Вагинален херпес?

• 674
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте.
От петък съм със жълто-кафеникаво течение, непоносима болка при уриниране, безцветен и постоянен секрет и някакъв обрив по вулвата. Сърбеж няма. Отделно е ѝ подуто и боли страшно много, вече стигнах до там, че да не пия почти никакви течности за да не ходя по малка нужда. Вчера отидох на гинеколог видя ме и каза, че това е херпес. В четвъртък съм на вторичен преглед. Изписа ми ацикловир таблетки и крем. Но според това, което четох, никъде не видях някой да казва, че боли ужасно много, при уриниране. Възможно ли е да е от нещо друго?

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 15:54 от Lilyу

# 1
Херпесът и HPV са много близки по вид вируси, затова се и лекуват с едни и същи препарати.Съветът ми е да си направиш цитонамазка да си сигурна че не е HPV и да се предпазиш от риск от рак на маточната шийка.
Друго много важно е че това се води полово предавани болести .Ако имате много сексуални партньори, съветът ми е да правите секс само с презервативи.Ако имате един сексуален партньор бих се замислила за изневяра от негова страна .Не за друго,а защото,ако той постоянно ви изневерява ,вие постоянно ще лекувате и ще влезнете в един порочен кръг.Това го казвам без да се заяждам  и с цел да се изясните.
Потърсете и второ мнение при по възрастен гинеколог, защото поне аз оставам с впечатлението че по младите лекари не могат много да различават генитален херпес и HPV.

# 2
Защо внушавате на авторката мисли за изневяра? Тези заболявания може да са били предадени много по-рано или от друг партньор, но може да не се появят веднага и само когато имунната система падне.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 18:09 от unserwahnsin

# 3
Защо внушавате на авторката мисли за изневяра? Тези заболявания може да са били предадени много по-рано или от друг партньор, но може да не се появят веднага и само когато имунната система падне.
АЗ бих проверила този вариант, защото вече го написах.Той ще си хойка и ще я заразява на ново ,тя ще се лекува и така до безкрайността.Ако се окаже HPV изневярата е сигурна ,ако никога не е имала проблеми.

# 4
Ей, големи разбирачи сте иначе, само създавате интриги.

И друго нещо: генитален ЧПВ се проявява с други симптоми, които нямат общо с описанието на авторката.

# 5
И как точно с цитонамазка ще разбере, че има HPV?
Папилома вируса и херпесния вирус ВЪОБЩЕ не са близки. Как го измислихте?
Веднъж заразена няма какво да се страхувате, че ще се презаразявате - реално никога няма да се излекувате. можете само да го подтискате да не избива. Херпесният вирус остава с Вас завинаги и можете да заразявате партньорите си.

Значи сега следвайте лекарското лечение, почетете за разни трикове за намаляване на дискомфорта, опитайте да засилите имунитета си, прокоментирайки това с лекар.
Понякога и на някой хора мазането с мед помага. При други е само болезнено.
Почетете за Л-лизина и МОНОЛАУРИН.

Успех!

# 6
https://www.synevo.bg/paphpv/ докторите го казват и е научно доказано .HPV вируси и HSV са от една група вируси.Ракът на шийката на матката е научно доказано че е в резултат на HPV.

# 7
Права сте, но симптоматиката е съвсем различна

# 8
Вижте сега ,аз нямам намерение да се заяждам.2020 години живеех за шест месеца в Англия.Тогавашният ми партньор ми изневеряваше ,не знам от къде усетих между ануса и вулвата някакви образования , които те разпространиха и около срамните устни и странното беше че избих страни пъпки по корема и между бедрата.Отидох тогава на Английски доктор и при мен тогава ми каза обратното.Имала съм HPV и трябваше да направя цитонамазка да се определи какъв вид е заради риска от рак на шийката на матката.Моя приятелка ми предложи да ида на доктор на частно при българин и той ми обясни че това си е херпес по учебник.Тогава си спомням че не ми смениха ацикловира и ми обясниха че лечението на HPV и HSV , когато се касае за полово предаване е сходно , защото са вируси от една група и структурата.Можело лесно да се объркат.Щях да предложа на авторката да си пусне пълен скрининг за полово предавани болести, защото те можело да са в резултат на други по опасни болести като HIV и Гонорея .Но реших да не споделям тази информация да не ме помислите за пълно ку -ку ,но авторката ,ако е имала не обезопасен секс е добре да се изследва . Имунитета е много важен и е добре да почне нещо което ще подсили имунната плюс лечението предписано от доктор.
Лека вечер.

# 9
  • Sofia
Вчера отидох на гинеколог видя ме и каза, че това е херпес.
Как така видял и решил?
Взел ли е везикуларен секрет да го изследват за херпес? Микробиология направена ли е?

Херпесът и боли и сърби. Знам че може да е външно и вътрешно (вагинално). Само предполагам, че би могъл да засегне и уретрата.

При уриниране може да боли от цистит. Тоест може да има наслагване на две инфекции (обрив заради една и болки при уриниране заради друга). Дали ли сте урина?

ЧПВ протича безсимптомно или излизат кондиломи - доколкото знам те не болят. За изследване на ЧПВ се взима цервикален секрет (не цитонамазка) и се дава за типизиране в генетична лаборатория. Цитонамазката може да покаже само съмнение за инфекция с ЧПВ.

Единственото общо между папилома вируса и херпес вируса е, че се предават по полов път.

https://www.synevo.bg/paphpv/ докторите го казват и е научно доказано .HPV вируси и HSV са от една група вируси.
В линка, който сте дали дори не се споменава херпес вируса.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 01:00 от Brin de muguet

# 10
Вчера отидох на гинеколог видя ме и каза, че това е херпес.
Как така видял и решил?
Взел ли е везикуларен секрет да го изследват за херпес? Микробиология направена ли е?

Херпесът и боли и сърби. Знам че може да е външно и вътрешно (вагинално). Само предполагам, че би могъл да засегне и уретрата.

При уриниране може да боли от цистит. Тоест може да има наслагване на две инфекции (обрив заради една и болки при уриниране заради друга). Дали ли сте урина?

ЧПВ протича безсимптомно или излизат кондиломи - доколкото знам те не болят. За изследване на ЧПВ се взима цервикален секрет (не цитонамазка) и се дава за типизиране в генетична лаборатория. Цитонамазката може да покаже само съмнение за инфекция с ЧПВ.

Единственото общо между папилома вируса и херпес вируса е, че се предават по полов път.

https://www.synevo.bg/paphpv/ докторите го казват и е научно доказано .HPV вируси и HSV са от една група вируси.
В линка, който сте дали дори не се споменава херпес вируса.
Пуснах линка защото една госпожа по горе казва че цитонамазка няма нищо общо с HPV и грешите HPV , може да боли и да кърви при докосване , особено ако е на нежно място като гениталната област.Също така ужасно сърби .

# 11
  • Sofia
Тоест, тогава откъде е информацията, че ЧПВ и херпес вируса са от една група?

# 12
Здравейте, изпращам информация за генитален херпес, която може да ви е полезна.
https://youtu.be/2ch2-9aQCV8?si=BiG7I2i7-yUqRgyt.Попаднах на една оферта за хора, които се съмняват, могат да направят безплатен тест: https://www.omed.bg/genitalen-kherpes-bezplaten-test-i-nova-vzmo … icheni-p7641.html

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 09:56 от Sladkoto16

Общи условия

Активация на акаунт