Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 864
  • 809
  •   1
Отговори
# 135
Отдавна не съм писала тук. Преди 2 години за първи път ме хвана СРЧ, след всякакви изследвания,скенери и колоноскопии не се намериха причини за постоянната болка и подуване в корема, които бях получила от пиене на антибиотици за цистит. Отне ми почти година да си върна нормалното хранене без болка. През последната година можех да ям почти всичко,някои неща ме дразнеха,но отминаваше бързо. Сега се наложи да пия антибиотик за бронхит, първия не подейства ,та пих и втори 14 дни общо. И кошмара започна отново. Никакви пробиотици не помогнаха. Като помня колко време ми отне преди и ми се реве. Но колкото и да се опитвам да избегна антибиотика,все за нещо се налага. Не знам първия път какво ми помогна, пих какво ли не без ефект. Накрая се предадох и зарязах всичко. Мисля,че просто времето си каза своето и червата се успокоиха до известна степен. Сега пак ще се мъча от начало.

# 136
Точно времето лекува. Докато се набеснее и не се кротне. По 3-4 месеца и аз се "лекувах". Чакаш да мине периода и междувременно пиеш каквото се сетиш, просто защото боли и се опитваш да си тушираш болките.
Цинарикс
Ензими
Мастиха
Гастритол
Комфортекс за смучене
Дуспаталин или Спазмомен
Бъркоч с мастикс от аптеката + зехтин + мед
Чай от риган, мащерка, мента, джоджен и жълт кантарион/ за последния да се съобрази с лекарства, ако се приемат/
Ще започнеш да се сещаш какво си взимала. Аз така, като ме хване стомаха и червата и започвам с първото, за което се сетя, после карам поред с всяко, за което се сетя.

# 137
Аз съм със синдром на раздразненото дебело черво. Имам облекчение на болката  от масажиране на стомаха с малка топка. А, особено добре ми действа диафрагмално дишане. И двете е добре да се правят на по-празен стомах.

# 138
Аз съм със синдром на раздразненото дебело черво. Имам облекчение на болката  от масажиране на стомаха с малка топка. А, особено добре ми действа диафрагмално дишане. И двете е добре да се правят на по-празен стомах.
Ще пробвам с това диафрагмално дишане - ще търся в нета за него. Мен ме боли най- много след изхождане.
Два дни като не съм го изпразвала и на третия ден е ад. След това имам глад и спазми.Мисля че с дишането ще го масажирам и ще е малко по-леко за него тази празнота. Благодаря за идеята. При мен номера е всеки ден по-малко да изпразвам , но не се получава, защото като взема нещо разхлабващо, веднага става течно и после се чувствам слаба , все едно като след стомашен вирус.
Успех на всички с лечението!

# 139
С топката също има добър резултат. Търкалям по часовниковата стрелка около пъпа с натиск една малка топка, но по-голяма от такава за тенис. Обхождам  под ребрата и в ниската част на корема. Моята болка започва от слънчевия сплит. Дишането го намерих в youtube Sam Doctor на руски и са две простички упражнения. И, да, целта е раздвижване на застоялото и масажиране за отпускане на стегнатите зони.

# 140
И моята болка и събран газ са под ребрата...повече отдясно! Там кънти на кухо. Така ме болеше като имах хеликобактер пилори, ама сега изследването е  отрицателно.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 13:10 от mimi.7299

# 141
С топката също има добър резултат. Търкалям по часовниковата стрелка около пъпа с натиск една малка топка, но по-голяма от такава за тенис. Обхождам  под ребрата и в ниската част на корема. Моята болка започва от слънчевия сплит. Дишането го намерих в youtube Sam Doctor на руски и са две простички упражнения. И, да, целта е раздвижване на застоялото и масажиране за отпускане на стегнатите зони.
Мен през ноща не ме боли, обаче  не спя добре,събуждам се често и дълго време не мога да заспя. Дали СРЧ оказва влияние на психиката ми и за това да нямам добър сън. А не съм ли се наспала , на другия ден съм депресирана и отчаяна , че няма измъкване от този кръг, макар че, като  чета тук има хора с много по ужасни болки и страдания.

# 142
https://bulgarbiotic.bg/product/bactology-colongic-probiotik-za-debeloto-chervo
Някой ползвал ли е това. Дали върши работа за всеобщия ни проблем. Chat gpt ми го препоръча.

# 143
https://bulgarbiotic.bg/product/bactology-colongic-probiotik-za-debeloto-chervo
Някой ползвал ли е това. Дали върши работа за всеобщия ни проблем. Chat gpt ми го препоръча.
Аз, не върши, поне при мен!

# 144
# 145
Аз до сега от пробиотици файда не съм видяла, да не кажа, че някога става и по зле!

# 146
За ензимите идвам да питам- какви, как, по колко пиете?
Знам, че има тема, преди четях, сега се каня да я почвам, но пусто време- не се разтяга...
Сега взех тези

# 147
Мисля, че се повтарям но за Andi_B - след кофи и кофи пробиотици, внесени от цял свят - решението се оказа ПРОКОМБО. Кътам си го и благодаря на създателя му.
Ако нещата не се оправят с Прокомбо съм на Дуспаталин с Бутарен, после Тазектан, после оня турския Антибиотик за черва и си признавам, че ми помогна най много Салофалк /3 дни по 3 сашета от 5 гр./
Приемам Бианацид, Гастроцинаризин, Цинк - Карнозин.

Оказах се с непонсимост към млечни и яйца и заради тях стомаха ми е толкова зле. Тест за непоносимости го показа. За алергии бях ок.

Но и аз след антибиотик 3 дни за бронхит имах ужасна криза с червата.  Та така стигнах до Салофалака и от тогава - рахат

# 148
Много отдавна не съм чела темата за ензимите. Да не кажа години.
Бегъл спомен имам, че пиеха серапептаза, бромелаин и натокиназа. Когато все още не се намираха мисля много видове, в началото Pinko беше писал за комплекса Super Enzymes Now.
Когато искаш да действат като храносмилателени ензими се приемат с храната. Иначе, за да си помогнат за други неща, се пиеха далеч от храна.
Аз пиех максимум 2 на ден от тези на Now сутрин и вечер по време на хранене. Когато се почувствах по-добре приемах по 1 и предимно вечер. После ги спрях и пиех само когато ще ям храна, за която знам че ми дразни червата (като паста болонезе) и нямах проблем.
Опитах да сравня твоите с ензимите на Now в таблиците, ама малко трудно конвертирам единиците. Различно инфо ми излиза. Мисля че са сходни. 1 IU (посочените от теб) е равно на 7.60 USP (на NOW)

# 149
В крайна сметка след като се отказах от българските разработки chat gpt ми направи схема за да се справям със СРДЧ точно с super enzymes на NOW ,и вчера ги поръчах. Каза ми да ги вземам на обед и вечер с храната. Сутрин със закуската ентерол. А един или два пъти дневно заради психологическата част на заболяването ашваганда от 450 мг. Ще пробвам какво ли не опитах.

Общи условия

Активация на акаунт