За Юнско бебе стягаме се всички,обсъждаме и пазаруваме дрешки, легълца, колички

• 20 839
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
[ Айде пийс на всички и стига спорове! Hug

Peace

Напълно те подкрепям. Аз имах предвид едно, а тя каква стана Embarassed
Нека си пожелаем най - лекото и безпроблемно раждане, както за нас така и за бебчето \да не забравяме, че и то участва активно\ Laughing
Тъй като си позволих да открия такава тема \без да искам да се превърне в спор\ сега си позволявам и да я закрия! Naughty  Grinning
 newsm51 Хайде чао ви и много целувки по тумбачетата.

# 121

Тъй като си позволих да открия такава тема \без да искам да се превърне в спор\ сега си позволявам и да я закрия!

Мнооого доброоо, хареса ми  Joy thumbsup

# 122
Момичета искам да ви попитам едно нещо.В "На пазар" прочетох за Dentimaxx-различния биберон.Та  ме интересува дали някоя от вас е ползвала такъв.Дали са чували и други мнения за него.Или това е само реклама.
Незнам как е при вас но аз съм страшно заспала.И времето хич не помага направо се побърквам вече самичка вкъщи.Поне времето когато го позволява съм на разходка.Иначе както каза Blues слънчицето което ме ритка отвреме навреме ме радва много. newsm44
А относно раждането още не са ми казали как,но най-важното е и майката и бебето да се чувстват добре.

# 123
Кетката,6то да ме няма newsm78 Там съм zа 1.06.....Мерси на Лионесс,че ме е преместила,както помолих Hug

# 124
Честита Ви първа пролет и от   umbrella Варна с пожелания за много усмивки и цветя  bouquet
Благодаря на мамите за отговорите доста ме успокоихте.
Ketkat4e пий една и от мен newsm58 и голямо newsm24.И аз като теб обожавам биричката но преди два дена пих 2 чаши и се надух като плондер и милото като ме видя се уплаши затова реших докато родя да не пия че да не му докарам някой инфаркт baby_neutral Joy
Svetli,mileidi аз също бях на курса днес и определено ми хареса,защото се запознах и с доста майки,но от друга страна беше малко плашещо за мен ,защото някои бяха огромни-виждаха ми се двойни.А Уси другата лекция е на 05.04 пак там,но не казаха темата обаче обещавам да я пусна като я обявят.
Що се отнася до големите покупки и аз смятам да се заема сериозно с тях чак май т.е. да ги купя(и ние сме в ремонт),но отсега си набелязвам нещата по магазините и си записвам кое къде съм намерила,защото във Варна има доста магазини,а и нещата които трябва да си набавим не са никак малко.Така обаче с 1 куршум 2 заека-хем ще се разхождаме хем ще вършим нещо полезно!
Инфо:аз ще раждам в Окръжна болница във Варна-само там изажда моят генеколог,а пък аз държа да е той,защотото е запознат с цялата ми бременост.
Хайде чао и много усмивки

# 125
Кетката,6то да ме няма newsm78 Там съм zа 1.06.....Мерси на Лионесс,че ме е преместила,както помолих Hug
Sorry, сигурно пак съм блеяла някъде  newsm78
Пак за ваничката да кажа... /то само това ми е в акъла де.. ooooh!/ ако някоя от вас види такава да се продава с изцяло плоско дъно, да е достатъчно голяма и за едногодищен фъстък, да има дупчица за изтичане на водата и най-обикновена стойка за нея... моля да ми каже, че вече  #Crazy.  Айде мерси.
Ето ви как изглежда 'моята':

Хайде лека нощ и  Hug Hug

# 126
И аз качих снимка с "коремчето" от днес Laughingа сега кажете нещо за конкуренция в  26 седмица де??? newsm47
 даже днес доки ми намекна нещо за секцио,ама на мен  въобще не ми се иска...... Sad
 бебчо бил голям и ако се наложило щели да ме срежат,ама има време де,дано да не се стига до там,защото аз много искам да родя по естествен път Peace
 исках и да питам нещо-преди наколко поста,когато разисквахте темата за раждането,някои момичета споменаха нещо за връзката м/у раждането и диоптрите,а аз самата съм с проблемно зрение и ми стана интересно ,а днес забравих да питам док!!!!благодаря ви предварително ,ако ми отговорите  bouquet
сещам се и още,за този филм ,за който ви беше писала  Кетката-The Sicret,аз съм го гледала преди няколко месеца и наистина мисля че си струва да го изгледа човек(между другото има и книга ,но за заглавието не съм 100% сигурна-беше нещо от рода на -"Подсъзнанието може всичко"-да си призная честно аз първо прочетох книгата,но филма е по достъпен и по лесно се възприема)
ами това е за сега от мен Winkдо скоро постване Laughing

# 127
silvadge по принцип при проблемно зрение се прилага секцио. Причината е, че при естествено раждане от напъните се създава огромно напрежение и налягане в очите, което води до увеличаване на диоптри и пр. Но предполагам, че всичко зависи от конкретния случай. Може би преди да говориш с гинеколога си, трябва да се посъветваш с офталмолога си. Той най-добре би преценил какви са рисковете за теб от едно нормално раждане. Успех!

# 128
  • welcome to the Jungle
Споделям опита ни с бибероните  Peace:
 * моят син свикна с НУК и другите биби бяха отхвърляни поголовно (с изключение на Бейби Нова). Това обаче повлия на бибероните за шише, защото в къщи имам доста на АВЕНТ, но тъй като биберонестият накрайник е по-различен от НУК-овския и дребосъчето отказа да пие от авентските шишета. (иначе аз пък се отказах да купувам Нуковски-биберони-шишета)
Живот и здраве, за новото бебе ще купувам и предлагам само биберони-залагалки на Авент, за да го няма това тотално отхвърляне на всичко, що не е "анатомично"  Mr. Green.

Иначе според мен формата на бибата-залъгалка не е от особено значение. Била съм и аз на лекциите на НУК (няколко на брой към лекциите на сп. "9 месеца"), където направиха страхотна презентация на анатомичността на всичките видове биберони, тяхно производство. Не споря, супер са, но мисля, че всичко е въпрос на възприемане и нагласа на самото дете. С каквото си свикне - това си иска  Peace и му харесва  Heart Eyes.

Кетка, относно коритцето - мноооого е хубавко това на снимката. Но защо държиш да е точно с тапичка  newsm78. Ако ще го къпете бебчо в банята, там ще ти е лесно да хвърляш водата, а всяка дупчица + тапичка не ми вдъхват много доверие (поне на мен  bowuu) специално за корито за къпане. Още повече в началото къпането е лека изплакваща процедура, а не пълна вана за киснене и релакс   bath newsm37

И стойката ми е била излишна поне на мен.  newsm78
Нашето коритце (което още ползваме!) е на СОФИЯПЛАСТ, българско, с равно дъно и доовооолно голямо. Подарък ни е, но съм доволна.
Когато се роди Оги го къпехме в най-топлата стая, при Т на стаята 27-28 *. Вместо стойка, слагахме коритото върху 2 стабилни табуретки. Само имай предвид, че след 6-7 месеца, с всеки "порастващ" месец бебешорът не седи кротък в коритото и тогава стойката ще стане по-скоро опасна (или поне аз така си мисля).

Иначе само за съвет - подобно красиво на вид и форма коритце гледах в ХИТ, но не съм сигурна имаше ли дупка с тапа и стойка  newsm78. Аз лично се любувах на самото коритце  Blush

МКТ, пишеш, че искаш 4 деца с 4 оперативни раждания  Flutter, пожелавам ти го от сърце, но в България не се разрешават повече от 2 оперативни раждания. Допуска се 3то с риск за майката и бременността (рискова бременност я водят задължително), но в много редки случаи  Crazy. Интересно ми е в Австрия така ли е?   bouquet

ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ   bouquet   Nature Sunny  umbrella  Nature Partly Sunny
Този сезон за мен е особено значителен, защото като малка частица от Великата природа ще бъдем и ние - даващи началото на нов живот  bowuu (е по-голямата част от нас, де). Цъфтналите дървета, поникналата свежа тревичка, пролетните дъждове и игривото слънце ме изпълват с енерегия и удоволствие от Новото начало supermama
Пожелавам ви същите приятни емоции и настроения   bouquet

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 08:14 от Lioness

# 129
  • София
Здравейте шишки ! Аз бях малко в болница \имах няколко поста с мойте притеснения\,но като гледам никои не е забелязал липсата ми\малко ми стана мъчно\ . Вчера цял ден съм ви чела,много ще ми бъде лесно пазаруването с вашите съвети-аз не обичам да обикалям по магазините-но много обичам да пазарувам. Бъдете здрави вие и всички около вас ,успешен ден !

# 130
Parleva, това, че не е изкоментирано че те няма не значи че не сме забелязали липсата ти! Не се обиждай  Wink кажи ни само,че всичко е било фалшива тревога и че си добре и ти и бебето. А за пазаруването и аз не обичам много да обикалям затова преварително набелязвам и после отивам и вземам, като му доди времето ест. Днес ще се разходя до хиполенд да скивам с една приятелка какви джунджурии има там. Успешен и спокоен ден на всички   bouquet

# 131
  • welcome to the Jungle
Аз бях малко в болница \имах няколко поста с мойте притеснения\,но като гледам никои не е забелязал липсата ми\малко ми стана мъчно\ .

Аз пък страшно много се радвам, за това, че отново си сред нас   bouquet. Надявам се, че с бебчо сте в перфектно състояние сега и ти желая от сърце следващото ходене в болницата да е планувана и очаквана среща с бебчо  Hug. За твоето "изчезване" аз лично не посмях да пиша, не защото не съм забелязала липсата ти, а защото така ми липсват още няколко редовно пишещи мами. За една от тях разбрах, че е в болница също  (Praynig дано всичко е наред Praynig) и тя самата не желае да го сподели това тук... Та от тази гледна точка си трайкам  Hug (Кики29 беше изключение, защото и Кетката и аз бяхме забелязали, че влиза във форума, но не пише при нас  Thinking и много се притеснявах да не е обидена).

Кетка, надявам се слънчицето да ни е другарче в неделя и да се видим отново  Blush. Почти ме брой за среща, аз ти имам и телефона и ми е лесна връзката с теб  bouquet

# 132
parleva, как бе, миличка, ще сме те забравили! Аз лично всяка сутрин се събуждам с мисълта какво правят съфорумките Mr. Green, здрави ли са и кога ще ми се отвори временце (сиреч дребният да спи) да поседна малко. Надявам се, че сте добре с бебчо?  bouquet
Кетка, абе на мен що ми се струват малко нестабилни тия стойки? newsm78 Не че съм ги гледала и ползвала де, пък и ти няма да оставяш бебето саминко вътре, естествено, но ми стига да ми се люшка насам - натам. Ама пак казвам, че не съм ги гледала и говоря малко наизуст.

Още повече в началото къпането е лека изплакваща процедура, а не пълна вана за киснене и релакс   bath newsm37
Joy
На мен също ми е излишна стойката, защото както казах, имам мивка с голям плот и там ще слагам коритото, ако трябва ще затоплям банята допълнително. Иначе за табуретки, Лъвичке, не те ли заболява кръста така? Питам, защото аз си имам проблемен кръст по принцип и гледам да си спестявам всяко навеждане. Иначе аз синът ми го къпех в корито върху дъската за гладене като новороден, но също е малко нестабилно това. И докато се сетя за мивката в банята smile3538, така си го къпех.
За бибероните - дайте последно хубава марка, ама да не са скъпи, че ние ги губим редовно. Стефан беше супер непретенциозен към каквото и да е, вкл. и залъгалките, дано и второто да е така.
Аз днес съм в страхотно настроение, въпреки   umbrella защото гледах награждаването на Албена и Максим в Токио и просто ми се напълни душата отвсякъде... Heart Eyes
Пожелавам ви и на вас слънчево настроение! Sunglasses

# 133
  • Варна
Здравейте, Мами! Парлева, радвам се, че си отново тук и всичко е наред, нали? Удръж фронта още 2-3 месеца, пък след това влизай в болница за голямата новина!  Laughing

Днес бях на лекар. Всичко изглежда наред. Споменах, че отвреме на време ми се стяга корема и става болезнен на натиск и доки веднага ми предписа Магнерот. Каза и да си полягвам по няколко пъти на ден. Забавно ще е, защото ще се налага да го правя на диванчето в офиса. Но предупредих всички, че ми е предписано от лекар, да не се стряскат. Доки каза, че мамите, които ходят на работа или са подложени на стрес много често почват с предварителни контракции. Колкото и да ми се иска да свърша всичко, явно ще трябва и да се пазя, затова - пазете се и вие, момичета, лек ден!

# 134
Привет и от мен мами newsm51
И аз да се запиша днес в този дъждовен ден!

Кетката, много ми харесва ваничката, досега не бях виждала такава, но със сигурност ще си купя същата. Мисля че е доста удобна за къпане на бебето - наистина докато е по-малко разбира се.
Само се чудя,   дали се разглобява от стойката, т.е да бъде по стабилно за да може да се използва и като поотрасне бебето и започне да се движи повече \както каза Лъвичката - "с всеки "порастващ" месец бебешорът не седи кротък в коритото и тогава стойката ще стане по-скоро опасна"\ newsm12
Ами това е от мен! Приятен ден на всички и   love001 по  preggo

Общи условия

Активация на акаунт