Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 583
  • 673
  •   1
Отговори
# 30
  • Be realistic - plan for a miracle.
Слънце, понеже споменаваш остеопатия.
Имаш ли нещо притив да разкажеш малко повече за какво става дума? Имам бегли познания, защото съм ходила на Боуен, но моята Боуен терапевтка твърдеше, че не е ОК да се съчетава с акупунктура, а ти казваш че ходиш и на двете. Затова се зачудих за какво става дума. Аз съм на акупунктура от седмица-две, но ми се иска да включа още нещо.
Благодаря!

# 31
Нямам против, разбира се. За това споделяме тук, да обменяме опит. Ходих веднъж началото на декември и имах записан час за днес, тъй като графикът на жената е пълен 2 месеца напред. Обаче ми се обади и ми смени часа за миналия четвъртък, за това така се паднаха в една седмица и двете. На нея ѝ казах че ходя и на акупунктура, не каза че е проблем. Март съм на акупунктура, после април пак при нея та ще ги редувам. Лисийски е доста мълчалив и като цяло не ме е питал много-много какво правя/съм правила.
Та жената е остеопат, но се е занимавала с енергийно лечение и го включва в сесиите. На последната сесия се съсредоточи в главата/мозъка (оста хипоталамус/хипофиза каза че е отговорна за намаления резерв). Също така пипа и "намества" ли органите през корема, каза къде има излишък и къде недостиг на енергия. Не ми е казала нещо специфично да правя или не, основно ме разпитва някакви неща, за травми, за емоции и т.н. Малко е като шаман. Grinning

# 32
Нямам против, разбира се. За това споделяме тук, да обменяме опит. Ходих веднъж началото на декември и имах записан час за днес, тъй като графикът на жената е пълен 2 месеца напред. Обаче ми се обади и ми смени часа за миналия четвъртък, за това така се паднаха в една седмица и двете. На нея ѝ казах че ходя и на акупунктура, не каза че е проблем. Март съм на акупунктура, после април пак при нея та ще ги редувам. Лисийски е доста мълчалив и като цяло не ме е питал много-много какво правя/съм правила.
Та жената е остеопат, но се е занимавала с енергийно лечение и го включва в сесиите. На последната сесия се съсредоточи в главата/мозъка (оста хипоталамус/хипофиза каза че е отговорна за намаления резерв). Също така пипа и "намества" ли органите през корема, каза къде има излишък и къде недостиг на енергия. Не ми е казала нещо специфично да правя или не, основно ме разпитва някакви неща, за травми, за емоции и т.н. Малко е като шаман. Grinning
Здравей, благодаря че питаш!

Имам една оплодената яйцеклетка, утре сутринта ще ми звъннат да кажат става ли за ПИД или ако не, но все пак става за нещо да реша искам ли свеж трансфер на сляпо.

Нямам големи надежди, една е само. Имах три фоликула, не е мн ясно какво стана, единия бил празен, другия не разбрах какъв е бил точно.

Ако правят едно и също и имаме подобни резултати с някои хора, с които сме със сходни показатели (стимулация но накрая 1 яйце) защо продължават да правят същото. Трябва да помисля и аз какво може да се промени, нали всеки опит е различен, но и всеки цикъл...

По едно време на 6 от 49 имах няколко 4ки улучени,  това ми се струва по-трудно.

Иначе си сменям настроения и съм наприятна за компания вече Нти ден. Май е от прогестерона плюс кофти характер Simple Smile.

Сенкова е готина, но май и там ги тегли конвейера.

Успех желая на всички! Много сте ми мили.

# 33
Да и при мен е така с летрозола. По време на прегледите всичко е супер, на пункция даже се е случвало да вадим по 3-4 фоликула, но от тях обикновенно се опложда само една яйцеклетка, която изкарва до 3-4 ден и приключва развитие. За сравнение имам 6 пункции с летрозол, от които 0 ембриона и три пункции с кломифен, от които 3 ембриона, генетично изследвани и балансирани. Стимулациите са правени в разбъркана поредност, тоест не е първо само летрозол после само кломифен. Вече започнах да звуча като реклама на кломифен 🤣🤣🤣, но искам да кажа, че не е редно лекарите да използват едни и същи лекарства при всички, защото е някакъв протокол, а да се търси най-правилното за всеки.

Imblue, при мен Летрозол даваше добри резултати относно броя фоликули и яйцеклетките в тях. От 2 пункции с Летрозол (+Мериоферт/Гонал) и общо 10 фоликула, имаше 9 яйцеклетки като всички бяха оплодени. Но това беше преди година и половина и бях на 43 тогава. Друг е момента че нямахме читави ембриони. Уж имаме някакво обяснение вече (тежки метали), но пък вече съм на 45.....
Среднощно слънце, колко време след акупунктурата и колко процедури имаше тези 5 фоликула?

# 34
Понякога най-правилното се намира с метода проба - грешка. За съжаление.

Сънче, кога ще правиш ЗЕТ? Може и на лично да пишеш.

# 35
Минавам да се отчета и споделя болката си…след 4 спонтанни аборта и загубени 4 години в изследвания и заблуди ще стане следващия път, наред ви е всичко, се реших вече на 45 да пробвам с инвитро директно в Турция. Първи опит 4 Я, оплодиха се 2, до 5ти ден не стигнаха. Втори опит 8 Я, оплодени 4, до ПИД стигна 1- тризомия 13,16,20. Някакси го очаквах, но сега съм срината и обезверена, явно е късно вече…

# 36
Sunny, съжалявам за резултатът Sad Много е трудно знам, защото и аз навършвам 45 след няколко седмици и съм вече на 6 опита общо и знам, че първите дни след поредният неуспех са най-трудни. Мисля обаче, че при Тургут не е вариант за нас, нито пък Аджибадем или Бахчеджи, особено за възраст / НЯР. Погледнете другите клиники в Турция и не толкова известните и проучете ембриологията им най-вече, защото при нас това е важно. Също може да прочетете различните мнения за ПИД, например в различните лаборатории процента над който ембриони се обявяват за анеуплоидни е различен. Различно процедират и с мозайките. Информирайте се много добре и направете и нещо различно при вас за качество/количество.
Горе главата и успех!

# 37
Здравейте,

Моята една яйцеклетка се е развила, но не до достатъчно раздут бластоцист и не препоръчват ПИД, ами направо свеж трансфер днес.

Не се чувствам много комфортно в този вариант, но ме убеждават, че или няма да се развие или ако се, ще е ок генетично (в което аз не виждам логика). Качеството било средно - но имало някакви морфологично изменени клетки...

На мен хич не ми се иска досега всичко да е било напразно, от друга страна нямам идея в какъв филм мога да вляза - не съм достатъчно информирана.

Те ме убеждават, че е по-добре да се трансферира...имам да помисля един час и после трябва да отида ако реша.

От вашия опит какво бихте ме посъветвали?
Благодаря!

# 38
Аз бих трансферирала, но по принцип не съм голям фен на ПИД, не смятам и че е панацея (преди няколко месеца четох за кухо яйце след ПИД, което... wtf...) така че... аз бих стреляла.
НО разбира се, всеки преценя за себе си!

# 39
Petya,  най-много да загубите 2-3 месеца в празни надежди, ако мислите ,че психически ще издържите, все пак е шанс за успех… при мен след 4 аборта ПИД беше задължително.

Sahara, благодаря! Да разбирам ли, че Мемориал е подходяща за нашата възраст? На мен ембриологията ми е много мътна, но как така процентите са различни…или има тризомия, или не?

Imbue, при всяка стимулация с Кломифен ли си имала здрав ембрион? Какво е обяснението?

Изобщо има ли някоя забременяла и родила над 45? Чета и за жени на по 48 правят опити, но има ли успели със собствена Я…

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 12:14 от Sunny+

# 40

Имах такъв случай. Направиха свеж трансфер на два бластоцита, които не ставаха за пид. успешен. захванаха се и двете. за съжаление нещата приключиха в 9г.с. мисед (и на двете). но все пак се захванаха. според мен- направете свеж трансфер.

# 41
Аз бих трансферирала, но по принцип не съм голям фен на ПИД, не смятам и че е панацея (преди няколко месеца четох за кухо яйце след ПИД, което... wtf...) така че... аз бих стреляла.
НО разбира се, всеки преценя за себе си!

ПИД гарантира единствено липсата на хромозомни аномалии, отгоре на всичкото клетките се взимат от трофектодерм - т.е. плацента, а не вътреклетъчна маса т.е. ембрион, а при кухото яйце точно това е проблемът, че сак се формира, но ембрион не - причини много, но обикновено някакъв стоп при клетъчното делене на вътреклетъчната маса, който НЕ винаги може да е заради хромозомни аномалии, а примерно комуникация между клетките и средата, така че ПИД не ти казва нищо в случая на кухо яйце, освен че хромозомно трофектодермалните хромозоми са били ОК и до там.

# 42
Да, но и като цяло не ми харесва идеята за грабване на някакви клетки от частта, която после ще става плацента (а доколкото съм проучвала, точно така се прави) и вадене на генерални изводи на база на тях.
Отделно, някакси успеваемостта с ПИД пак се клати яко. Поне от всичко, което чета, а аз чета много. Перфектни, генетично издържани ембриони и пак ядец, без имплантация дори... От другата страна - грознички, "рошави" на снимка ембриони без ПИД - красиви, здрави родени бебета.
И някакси всичко ми издиша и просто не е моето, затова го казах така.
Наясно съм, че при определени случаи е необходимо да се прави и не го отричам като метод, просто не е панацея и не е за всеки.

# 43
Petya D, аз бих рискувала. Ако не направите трансфер, ще се чудиш после дали не е трябвало. Щом виждат потенциал, вероятно има такъв. Успех!

# 44
Петя, давай смело! Успех Heart !
Аз се записвам от днес със цикъл. Утре ще отида на преглед да видим как са яйчниците и може ли да пробваме на естествен цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт