Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 27 440
  • 809
  •   3
Отговори
# 795
IvanGeorgiev, да пуснеш нова тема, че може да ни заключат.

# 796
Иритакомин на мен не ми подейства въобще. Но +1 за, срастванията, аз имам операция на миома и секжио и понякога болката е точно като при цикъл и едно дърпане като почне... Газовете и те. Но да ви кажа няколко месеца не съм на работа и тези проблеми драстично намалява. Явно основния проблем е в главата.

# 797
Прочетох внимателно поста на момичето в instagram. Някой правил ли е това изследване? Какво е лечението на SIBO? Гледах видео на доктор, в което казва, че изследването не е точно и не е препоръчително да се прави от хора със СРДЧ.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 23:11 от anmasu

# 798
Ами аз не познавам някой, който да си е правил тест за СИБО и да не е положителен.
И като сложиш, че не знаят и как да го лекуват ...

# 799
Да, точно това казва докторът. Чета, че е антибиотично лечение, не особено ефективно, защото се причинява от стрептококи, а те са много упорити.

# 800
  • София
Аз също съм си нервна и тревожна по природа. Това ще ни довърши... 😃
ПП Цял живот ме лекуват с празоли...е веднъж да ми бяха помогнали поне. Да не кажа, че с тях положениет се влошава! Червата се надуват още повече и почва болка на три пръста от пъпа! Кошмар.
Същата работа съм и аз, а заболи ли ме нещо за по-дълго време, се филмирам, депресирам и хипохондрясвам. 🫣 Спрях “празола” на своя глава вчера.  Издържах 7 дни. Радвам се, че писа, че и на теб не ти влияе добре, защото реших, че аз съм изтеглила “късата клечка” със страничните действия. Нямам стомашни оплаквания, но за сметка на това червата са ми раздразнени до степен, че каквото хапна, започват спазми, болки точно 3 пръста над пъпа, къркорене и разстройство. Гаденето (от пантопразола предполагам) също не е преминало и не знам как да го боря. “Страхотен” отпуск и почивка карам, а имам и ежедневни спортни занимания, за които вече почти нямам сила като не смея да хапна нищо. В три аптеки не успях да намеря тук Иритаколин (Bei Reizdarm) утре ще отида до по-голям град.
Сраствания има и при мен от почти бебешка възраст от операция на спукан апендицит с перитонит, от които започнах да си патя след пубертета.

# 801
И то с няколко антибиотика. Без мен!
Но си мислих за Саменто, Нони, Прополис, Q10, витамин Ц които са природни антибиотици /ясно кои/. 

# 802
Чета, че е антибиотично лечение, не особено ефективно, защото се причинява от стрептококи, а те са много упорити.

Не са стрептококи бактериите, причиняващи SIBO. Или си чела някаква невярна статия, или си се объркала по невнимание.

# 803
E.coli, Klebsiella и може би на 3-то място са стрептококи, а може и да са по равно нарастващи. Като има и други.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 14:07 от anmasu

# 804
Някой да пусне нова тема.

От както направих колоноскопия преди 2 години явно спрях да го мисля и да се вторачвам. Симптомите ми изчезнаха и спрях да следя темата.
Пожелавам на всички ви скорошно оздравяване!

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 17:42 от IvanGeorgiew

# 805
Някой ползвал ли е colilen ibs? Чат джипити ми го препоръча?

# 806
Здравейте, може ли препоръка за добавка срещу сериозна констипация.
Магнезий - в по-голямо количество.
Мисля че магнезиев оксид.

# 807
Някой ползвал ли е colilen ibs? Чат джипити ми го препоръча?

Прави защитен филм в червото и забавя моториката му. Съответно не смятам че е подходящо при срдч със запек. Мисля че имаше ограничение да се ползва около месец, до месец и половина и след това е необходима пауза. Ефектът е докато се ползва и няколко дни след това.

# 808
Моля някой да пусне нова тема че ще я заключат!

# 809
  • на земята
Позволих си да пусна НОВА ТЕМА
Чета ви от много време.
Заповядайте и дано нямаме болежки .
Линк към нея:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1832757.msg50505693#msg50505693

Общи условия

Активация на акаунт