Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 703
  • 809
  •   1
Отговори
# 360
Пия урзофалк и имуран, но вече 17 години, не е от тях. Другото е пробиотици и от тях не е. Май камъните се размърда на. Боли...силно,

# 361
Дами , забелязали ли сте дали по време на овулация при вас кризите са най тежки. При мен е така и два,три дни болките са ужасни,до степен едвам да вървя. Качеството ми на живот се влошава много, нищо не мога да правя едвам си изкарвам работния ден. Права изобщо не мога да стоя. Мине ли овулацията , много рядко имам болки.
Да, точно.

# 362
Ън, как си днес?

# 363

Ами, прекарах половината ден в болница Медлайн. Значи, снощи не мигнах цялата нощ, такива болки отнесох, че направо не е истина. Толкова съм се вглъбила в моите болести, че пропуснах бъбречната криза. Беше близо до ума, но дори не се досетих, че като ме боли зверски отдясно около кръста, но и отзад до бъбрека, това ще е бъбречна криза, а не жлъчна. Накрая чак сутринта утихна болката, Георгиев каза, че вероятно съм изпикала камъчето и затова ми е преминала болката. И, така, обзавела съм се с камъчета и в левия бъбрек, но те си циркулират в кой да е, та ме боля отдясно и помислих, че е жлъчката.
Сега трябва да ходя да лекувам и бъбреци, направо не ми побира ума докога ще ми се трупат нови гадости и как ще лавирам между тях.

Иначе за колитните проблеми с изтичане на слуз и много газове каза, че това си е проблем с колита, който се е засилил, но все пак е добре да се направи колоноскопия, макар да не очаква нищо ново там. За разлика от онзи доктор в Каспела, дето ходих преди това при него, Георгиев каза, че няма страшно да се направи колоноскопия при налична пъпна херния. Не ми хареса това, че каза, ако получа разстройства след колоноскопията и не спира, че ще ме включват на системи в болницата, докато се оправя. Не ми хареса и това, че ми каза в прав текст, че лечението вероятно ще включи и антидепресант. Обясни ми, че при засилени поряви на колита се включва антидепресант, защото главата и червата са тясно свързани и си влияят. Никак не ми се иска да се натоваря и с антидепресант, и без това лекарствата ми са много.
Затова мисля да предприема една тактика, да видим какво ще се получи. Георгиев каза, че кафе, шоколад и други дразнители може да активират колита, а аз от няколко месеца започнах да пия по 1 чашка кафе сутрин, както и да хапвам по някой бонбон или парче шоколад. Ще ги премахна, както и едни млечни десерти, дето ми харесваха и хапвах понякога. Ако проблемите изчезнат, добре, ако не, му се обаждам за колоноскопия.

# 364
Ън...Дай Боже всичко да ти мине и да се оправиш най накрая🙏🏻Отдавна те чета..
Хормони изследвала ли си?

# 365
Не, не съм изследвала от години. Не предвиждат да е това и затова не са ме спешили да изследвам. При мен всичко е в храносмилателната система, която пострада много от кортизона. Отделно са ми автоимунните, които досъсипват нещата.

# 366
Здравейте, и аз не съм добре. Нямам един нормален ден. Всяка сутрин с отварянето на очите търча в тоалетната с напън и излиза кашаво. После може да има още един или два пъти може и да няма. Непредвидимо е. И понякога следобед от нищо почва къркорене, газове и спешност за изхождане след като съм ходила и сутринта. Последно ходих в Медлайн, д-р Апостол Георгиев, видя ми колоноскопията от миналато лято - няма заболяване, а функционална диария,. Сега пак си пуснах - бактерии отр. , само хеликобактер положителен. Но Георгиев казва не е от него разстройството. Препоръча биопрон проензим и дуспаталин, пих ги вече няколко седмици, но няма промяна. Каза също антидепресант, не съм го взела още,страх ме е. Страх ме е и от храни, гладувам, слабея, вероятно пак ми е паднало желязото - но таблетки не ми понасят вече - изхвърлям ги с разстройство до няколко часа, омагьосан кръг. Не знам какво да правя и не мога и за децата да се грижа, постоянно си мисля че храната ще ме отрови и мен, и тях и само се вглеждам какво ядем, от къде да пазарувам, хвърлям храна, ако ми изглежда съмнителна (за другите хора съвсем не е съмнителна, но те не получават разстройство от нищото).

# 367
И аз в кюпа. Два дни съм добре, обнадеждя се, че минава и ще живея пак нормално и ето днес бам, болки, подуване, разстройство.
Пия за киселини сутрин хапче, сега съм в период на спирането им, да видим как ще съм без тях, ама те са за гастрита.
По време или след хранене пия ензи мил.
До преди седмица пих дуспаталин, сигурно 3 опаковки изпих, направо беше с него и без него все тая...имах си всекидневно подуване и болки, та го спрях. И изведнъж корема ми се прибра, не се чувствах подута, така изкарах седмица, надеждата се завърна тогава и ето днес пак лежа подута и се само съжалявам.
Сега го пия в дни, като днешния.
Пия Биотикс(синбиотик) почти една опаковка съм изпила и може би на 15-20 ден, дойде онзи хубав период в който не се бях подувала, не усещах някакви болки, не ми къркаше корема по половин ден. Помислих си че е от него, свършил си е работата.
Тъй като аз много обичам и ям хляб, тестени неща, се зачудих , дали пък не съм развила някаква непоносимост към глутена. И успях известно време да не хапвам хляб, започнах да търся безглутенови неща.
Вчера не се стърпях и си хапнах една пица и днес не съм добре ...обаче дали е точно от това или съвпадение.
Ще спра пак глутена, без това си купих 2-3 вида брашна, намерих си и едни сладки без глутен, тортила също, ама цените са безумни.
Не знам вече какво да пия, какво да ям, два дни съм добре, после не съм. Често ми се налага да пия диарийни препарати, което едва ли е много добре, ама иначе пък съвсем не се живее.

# 368
Имах хеликобактер и в резултат разстройство. Като излекувах хеликобактера, разстройството спря.

# 369
Малко наблюдения:

По повод пиците - да, пицата е от тесто. Но от моя опит мога да кажа, че е много по-важно какво има отгоре. Например на мен сравнително добре ми понася пица маргарита. Обаче по-засуканите пици с 4 сирена или разни салами, прошуто, гъби не и затова смятам, че съдържанието отгоре е по-важно от това, че блатът е от тесто. Най-малкото подправките в някои видове пици може да са това, което дразни, не толкова тестото. В комбинация с мазен салам, много видове сирена, гъби, люто и край.
Другото ми наблюдение е че от пица нямам проблем, когато ям наведнъж по-малък грамаж. Ако 300 грама пица е разделена като прием в рамките на деня се понася при мен много по-добре от 300 грама пица на едно ядене. Явно храносмилателната система се натоварва, когато е наведнъж.
И това са наблюдения от години. Надявам се да са от помощ на някого. По-малък грамаж на едно ядене, по-обикновено съдържание отгоре.
П.С. Глутенът също има значение. Веднъж ми попадна безглутенова пица. Блатът беше от царевично брашно, отгоре не помня. Изядох я цялата наведнъж и се усети много по-лека от същото количество нормална пица. Проблем нямаше след това. Май беше купена от Лидл, но явно е била някакво временно производство. След това проверявах дълго време във всички вериги - Лидл, Била, Т Маркет, Кауфланд, Фантастико за да намеря безглутенова пица. Никъде не намерих. Та като няма безглутенова - по-малко количество наведнъж и да е маргарита или подобна.

# 370
А защо не сте изследвали - глутен, млечни, хеликобактер....?
 По норма , всички симптоми се потушават, ако се спазва безмлечна и безглутенова диета, но пак може да сте без нетолерантност.

# 371
По принцип при мен смесването на много храни води до подуване и тежест. Хапна ли по еднообразно по ми е добре.

# 372
Хеликобактер ми е изследван 2 пъти. Все отрицателен излиза.
Непоносимост към млечни и глутен, не съм изследвала. Не съм задълбавала все още какво и къде трябва да изследвам. Дали при алерголог или в лаборатория. Тук бях попадала на някакви мнения, че са се изследвали, ама после нямало кой да ги разчете.
Та ще ми е полезна повече информация, ако имате.

# 373
Здравейте, и аз не съм добре. Нямам един нормален ден. Всяка сутрин с отварянето на очите търча в тоалетната с напън и излиза кашаво. После може да има още един или два пъти може и да няма. Непредвидимо е. И понякога следобед от нищо почва къркорене, газове и спешност за изхождане след като съм ходила и сутринта. Последно ходих в Медлайн, д-р Апостол Георгиев, видя ми колоноскопията от миналато лято - няма заболяване, а функционална диария,. Сега пак си пуснах - бактерии отр. , само хеликобактер положителен. Но Георгиев казва не е от него разстройството. Препоръча биопрон проензим и дуспаталин, пих ги вече няколко седмици, но няма промяна. Каза също антидепресант, не съм го взела още,страх ме е. Страх ме е и от храни, гладувам, слабея, вероятно пак ми е паднало желязото - но таблетки не ми понасят вече - изхвърлям ги с разстройство до няколко часа, омагьосан кръг. Не знам какво да правя и не мога и за децата да се грижа, постоянно си мисля че храната ще ме отрови и мен, и тях и само се вглеждам какво ядем, от къде да пазарувам, хвърлям храна, ако ми изглежда съмнителна (за другите хора съвсем не е съмнителна, но те не получават разстройство от нищото).

И аз ходя редовно до Медлайн при Георгиев. Вчера също при него допрях за сетен път. Пак 100 лв за преглед и още толкова за изследвания....Същото дава и на мен - биопрон и дуспаталин, като един път го смени с трибутин. На мин също каза да взимам антидепресант, но и аз не искам да включвам и него към цялата кохорта лекарства. Също слабея, а и без това съм все под 40 кг, стигам и до 35 кг,макар че съм 150 см, и ми се подгъват краката. Мен също ме е страх от храната, все премислям, все хвърлям, вървят много пари и вечно няма какво да ям...Disappointed Relieved

ПП Аз вече изследвах всички възможни бактерии, няма нищо там. Пуснах си и хранителен панел с всички храни, които ям на практика, само телешкото месо и маята са ми 1 в скалата от 0 до 4. Ще ги огранича или премахна напълно. Кафето и шоколада не ми показват да имам непоносимост, но все пак Георгиев каза да ги махна, може да дразнят лигавицата на дебелото черво.
И след като всичко е наред защо постоянно имам проблеми - болки, бълбукане, подуване, запек, който се сменя с разстройство, изтича някаква слуз, боли....? Според гастроентеролозите лигавицата на дебелото черво е възпалена, възпалението е хронично и няма спасение, не се лекува. Няма друго противодействие, освен вечна диета, пиене на всевъзможни скъпи бълвочи като дуспаталин, пробиотици, дето са сигурно над 100 и болкоуспокояващи. Отгаре на това Георгиев вика, че дори от щадяща храна може да се получи криза и аз само дето не ревнах, като го чух и това. В карйна сметка какво да се прави, какво да ядем и пием? Да умираме от глад ли?.....И без това 17 години гладувам....уморена съм и много отчаяна...Disappointed RelievedSweat

# 374
И като ям ме боли и се подувам, и като не ям пак. За това вече ми писна и ям наред. Пия пробиотик и комфортекс.

Общи условия

Активация на акаунт