София, прави сте, изпуснал съм го.

# 5
Това, че на друг са направили удачен ремонт, не означава, че ще направят и на Вас същия.

Опарих се няколко пъти.

# 6
  • София
Ако искате ми пишете. В бранша съм и мога да Ви консултирам и да препоръчам контакти на читави фирми

# 7
Ако искате ми пишете. В бранша съм и мога да Ви консултирам и да препоръчам контакти на читави фирми

Моля за контакти Simple Smile

# 8
Аз съм стигал само до оферти от фирми които работят директно с  дизайнери. Цените на СМР бяха с минимум 100% над нормалните цени на пазара.

Избрах да работя с различни хора за различните дейности, но това е свързано с големи нерви и разправии (уви парите не падат от дърветата).
Само ще хвърля няколко разлики в цените:
Фирма към дизайнер за прекарване на нова ел. инсталация - 12000 лв
Друго препоръчано лице, не фирма - 3000 лв

ВиК към дизайнер 4500 лв
ВиК майстор препоръчан от познати - 700лв

Няма да коментирам разлики за шпакловане, гипсокартон и т.н. Там цените не са х4 или х5, но минимум х2.

И забравете картинките в сайтовете - там са рекламирани най-добрите обекти, няма да видите снимки от лоши монтажи, ремонти и т.н.

Ако сте от хората, които имате безкрайно много пари и никакво свободно време - може би ще намерите правилния изпълнител, но аз не мога да препоръчам такъв.

Общи условия

Активация на акаунт