Проблем с драцена

• 380
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!Имате ли идея от какво са тези петна по листата на  драцената ми?Единственото,което ми хрумва е това,че няколко дни преди да се появят я пръсках със спрей за лъскавина на листата.Скъпи цветарки,помогнете да я спася,моля!

# 1
Да Ви кажа честно, ние също имаме драцена вкъщи, но никога не съм виждала подобни неща по нея. Може да е нещо като болест! Оптимална ли е температурата на която я държите, също поливането, и това да има достатъчно светлина е важно!

# 2
Да,вероятно е болест!Температурата е една и същапочти постоянно ,около 20 градуса.На доста светли място е и не съм променяла поливането.Ще я наблюдавам и дано не се прихванат и другите листа.Благодаря за включването!

# 3
Имам две Драцени от този вид. . Винаги са имали кафеви и черни петна , не знам какъв им е случая, но са на 15+ години и още са живи. Никога не съм ги пръскала с нищо , само ги къпя веднъж годишно.

# 4
Hataway драцената обича много влажен въздух,но не и постоянно мокри листа и корени.Виждам,че добре е опръскана,ако е и до прозорец,нищо чудно да е изгорена от слънцето.Капките вода отразяват слънцето и се превръщат в лупа,която изгаря листата.
Прилича и на гъбички,не мога да видя добре.Профилактично я напръскай с фунгицид и я махни от директно слънце

Общи условия

Активация на акаунт