За Юнско бебе стягаме се всички,обсъждаме и пазаруваме дрешки, легълца, колички

• 20 815
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Ау не искам да ми къпат бебчо в мивка smile3516 Вие направо ме разбихте

# 151
Ако е разположено хоризонтално, ритниците са навсякъде.
Малееееееее вече ми е ясно защо ме рита кадето му падне! Днес бях в хиполенд и там скивах много хубаво  костюмче и струваше 18 лв и много ми се прищя да си го купя ,обаче се отказах. Другия месец ще си го купя  Wink А за ваничките гледах една, дъното и беше правичко което е подходящо за по голямо бебе, а иначе има едни допълнителни стойки, който се слагат вътре във ваничката за да може да къпеш по-малко бебенце. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕей мамчетааа колко пари ще метнем  ooooh! направо ми се зави свят. Едно шишенце по големичко на авент 10 кинти една биба 6 кинти една термо 4анти4ка 5 кинти има и по-скъпи много ясно на авент 44 лв. Ножичка с пиличка и нокторезачка 6 кинти. Ми капка по капка ииии ... Абе да сме здравички всичко ще накупим. Но смятам да се втурна в харчалък след като направим ремонта на бебока на стаята, още не сме го почнали аз само поръчах дограма . Май месец ще е месеца на голямото пазаруване  Wink И да ви се оплача свекървата малко ме поизнерви снощи и утре ще ходим на софра на селото на моя. За да ме види родата  Rolling Eyes и свекървата като реши че трябва да си сложа булото от сватбата на главата направо се изцъклих,че като и се разбучах  Crossing Arms ама много ме ядоса. Ми в крайна сметка ние вече се оженихме с мъжът ми, който ме е видял като булка толкова. Да няма цял месец да се разкарвам с рокля и було. То хубаво че свекър ми има малко акъл, иначе свекървата на свекървата и свекървата щяха да опитат да ме намъкнат в рокля. Stop Та утре трябва да изтрая родата му! Стискайте ми палци да не удуша някоя баба  #2gunfire или да гръмна някой! Ади целувки от мен.  bouquet

# 152
Здравейте пак Hug
Много студено тук, ужас... а и като излизах днес, се оказа, че не мога да си закопчая ботушите, толкова ми се бяха подули глезените!! Та излизах с маратонки и ми замръзнаха партенките. Дано до неделя се оправи пустото му време, че искам в ЮП!!
kiki29, страшно много ми харесват тези ванички на bebe-jou, дори намерих такава червена тук на Пушкин, и... не е с плоско дъно #Cussing out Кофите за новородени са ми много смешни  Joy , сигурно са и удобни за началото, ама пусто нали все търся да купувам неща, които да се ползват повече от месец-два, пък и мисля, че цялата рода ще ме изяде, ако тръгна да си къпя бебо в таквоз нещо. На mds ваничката също много ми хареса, но ако ни видите размера на банята, ще разберете защо не става  ooooh! То и мивката ни е с такъв размер  ooooh! ...абе  #2gunfire
mom_an, ваничката е OKbaby Laguna и струва вана 32лв + стойка 77лв  Blush някакси много ми се струва  newsm78 ... верно, че стойката изглежда подходяща после и за други работи да си я ползваш - дори и за пресаждане на цветя или за стойка за мушката на терасата...  Joy .. но все пак 77лв  newsm78 Затова и търся алтернативи, да видим докъде ще я докарам.
За козметиката взех решение да не купувам нищо преди да съм говорила с кандидат-педиатърката. Все си мисля, че е редно да й кажа на жената, че е избрана  Joy, та да ме посъветва и по други пазарни въпроси. Иначе общото ми мнение за козметиката е да пробвам със сравнително по-достъпна марка и да не се хвърлям по най-скъпото. Ето майчетата от другите форуми масово хвалят родния ни Бочко, например, а милия, ако пак го командироват по Германско, ще бъде инструктиран да купи Bubchen и NiveaBaby. Племеницата само с NiveaBaby я гледахме като бебе и е нямала проблеми.
Gery_baby, това с календара е мнооооого добро, хем да напомня и на шефа и на колегите да не те товарят много  thumbsup
О, за шампионата - класирали са се 16ти от 25 двойки. Това е добре. Италианския съдия ги бил харесал. И това е добре. Героят в момента спи.  Laughing
За ритането - усещам нещо като галене и бълбукане долу /точно зад венеринния хълм/ и остри ръбове горе вдясно. Мисля че ме гали с ръчички, дупето е горе вляво, а краката си протяга към ребрата вдясно.  newsm78
ycu, ще следим развоя с родата с изострен интерес  Joy не ми го побира ума това с булото  hahaha
Момичета, от вчера ми се вие свят, някой да има подобни оплаквания? Дано да е от времето..  newsm78
Желая ви приятна вечер и много мили ритничета newsm32

# 153
  • София
Благодаря ви мацки за топлите думи ,много чуствителна съм станала и все внимание си търся ! Аз и за това бях в болница,от силни емоции-отрицателни,а и от ремонта съм се пренатоварила та в болницата си починах закотвена на леглото със система \магнезий-имах си достатъчно в иследванията но поне си полежах и се потготвях за судоко турнир Laughing\.Сега я карам по-леко и коремчето ми е доста спокойно,усещам си бебчо - от дясно повече си лежи и коремчето ми е криво през повечето време.
Запознах се в болницата с едно момиченце дето късно разбрало че е бременна,вече била скъсала с гаджето и,пък и той и майка му като разбрали че тя чака бебе и казали да се оправя сама-тя си била виновна.Милата си няма майка и сега сама ще я мъчи,баба и казала да не се прибира с копелето,но баща й казал че каквото и да реши той е до нея.Днес със секцио се е появила \с 10 дена пренасяне\ малката и принцеска \бяха и казали ,че ще е момче\ Тези дни звъня по телефоните на мои приятелки с поотраснали бебета за помощ-кой с каквото може да помогне.Исках да споделя какви хора има -особено майката на `младежа-баща`

# 154
Запознах се в болницата с едно момиченце дето късно разбрало че е бременна,вече била скъсала с гаджето и,пък и той и майка му като разбрали че тя чака бебе и казали да се оправя сама-тя си била виновна.Милата си няма майка и сега сама ще я мъчи,баба и казала да не се прибира с копелето,но баща й казал че каквото и да реши той е до нея.
Боже какви идиоти, да се радва девойчето че се е отървало. Те тия бебета да не стават само от един човек двама трябват. Поне на татко си може да разчита не е савсем самичка. Парлева радвам се че при теб всичко е добре  bouquet  което ми напомня че покрай ремонта не трябва да пипам нищичко да не направя беля. Кетката като се върна ще разправям  Wink

# 155
пък и той и майка му като разбрали че тя чака бебе и казали да се оправя сама-тя си била виновна.Милата си няма майка и сега сама ще я мъчи,баба и казала да не се прибира с копелето,
Тц тц тц, егати хората! Айде,, младежът не че го оправдавам, но го разбирам - не е поемал отговорности досега, стреснал се е. Обаче майка мууууу... #2gunfire Ми нали и тя е майка, знае какво е да чакаш бебе и ако нямаш подкрепа отникъде колко е трудно. Бабата - същата работа. Как не ги е срам?! Дано се оправи момичето. бих искала да помогна, но не знам какво ще ми е излишно, след като се роди бебето...

някакси много ми се струва  newsm78 ... верно, че стойката изглежда подходяща после и за други работи да си я ползваш - дори и за пресаждане на цветя или за стойка за мушката на терасата...  Joy ..
Joy Абе и аз това си помислих, като я видях на снимката Joy
За кремчетата, защо пък ще пращаш мъжа си чак до Немско за един Бюбхен или Нивеа Бейби, при положение, че тук ги има във всеки магазин? newsm78 А от Пенатен и аз съм доволна, даже на времето го ползвах и за себе си.
Уси, на теб сигурно не ти е до смях, ама аз се посмях за твоя сметка Mr. Green Майтапа настрана, да ти кажа лек срещу досадни роднини: правя се,м че не чувам! Ако се наложи  -дори демонстративно! Обаче не е приложимо за много близки роднини, да не създаваме конфликти! Успех ти желая и не им се давай за булото, те в кой век живеят?!

# 156
  • welcome to the Jungle
Момичета, от вчера ми се вие свят, някой да има подобни оплаквания? Дано да е от времето..  newsm78
Желая ви приятна вечер и много мили ритничета newsm32
Кетка, виж си кръвното. Виенето на свят обикновено е признак на ниско кръвно   bouquet, което не е опасно за бременността  Hug. Аз лично подозирам, че е от това и на мен ми се вие свят понякога  Tired (ама като че ли е повече  от щуротиите на Огнянчо   bouquet)

# 157
Здравейте, сладки тумбачета!
Време беше и аз да се весна.  Embarassed Ама какво да направя – за сега сколасвам само почивните дни да пиша. Още не са ми намерили заместник на работа и направо съм бясна.  #2gunfire От поне два месеца търсят, и нищо. Но средата на другата седмица излизам в отпуск, после болнични и стига толкова. Време и аз да почивам.  Crossing Arms Тази вечер бях на ехограф. Доктора за трети път отсече – МОМИЧЕ. И затова, Лъвичке, ще съм ти благодарна, ако не ме забравиш и ме оцветиш в подходящия цвят.
Притесняват ме обаче едни болежки – ниско долу, самата тазова кост и кръста. Доста време си трайках и не се оплаквах, ама вече едвам се движа и е видимо за всички. Доктора ми изписа някакви свещички, доколкото схванах анални – сутрин и вечр по една. Курса на лечение бил 10-ина дена и трябвало болката да премине.  newsm78 Ще продължавам и с магнезия...
Иначе всичко е наред. Бебка тежи вече около 1200гр. За протокола – обиколката на талията ми е 90см, но пък съм качила цели 14кг и явно повечето е на мен. Имам и още едно оплакване – ужасно отичам напоследък.  #Cussing out Преди две вечери като си погледнах краката и ужас...  Shocked Че то глезените ми станали на тупанчета. И кокалчетата ми съсвем изчезнали. Да не говорим, че халката ми влиза само до средата на пръста. И ботушите не закопчавам. Носих ги да ми ги разширяват. Думи нямам. И още е хладно. Ами какво ще правя по нататък....  Sick
Ама стига съм мрънкала. Много се радвам на една новина, която ми сподели доктора днес. И в Плевен вече ще има 3Д и 4Д видеозон. Каза, че в България имало само още два такива апарата. На 1.04. откриват нова клиника тук – за инвитро. Следващия преглед ще ми бъде там и много се радвам, че ще я видя. Толкова ми се искаше и тук апаратурата да е на ниво като в София.
Да споделя и моя опит с ваничката. От каката ни имам такава на стойка, но е анатомична. Постилях пеленки и я слагах да легне в началото. След това я къпех седнала, а в последствие и права. Много съм доволна. Нито веднъж не се е заклатила или нещо подобно. Къпах Ванина в нея до годинка и два-три месеца, после минахме направо в банята на душа. Стойката се сваля и сгъва. Доста е удобно. Това с тапичката също върши работа. Имахме лошия късмет тати да го командироват в чужбина почти ведната след раждането на малката и се прибра малко преди да проходи, така че се оправяхме сами и ми беше много удобно да източвам водата от ваничката в една кофа.
Май е време да приключвам и да ви пожелая лека нощ и сладки сънища    Heart Eyes

# 158
Привет мързеланки  tongue
Мислех си че ще заваря 100 нови поуста, ама не  newsm78 Май всички се излежаваме блажено днес  Laughing

За кремчетата, защо пък ще пращаш мъжа си чак до Немско за един Бюбхен или Нивеа Бейби, при положение, че тук ги има във всеки магазин?
mom_an, приятелка ми беше подхвърлила, че козметиката, която се произвежда за ЕС не е същата, която се произвежда 'за нас' /и не само козметиката - прах за пране Ариел купен от Франция няма нищо, ама нищо общо с нашенския/ Така напр. Нивеа имат завод и в Германия, и в Турция, уж за Германия се правел само в Германия..  newsm78 Така че пробвах - мъжо донесе шампоан, балсам, душ-гел - все продукти, които си използвам редовно. И мога да ви кажа, че нямат нищо общо. Много по-доволна съм от 'вносните'. В началото мислех, че се самонавивам, но всъщност времето показа, че наистина са по-добри. Затова и мислех да вземем козметиката на бебо оттам. А няма да пращам мъжо специално  Wink, той и без това си ходи редовно, колегите му и те, а и са 'свикнати'  Wink да пазаруват оттам. За цените - почти еднакви са с тукашните.

Кетка, виж си кръвното. Виенето на свят обикновено е признак на ниско кръвно   bouquet, което не е опасно за бременността  Hug.
Lioness, кръвното не ми се е променило  newsm78 .. дори е леко по-високо. Откакто забременях, съм около 95/60, сега скочих на 105/65, леко ми се е понижил пулса - от 95 на 85  newsm78 Друг е въпроса дали сега като се увеличава кръвния обем, това налягане е добро. Май в понеделник ще се консултирам с доки по въпроса, щото проблема все още не е отшумял  Cry

Скъпи софиянки, предлагам ви за утре среща пак в 11ч. пак при въртележките до спирката на 74/76. 11ч. специално заради Lioness и/или други мами с налично щъкащо и спящо следобед поколение  Heart Eyes Уговаряме се, че срещата важи само и единствено при налично хубаво време, нали така. Ако е като днес, ми се струва подходящо.

Желая на всички тумбачета спокойна миролюбива събота и пращам много целувки  Flowers Bouquet

# 159
  • welcome to the Jungle
Кетка, напълно те подкрепям за "вносните" козметики. Абсолютно вярно е, че прозведените и продавани в Западна Европа кометики нямат общо със същите на нашия пазар  Crossing Arms.  Качеството е значително по-добро, а и цените са по-ниски, което направо ме е шашкало  #Crazy. Така например, преди да се роди Оги, исках да ми донесат комплект бебешка козметика (9-10 артикула в комплект за новороденото), което всичко общо излизаше към 10 евро!! А мамите във форума много бяха доволни (вече забравих форимат, но в БГ ги няма).
Не успях да се уредя, но аз така или иначе съм фенка на преварения Екстра върджин зехтин  Peace и за често наакано дупенце и за тяло.
В този ред на мисли и чистачките за коли са в пъти по-хубави, отколкото същите марки, предлагани в БГ, а съм сигурна, че има и още много такива "тайни".
Факт е, че и столчето за кола, което купихме на Оги, в БГ-магазина е 395 лв. на промоция при 469 предишна цена, а в Германия същото столче върви от 110 до 140 евро в зависимост от дамаската  #Crazy #Crazy #Crazy Е, често се питам, много ли сме богати или сме много балами  #Cussing out, та така да ни ментосват Crazy

aani , непременно ще те "оцветя" в списъка, но в момента имам уговорка с Кетката да не го пипам, за да може тя да му внесе корекциите относно родилните домове   bouquet. В момента, в който ми падне "ветото" веднага ще ти изпълня молбата   bouquet. относно отичането на краката, доста рачинко е това да става. Доколкото помня, това е нормално чак за около 9тия месец (естествено има и изключения, които са си нормални). Въпреки всичко, защо не се консултираш с лекарят ти и евентулно да видят нивата на албумина?  newsm78 Просто за спокойствие  Hug

Мамита, сега се сетих за нещо важно, за което искам да ви споделя о`време.
Когато се роди Оги, коликите му тръгнаха много рано. Бебето рита с краченца, плаче, пръцка и нищо не можеше да му помогне. Купих Еспумизан, който хич не му подейства. Една мама ми предложи да ми даде ИНФАКОЛ и искам да ви кажа, че лекарството подейства моментално и бебчо папкаше и спеше спокоен и щастлив. Обаче ... Инфаколът ми свъриш и настъпи АД. Поръчах да ми донесат (тогава имах тази възможност) и докато дойде новите капки СПОКОЙСТВИЕ - пробвах Саб Симплекс, които запекоха иначе редовното стомахче на дребосъка..., т.е. следващ ужас. Донесоха ми и ЛЕФАКС (немски капки против колики), но и те не бяха както ИНфакола - с доста по-слабо действие. Даже и от Испания един приятел ми донесе някакви испански АЕРОРЕД, но пък те с алкохол  #Crazy.

Та извъртяхме доста сериозен арсенал от почти всички бълграско-продавани и доста вносни капки и смея да твърдя, че ИНФАКОЛ са №1. Вярно, че в листовките на всички тези капки съдържанието им е идентично, но факт е, че английските ИНФАКОЛ помагаха чудотворно, за разлика от останалите.
Цените им са идентични и на САБ симплекс ~ 8 лв. и на Еспумизан (и той някъде там), Инфакол - 3.45 ПАУНДА~ 10 лв., ЛЕФАКС ~ 14 лв., така че горещо препоръчвам, стига да имате връзки, възможност или някакъв шанс - да си поръчате да ви внесат ИНФАКОЛ от Великобритания, Ирландия или всъщност всички страни на Острова.

1 опаковка от лекарствата стига за около 7 дни, а средно коликите протичат около 3 месеца +-1.
Момиченцата уж карат по-кратки и по-леки колики, а при момченцата  - обратно. Е, аз се нагледах на примери, които бяха в разрез с обичайното и при двата пола. Специално моят син имаше колики до средата на четвъртия месец и в къщи изразходихме следното количество:
 - 1/2 опаковка Еспумизан;
 - 1 и 1/2 опаковки САБ симплекс;
 - 1 опаковка ЛЕФАКС;
 - 13 опаковки Инфакол.

Всичките тези работи ви ги написах за сведение и подсещане ( че мисля, че и преди доста време писахме пак за капките). Ако някоя от вас се реши да си купува ИНФАКОЛ, просто да има време да го поръча от Осторва, предварително да е набавен и да стои на нощното шкафче в готовност да потушава гадните болки в бебешкото коремче  Hug. И не се притеснявайте, даже и да ви остане някоя опаковка - ще я продадете във форума буквално за 1 час   bouquet.

# 160
Ахой и от нас!

Много усмивки от слънчева, на места, София   bouquet
mds, мерси за инфото. Вчера се консултирах за раждането с моята наблюдаваща лекарка и тя каза, че в Токуда е раждала само една от пациентките и и е доволна, но няма повече сведения за болницата. Иначе тя си ми препоръчва Втора градска и по всяка вероятност ще я послушам...
svetli, оказа се права за ритниците. Вчера ме гледаха на ехограф и засега бебчето е седалищно разположено, но и моята лекарка ме успокои, че до 34 седмица има време  Peace
Lioness, мерси за инфото.. Heart Eyes
ycu, и аз се позабавлявах малко за твоя сметка с това було... Ще чакаме да кажеш какво е станало..Одобрила ли те е родата Mr. Green
parleva, вярно, че е лошо това, което и се е случило, но пък толкова е хубаво, че бебчето се е родило живо и здраво! А наистина няма по - хубаво от това...
И нас са ни налегнали невероятни финансови проблеми и от време на време се чудя как да бременея нормално, без да се притеснявам, но се моля мъничката да се роди жива и здрава, а ако трябва аз ще се върна на работа още в началото... Но да се роди жива и здрава Praynig

Ами това е засега от мен! Целувки по коремчетата  Mr. Green

# 161
Здравейте мамчета!   bouquet
Аз да се включа за ритничетата-при мен някой път са ту горе,ту долу - да не кара колело туй момиченце бре? newsm78 Joy
И въпрос към ааni,тъй като и аз съм от Плевен и чакам да се отвори тая пуста клиника -инвитро,че да се класирам на ехографите там.Та въпроса де-кой ти е наблюдаващия лекар,да не се окаже,че сме при един и същ? Peace  bowuu

# 162
  • Варна
Еличко, не се тревожи излишно, все някак ще се подредят нещата. От предварителни притеснения полза рядко има, пък и човек може да се оправи понякога и с малко, макар да му се ще да е с много... Сега ти се е паднало да си имаш малка бебка, толкова бързо порастват, че после и да искаш, не можеш да се върнеш пак в тия хубави бебешки времена. Поне докато са малки бебчетата не си падат по скъпи неща, все им е едно, това са мераци на мамите да им купят най-хубавото и най-новото. Помисли какво можете да вземете назаем, кое е наистина необходимо, гледай да си спокойна за да имаш кърма, която е най-евтината и добра храна и... така.
Надявам се, не ти досадих, но понеже и мен от време на време ме хваща притеснението ще се справим ли на ниво и с малкото, та се самоуспокоявам по този начин. То поне няма да мрънка за маркови маратонки на първо време.  Laughing

Уси, бойно маце, не разнасяй родата на пух и прах заради остарелите им възгледи. Дано успееш да се въздържиш, че после ще е хубаво да имаш къде да пращаш детето за няколко дни на гости, че да си починеш.  Laughing

Вчера бях на лекар, нашето "съмнение за момченце" поне е с главата надолу, та имам удоволствието да ме ритат към ребрата. О, даже сега се почва пак...

# 163
  • Sofia
здравейте коремчета

Вчера бях на лекар, нашето "съмнение за момченце" поне е с главата надолу, та имам удоволствието да ме ритат към ребрата. О, даже сега се почва пак...

Joy   развесели ме Lilibon  с това определение.
Иначе ели4ко, и аз карах доста "вълнуваща" първа бременност по ред причини, но за съжаление понякога така се случва. НО ВИНАГИ рано или късно нещата се подреждат. Най-важното е ти и бебо да сте добре и да се подкрепяте и разбирате в къщи с таткото, всичо друго има решение  Hug

# 164
Привет, тумбачета!  Simple Smile Днес времето тук беше страхотно и изкарах деня в разходки и мързелуване. Lioness, благодаря за “оцветяването”.  newsm51 И инфото за капките против колики е страхотно. Да си призная – това е един от големите ми страхове. С каката така и не намерихме лекарство, което да подейства. Коликите ни мъчиха дълго. Прости невежеството ми, но за инфакол не съм и чувала. Но непременно ще разпитам за него и ако намеря начин, ще поръчвам. Abi7v, относно питането ти за доктора – ходя при д-р Стойков. А ти? Аз нямам наблюдения относно вносната козметика. От раждането на Ванина до сега ползвам Бюбхен за всичко и съм доволна. Не съм ползвала пудра никога обаче. Досега съм ползвала олиото за тяло, но този път съм решила да мина на мляко. Ако някой има мнение по въпроса, ще се радвам да го сподели   bouquet Еличко, за всичко си има начини. Важното е да не се тревожите и да се обичате. Винаги ще се намерят добри хора да ви помогнат и да ви дадат нещичко. А и съм сигурна, че всичко ще се нареди  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт