Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви кръвни показатели се измерват по време на бременност и какви са техните нормални стойности?
Как да се подготвя за изписването на бебето?
Как да се подготвя за раждането и какви са нещата, които трябва да взема със себе си в болницата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви кръвни показатели се измерват по време на бременност и какви са техните нормални стойности?
По време на бременност се измерват различни кръвни показатели, включително хематокрит, глюкоза, тромбоцити, MCV, MCV, MCHC, MPV и PDW. Нормалните стойности за тези показатели могат да варират в зависимост от лабораторията. Важно е да се консултирате с вашия лекар за тълкуване на резултатите. Някои от тези показатели са по-специфични за определени видове анемия и се използват за диференциална диагноза.
-
Как да се подготвя за изписването на бебето?
За изписването на бебето е добре да се подготвите с необходимите дрехи, като шапка, гащеризон, блуза, цял гащеризон, жилетка, панталон и пелени. Също така е важно да имате мокри кърпички, протектор за матрак и бебешка козметика. От съществено значение е да вземете предвид климатичните условия при обличането на бебето.
-
Как да се подготвя за раждането и какви са нещата, които трябва да взема със себе си в болницата?
За подготовка за раждането е важно да съберете необходимите дрехи и предмети за бебето, като нощници, пелени, козметика и други необходими артикули. Също така е добре да имате лични документи, телефон за връзка и всичко необходимо за вашето удобство по време на престоя в болницата. Важно е да се консултирате с вашия лекар за подробна информация относно необходимите предмети за раждането.
-
Какви са нещата, които трябва да нося в болницата?
-
Каква информация може да бъде извлечена от публикациите във форума?
. Но нали съм си така от доста време, и не ми прави впечатление. Даже личната лекарка за малко да ме пусне 3 седмици по-рано болнични. Но слушаха тоновете на бебе , и казаха, че всичко ми е наред, просто съм с повечко от тези 'подготвителните' контракции. Някой имали , други нямали, природа казат 

, явно е нещо от моя нет. Утре пак ще го пробвам. 
Ама аз докато се наканя да седна и вие току-виж сте я изписали
.
Много щастие и късмет ти желая и послушно бебче, което много да те радва заедно с каката
.
,сега може да се почва,ама май беборанка няма такива намерения
, седи си на топличко, макар и тясно, от време на време протестира, но после пак се кротва
.
.За сега мама й се радва най-много на играчките
, горкото дете,ще съм му голяма конкуренция.....всяка играчка първо ще минава през мама,уж да я измия и изпера 
!
.
, оказа се, че дрехи за бебчо само камизолки и ританки
, без бодита, защото щяло да пречи при визитациите
....
се кандидатира за щъркел.
и много,много прегръдки!

В 6-тия месец нашта беборана беше много активна и плацентата ми беше изтънала в най- горната част кадето ме рита най- много..Изглеждаше вълнообразна, наръбена, рехава някакси...приличаше ми на облаци..От тогава минаха 2 месеца и половина почти и сега аз съм броени дни преди термина ми.. 
..С кола ли ще ходите?
Мъжа ми ще си направи разходка утре из Витоша, но аз ..ще си остана в къщи! Надявам се завбъдеще да организираме нещо..с бебоците в кенгура.. 
надявам се да няма проблем този път. иначе магазина много си го харесвам и всички мебели от там сме си взимали и понеже нашия матрак се оказа много хубав решихме и за бебето да вземем такъв
Добро утро
)

, че с рибите нещо не се разбирам твърде (не се обиждайте риби
Съвсем нормално си върви.
- подложка/плот за повиване, количката и разни аптечни за пъпчето и за мен след раждането.